Xuni në vizitë Spitalit partizan Franja ,drejtoria e burut dhe të burgosurit. 16.06.1988. Begunja -Radovlicë
 
Bild 31 / 35
16.06.1988, Vizitë ish Burgut  Partizan Foto mga Burgi Lubjanë Bled vikend Grupe te Burgosursh me Drejtorine 16 06 1988.JPG Foto nga Burgu Lubjanë  Burgu Nova Gorice 08 03 1987.JPG Dritarja e dhomes time Burg N Gorice 08 03 1987.JPG Foto qe ma sjellen ne vizite 1984.JPG Foto më dy(2) herë befasi: Me 16 06 88 Airo porti i ushtrimeve per fluturim Bled   .JPG I shtrir ne nje Operacion Spitali N Gorice 1987.JPG Me-16 06 88-Liqeni-Bled-Piknik-kolektiv-nga-Burgu Burgu ku jan maltertuar dhe ekzekutuar partizanët - Me 16 06 1988 Shtepia e Lind Franc Preshern ne  VRBA Nr 2 Ra.JPG Nje Shetitje Burg zvog Me F Blakajn Kovrage.JPG Ne nje Piknik me Drejtorine dhe kolektivin e Burgut.JPG Ne Spital Pas Operacionit Burg 1987 N Gorice.JPG Me Muhametin ne N Gorice 1986.JPG Shefki Shatri 1984 Lubjan.JPG Panorame nga Dobi 26 09 1986.JPG N Gorice me Muhametin 1986 .JPG   Xuni 1986.JPG  Foto që edhe sot përkujton qëndrimet e mia prej kokëfortësie jo vetëm përball pushtetit por edhe shokëve që nuk kuptuan Foto,kuptimin e së cilës e kuptova më shumë vonesë.Sqarimet vinë më pas. Pse prishet kjo fotografi ? Nga frika e pa nevojë Ja mënyra se si uronim njëri tjetrin për vitin e ri : Xuni Burgu Kp Armja mbi foto e hjek T D zv Xuni ne pune Burgu Koper 05 05 1989.JPG Xuni ne Dho Gjumit Burg Koper 03 05 1989.JPG  Xuni në vizitë Spitalit partizan Franja ,drejtoria e burut dhe të burgosurit. 16.06.1988. Begunja -Radovlicë Xuni pa Mustaqe Koper 03 10 1987.JPG Xuni Rregollon Shtratin Burgu Koper 03 05 1989.JPG  Pushim Vjetor 87. Por don Sqarimin e vet Më 16 06 88 Liqeni Bled unë në një barkë e drejtori më lunder
Xuni në vizitë Spitalit partizan Franja ,drejtoria e burut dhe të burgosurit. 16.06.1988. Begunja -Radovlicë

Inormacione - Imazhi

Përshkrimi
PS: Kjo foto bashkë më dy fotot tjera pra ( spitali partizan ,,Janja”si dhe aty ku jam duke ven lule si dhe fotoja e tretë ku jam duke i bërë vizitë ish burgut ku janë maltertuar partizanet),detyrimisht donë një përshkrim tepër interesant ku do kuptojmë se si drejtori i burgut me tha po atë që ma kishte thënë edhe Psikologja para dy ditësh. Pra qe të mos refuzoj vizitën këtij spitali partizanësh dhe ish burgut ku janë maltertuar partizanet,ngase me këtë vizitë na ndihmon ne qe ta kemi një përshkrim karakteristik mbi qëndrimet tuaja,ngase siç ju kemi thënë disa herë,ne kemi vërejtje edhe nga Kosova për trajtimet çfarë po u bëjmë të burgosurve politik nga Kosova. Kohët e fundit më shumë se më parë nuk na reagon vetëm Beogradi por edhe Prishtina më tha drejtori i burgut Marian Puc. E kuptova lojën dhe shkova më kënaqësinë më të madhe,ku duke na sqaruar se si në një qoshe ishin torturuar partizanë,unë shfrytëzova rastin e thash : Unë propozoj ta bëjmë një minutë heshtje për të torturuarit dhe masakrimet çfarë paskan pësuar këtu në atë kohë lufte dhe njëkohësisht të shprehim keqardhje për ata të cilët sot po e keqpërdorin pushtetin duke arrestuar,maltertuar,torturuar dhe aty këtu vrarë të pafajshëm tani në paqe. Tentova ta vazhdoj,por me shumë taktikë më ndërhyri një psikoöogje shumë humanitare në punën dhe sjelljet e saja ndaj të burgosurit dhe tha: Çetta,Çetta nxito pak se po shkojmë tutje në dhomat tjera ku janë ekzekutuar partizanët,kështu ma ndërpreu dhe më pas u binda se kishte bërë mirë ngase gjithë çka kisha vazhduar do kishte qenë e tepërt dhe ndoshta më komplikime të pa nevojë. 16.06.1988. Begunja -Radovlicë
ngarkuar nga
Xun Çetta
madhësia
42.33 kBytes
klikime
5137
Vlerësime
Asnjë
Datë
am 08.11.2011 um 22:25

Vlerësime

Keq           Mirë 

Komente

Es wurden noch keine Kommentare abgegeben.
Loggen Sie sich ein, um einen Kommentar zu schreiben.