Foto më dy(2) herë befasi:
 
Bild 8 / 35
16.06.1988, Vizitë ish Burgut  Partizan Foto mga Burgi Lubjanë Bled vikend Grupe te Burgosursh me Drejtorine 16 06 1988.JPG Foto nga Burgu Lubjanë  Burgu Nova Gorice 08 03 1987.JPG Dritarja e dhomes time Burg N Gorice 08 03 1987.JPG Foto qe ma sjellen ne vizite 1984.JPG Foto më dy(2) herë befasi: Me 16 06 88 Airo porti i ushtrimeve per fluturim Bled   .JPG I shtrir ne nje Operacion Spitali N Gorice 1987.JPG Me-16 06 88-Liqeni-Bled-Piknik-kolektiv-nga-Burgu Burgu ku jan maltertuar dhe ekzekutuar partizanët - Me 16 06 1988 Shtepia e Lind Franc Preshern ne  VRBA Nr 2 Ra.JPG Nje Shetitje Burg zvog Me F Blakajn Kovrage.JPG Ne nje Piknik me Drejtorine dhe kolektivin e Burgut.JPG Ne Spital Pas Operacionit Burg 1987 N Gorice.JPG Me Muhametin ne N Gorice 1986.JPG Shefki Shatri 1984 Lubjan.JPG Panorame nga Dobi 26 09 1986.JPG N Gorice me Muhametin 1986 .JPG   Xuni 1986.JPG  Foto që edhe sot përkujton qëndrimet e mia prej kokëfortësie jo vetëm përball pushtetit por edhe shokëve që nuk kuptuan Foto,kuptimin e së cilës e kuptova më shumë vonesë.Sqarimet vinë më pas. Pse prishet kjo fotografi ? Nga frika e pa nevojë Ja mënyra se si uronim njëri tjetrin për vitin e ri : Xuni Burgu Kp Armja mbi foto e hjek T D zv Xuni ne pune Burgu Koper 05 05 1989.JPG Xuni ne Dho Gjumit Burg Koper 03 05 1989.JPG  Xuni në vizitë Spitalit partizan Franja ,drejtoria e burut dhe të burgosurit. 16.06.1988. Begunja -Radovlicë Xuni pa Mustaqe Koper 03 10 1987.JPG Xuni Rregollon Shtratin Burgu Koper 03 05 1989.JPG  Pushim Vjetor 87. Por don Sqarimin e vet Më 16 06 88 Liqeni Bled unë në një barkë e drejtori më lunder
Foto më dy(2) herë befasi:

Inormacione - Imazhi

ngarkuar nga
Xun Çetta
madhësia
30.82 kBytes
klikime
7827
Vlerësime
Asnjë
Datë
am 08.11.2011 um 22:24

Vlerësime

Keq           Mirë 

Komente

Webmaster schrieb am  2012-Tet-21 11.20.21. CEST
1-Kur shumë të burgosur slloven,boshnjak,kroat etj të cilët po shkonin në vikendin e fund dy javëshit që u takonte më ligj më kanë thënë se këtë fotografi e kanë parë të zmadhuar dhe futur në kornizë në vitrinën e foto Janez-it në Lubjanë,unë kam menduar se dikush po tenton të provokon dhe tallet më mua. Kështu kam menduar dhe besuar deri kur Shefki Shatri dhe Fadil Blakaj të cilët nga burgu po vijonin studimet siç u kishte mundësuar ligji,erdhën e më than : Po Xun,është e vërtet se Foto Janezi, foton tuaj e kishte zmadhuar,futur në kornizë dhe e kishte qitë në vitrinë. Për gati një javë rresht isha i mendimit se dikush po provokon dhe tallet më mua,por nga këtu tani u binda dhe besova këtë realitet për mua mjaft befasues por edhe si i ri që isha u ndjeva mirë. 2-Pas daljes time nga burgu dhe aktiviteteve të mia në Kosovën e përplasjeve të mëdha 1990-91,unë u detyrova të emigroj. Kur kam ardhur në Zvicër Prill 1991 kam takuar shumë shokë e veprimtar e njëri nder ta ishte edhe ish shoku i burgut Asim Badalli nga Zhuri të cilin duke u kthyer nga Zvicra e kishin arrestuar dhe dënuar bashkë më babën e tij Istrefin për shkak se i kishin zënë me veturën e tyre të mbushur për plot armatim,e për më rënd për ta dhe fatin e tyre u kishin zbuluar vendin e depozituar të salduar nen dyshemenë e veturës. (Akuza me aktgjykim origjinal në arkivin tim). Tani takimi im me Asim Badallin në Zvicër 1991 ishte sa kënaqësi po aq befasi e radhës e cila po ashtu ishte edhe një nder për mua kur Asimi më tha: Xun ,ja këtë foton tuaj,sapo kam dal nga burgu kam ardhur këtu në Zvicër dhe e kam bashkangjitur tek fotografi bashkë me një foton time për ta mbajt për kujtim sikur kemi dal bashkë. Ti Xun e din se sa merak me ka pas mbet qe nuk patëm një foto siç i kishe me ata shokët tjerë të burgut. Mora këtë foto të cilës fotografi, shumë mirë i kishte bashkangjitur edhe foton e Asim Badallit dhe bërë sikur kemi dal bashkë. Unë për vete edhe këtu u ndjeva mirë dhe vetëm kështu forcohej vullneti ynë i ndërsjellë për të vazhduar tutje
Loggen Sie sich ein, um einen Kommentar zu schreiben.