Foto,kuptimin e së cilës e kuptova më shumë vonesë.Sqarimet vinë më pas.
 
Bild 25 / 35
16.06.1988, Vizitë ish Burgut  Partizan Foto mga Burgi Lubjanë Bled vikend Grupe te Burgosursh me Drejtorine 16 06 1988.JPG Foto nga Burgu Lubjanë  Burgu Nova Gorice 08 03 1987.JPG Dritarja e dhomes time Burg N Gorice 08 03 1987.JPG Foto qe ma sjellen ne vizite 1984.JPG Foto më dy(2) herë befasi: Me 16 06 88 Airo porti i ushtrimeve per fluturim Bled   .JPG I shtrir ne nje Operacion Spitali N Gorice 1987.JPG Me-16 06 88-Liqeni-Bled-Piknik-kolektiv-nga-Burgu Burgu ku jan maltertuar dhe ekzekutuar partizanët - Me 16 06 1988 Shtepia e Lind Franc Preshern ne  VRBA Nr 2 Ra.JPG Nje Shetitje Burg zvog Me F Blakajn Kovrage.JPG Ne nje Piknik me Drejtorine dhe kolektivin e Burgut.JPG Ne Spital Pas Operacionit Burg 1987 N Gorice.JPG Me Muhametin ne N Gorice 1986.JPG Shefki Shatri 1984 Lubjan.JPG Panorame nga Dobi 26 09 1986.JPG N Gorice me Muhametin 1986 .JPG   Xuni 1986.JPG  Foto që edhe sot përkujton qëndrimet e mia prej kokëfortësie jo vetëm përball pushtetit por edhe shokëve që nuk kuptuan Foto,kuptimin e së cilës e kuptova më shumë vonesë.Sqarimet vinë më pas. Pse prishet kjo fotografi ? Nga frika e pa nevojë Ja mënyra se si uronim njëri tjetrin për vitin e ri : Xuni Burgu Kp Armja mbi foto e hjek T D zv Xuni ne pune Burgu Koper 05 05 1989.JPG Xuni ne Dho Gjumit Burg Koper 03 05 1989.JPG  Xuni në vizitë Spitalit partizan Franja ,drejtoria e burut dhe të burgosurit. 16.06.1988. Begunja -Radovlicë Xuni pa Mustaqe Koper 03 10 1987.JPG Xuni Rregollon Shtratin Burgu Koper 03 05 1989.JPG  Pushim Vjetor 87. Por don Sqarimin e vet Më 16 06 88 Liqeni Bled unë në një barkë e drejtori më lunder
Foto,kuptimin e së cilës e kuptova më shumë vonesë.Sqarimet vinë më pas.

Inormacione - Imazhi

Përshkrimi
Fotografuar para Gjykatës se Qarkut në Lubjanë me Salih Kabashin,Boris Vukun,Jasha Zlobecin dhe Franko Juri-n. Dy të fundit më vonë ambasador të sllovenisë ,Franko Jurri në Argjentinë derisa Jasha Zllobeci nuk me kujtohet saktsisht ku por që të dy, bashkë më Boris Vukun ishin pjesëtarë të kthesave politike në Slloveni. PS: Fotot më Janez Janshën dhe Igor Bavqarin mjerisht sapo kisha dal nga burgu më kan mbetur në aparatin të cilin ma kan konfiskuar në Lepogllavë kur shkova ta vizitoj vëllain tim Muratin. Emri i cili do duhej të ma kthente filmin pasi ta ketë parë se çfarë fotografova prapa burgut të Lepogllavess ka qenë Borliniq. Ky Borliniqi jo vetëm se ma zhduku filmin por edhe tentoj të më mbyll ,fal realitetit kur kuptoj se sapo kam dal nga burgu shumë vjeqar ai ma mori filmin dhe liroj. Ditari i këtyre ngjarjeve për mua ishte ushqim i jetës time për plotë sakrifica,por vonë është zbuluar edhe e verteta tjetër e cila për herë e më shumë po lendon shpirtin e idealistit naiv. Më sumë do të lexojm në ditarin e jetës time.
ngarkuar nga
Xun Çetta
madhësia
50.94 kBytes
klikime
5455
Vlerësime
Asnjë
Datë
am 08.11.2011 um 22:25

Vlerësime

Keq           Mirë 

Komente

Es wurden noch keine Kommentare abgegeben.
Loggen Sie sich ein, um einen Kommentar zu schreiben.