Info Çetta

Info Çetta

Publicistikë e pavarur

e hënë , 08. gusht 2022
Ballina » Artikel

Artikel zum Thema: RrefimeRalaksimi im e shtunë 19.02.2022 Facebook

Rrefime

Facebook :
https://www.facebook.com/xcetta/posts/5139134969439925

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 
   

 

 

 

 

Tash mē po dihet, e shtunja ime mē grilim dhe para pak ditēsh mora mesazh nga njē Qebabtore nē Prishtinē ku pronari mē thot : ,, Kur tē duash eja, punēs tek unē mund tē ja fillosh, kam parē se grilimin mirē e bēnē, kētu punētori nuk don punen si duhet ta bēnē" !!!

Edhe kjo ēshtē njē ofertē e mirē tē cilēn e respektoj por unē jam nē Pension. Politika e cila nuk njeh Pension, atje vendet jo politikanēt si gjithēherē i kanē zēnē.

Ah sa mirē jam kēshtua ta vazhdoj...Kjo ma kujton njē thēnje tē njē mikut tani i ndjer i cili dje kishte pervjetorin e vdekjēs ti :

,,Ti Xun ke Restorant a Qebabtore nē Tiranē,, mē trego nē kētē zanat si po shkon, politikēn mē ma lēnē se mua po mē shkon" Ah sa shumē kisha mē thēnē por mē mirē kohēs mē ja lēnē...

Facebook 19.02.2022 :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/5139054782781277

Komentet në facebook :

Mehdi Hyseni : Grilli nuk bëhet i vetem, o Xun, përpara kur e prejshin postermen thurrshin edhe shokë e miq...!

Afiz Krasniqi : Të baft mir i Nderuari Xun përshendetje nga Lugano

Xun Çetta : Mirē se vine me njē paralajmērim, tani nē pranverē dalim kētu afer dhe ju bēj grilim deri sa tē binden se grilimin e bēj mē dēshirē per mir e mirē. Ishte pēr ju dy komentues kētu tē cilēt hallen gjithēherē ma keni kuptu.Mirēse vini

Afiz Krasniqi : I Nderuari Xun shum koh e shkurt ka qenë para 30 Viteve që u takuem në Lugano e pas 30 Viteve u takuam në Istog ishe befasi mendoj që dotë takohem ma shpesh,të uroj mbramje të mbar

Mehdi Hyseni : I nderuri Xun, ti me këtë ftesë drejtuar neve na paske bërë nder,

e unë po të them sa të nxehet koha do t'na kesh në derë! Mbrëmje të këndshme!

Ramë Thaçi : Të bëftë mirë o Xunë Çeta!

Xun Çetta : Dera qē nderon siq ju ftova pra fton dhe ardhja juaj veq na nderon por si mē ja bērē edhe Ramēn i cili u lamērua nga Kosova aty ta kem apo ndoshta edhe liberalizimi bashkē mè tē vjen

 

 

 

Dy shkëputje nga LEKSIKONI i cili pritet të dal pas kaq permbledhjeve intenzive

Rrefime

  

Një zë këtu më temën :

Një pushkatim trishtues dhe pa gjyq mes shumë të pushkatuarve në kullën e Popit në Istog.

Shkëputja 1 :

Një ditë pak më ndryshe nga ditët tjera

Rrefime

Sot do doja ta publikoj një analizë timen siq di të rezonoj unë për ta thënë faktin se ku ishim, ku jemi, ku do duhej të shkojm si dhe eventualish, ku edhe mund të perfundojm nese nuk degjojm.

Pasi që sot sikur u shpall ditë perkujtimesh në facebook, po të ngjajshme edhe në kafën e mengjesit perjetuam kujtime, evokime nga më të ndryshmet.

Pjesë shkëputur nga ditari, e cila më kujton shumë edhe tani pas 34 vitësh

Rrefime

  Në shfletim për seleksionim ditari lexoj :

Dita e lirimit tim nga burgu 01.07.1989

Po këtë ditë dola nga prangat për të mos u kthyer, nuk ishte edhe aq ditë e jashtëzakonshme siq do ishte lirimi nga burgjët tjera siq është, Burgu Qendror në Beograd, Lepo Gllava apo Stara Gradisha në Kroaci, Burgu i Nishit, Gospiqit e burgje tjera mos ti renditi këtu.

Afishimet nga publikimet për ata që nuk më lexuan në kohë

Rrefime

    Ka kohë që kur më shumë po afishoj e shperndaj per të treguar se isha dhe jam gjall, kuptohet ne pritje hapin tjeter me e marr...

10.09.2021

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4579712315382196

Takime gëzimi por pjesërisht edhe pikëllimi pas 40 vitësh …

Rrefime

 Këto ditë ngarkesash më organizime të ndryshme, takime dhe jo pak punët private kanë bërë që të mos jem prezent në facebook dhe info-cetta, por vullneti po perballon e ndihmon të mos ndalëm.

Tërë dita më kaloj më VIDEO pamje të Kosovës së pas luftës 1999 (Rrefime nga ditari)

Rrefime

 Për kaq orë sa u mbusha vrerë më pamje trishtuese të thëm më shumë pas lufte se sa para dhe gjatë luftës, unë në fund edhe njëherë mbeta pa koment.

Pashë VIDEO-t e mia personale krejt bruto incizime gjithëandej Kosovës Korrik-Gusht 1999, pash ura të shkatrruara, shtepi dhe fshatra të djegura, pash objekte të bombarduara, pash qytete dhe qarshitë e tyre të djegura, pash forcat e KFOR-it të perqendruara gjithëandej Kosovës po sikur akoma të ishte luftë, pash Helikopterët e tyre në fluturim mbi kokën time atë kohë, pash sa e sa rivarrime deshmirësh ku brenda dite isha në disa prej tyre dhe dëgjova sa e sa fjalime në ato ceremoni varrimesh, të gjitha bruto inqizime sot.

Zhvarrimet ne Varrezat e Pejës 1999-sapo u kthyem në tokën e djegur nga barbaria Serbe (Akademi Perkujtimore)

Rrefime

  Ishin momente të vështira gati aq sa ishin ditëtë kur Serbia po vritke e piqte në Kosovë.

Njerëzit sapo ktheheshin, ishn komplet të traumatizuar, kisha pershtypjën se nuk po ju inqizon truri as mendja.


191 Artikel (24 Faqe, 8 Artikel pro Seite)

Reklama

Së shpejti fillojmë me publicitet! Këtu mund te prezentohet edhe biznesi juaj!

Klikime

Ne kemi
19.002.264
klikime qe nga data 03.11.2011

3 Web-Links
123 * besucht

0 Downloads
0 * gesaugt
= 0 MB