Info Çetta

Xun Çetta, Arkivist i pavarur

Home » Lajme
flag-albanian flag-german

Kush ku është..?

Gäste (26):

Internes

Artikel zum Thema: Rrefime • mehr... (3283 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 1182 mal gelesen

Tërë dita më kaloj më VIDEO pamje të Kosovës së pas luftës 1999 (Rrefime nga ditari)

Rrefime

 Për kaq orë sa u mbusha vrerë më pamje trishtuese të thëm më shumë pas lufte se sa para dhe gjatë luftës, unë në fund edhe njëherë mbeta pa koment.

Pashë VIDEO-t e mia personale krejt bruto incizime gjithëandej Kosovës Korrik-Gusht 1999, pash ura të shkatrruara, shtepi dhe fshatra të djegura, pash objekte të bombarduara, pash qytete dhe qarshitë e tyre të djegura, pash forcat e KFOR-it të perqendruara gjithëandej Kosovës po sikur akoma të ishte luftë, pash Helikopterët e tyre në fluturim mbi kokën time atë kohë, pash sa e sa rivarrime deshmirësh ku brenda dite isha në disa prej tyre dhe dëgjova sa e sa fjalime në ato ceremoni varrimesh, të gjitha bruto inqizime sot.

 • mehr... (2327 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 1270 mal gelesen

Zhvarrimet ne Varrezat e Pejës 1999-sapo u kthyem në tokën e djegur nga barbaria Serbe (Akademi Perkujtimore)

Rrefime

  Ishin momente të vështira gati aq sa ishin ditëtë kur Serbia po vritke e piqte në Kosovë.

Njerëzit sapo ktheheshin, ishn komplet të traumatizuar, kisha pershtypjën se nuk po ju inqizon truri as mendja.

 • mehr... (1662 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 816 mal gelesen

Arkivi flet më mirë se unë i cili do duhet vetëm ta plotësoj (Akademi Perkujtimore)

Rrefime

  Kur duhej pergaditur për luftën, sa herë erdha ilegalisht në Kosovë më thanë: ,, Jo ti po don më ndez e më ik për Zvicër”

Dihen ata të cilët refuzuan ta pranojn minibusin më armatim, kanë emer e mbiemer bash të gjithë dhe nuk e harroj këshillën e Babës tim të ndjer i cili ishte i zier në këto probleme sge më thot : ,,Këto punë nuk bëhën me njerëz pse i ke të aferm por më njerëz të këtyre punve biro”

 • mehr... (583 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 1033 mal gelesen

Intervistimi më z.Buqeza nentor 1991 (Intervista)

Rrefime

  Të hulumtosh e në veqanti të shkruajsh dhe publikosh në emër të asaj se të gjithë po e dijm historinë dhe rrugën nepër të cilën kaloj populli ynë, nuk është punë e leht kjo. Mjerisht jo pak njerëz po bëjn mëkate duke pretenduar se po kritikojn arsyeshëm por jo, hulumtimi dhe konstatimi real për të publikuar në publike kërkon mund dhe parasegjithash kërkon pergjegjësi morale.

 • mehr... (1190 mehr Zeichen)
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 999 mal gelesen

Aktualiteti politik vertetë më tema të ngarkuara por Bora e bardhë sot më ka gëzuar

Rrefime

  Kjo është Bora e parë sivjet e cila erdhi më të mira dhe sa dukët na solli shendet, unë kështu u ndjeva sot kur dola, u furnizova dhe takova tjerët në kafën e mengjesit.

 • mehr...
 • Druckoptimierte Version
 • Komente (0)
 • 783 mal gelesen

Mysafir ku u nderova dhe do doja ti kem nderuar në këtë emision TV Malisheva

Rrefime

Këtu mund ta percjellni TV Malisheva, mysafir i së cilit emission jam dhe po ndihëm mirë, madje shumë mirë. Uroj të jemi në lidhje të këtij emisioni :

 

Lidhja :

https://www.facebook.com/malisheva.tv/videos/767884860460779

 

Malishevë 17.11.2020

 

Xun Çetta

 


191 Artikel (32 Seiten, 6 Artikel pro Seite)