Politikë Adem Demaçi mbeti midis Cyrihut


Klan Kosova mars 2012

MPJ i ka shkuar një ankesë nga Adem Demaçi për shkak të trajtimin që atij i ka bërë ambasada e Kosovës në Zvicër. Demaçi kishte mbetur i vetëm midis Cyrihut, në një vizitë që ai e kishte bërë në kuadër të veprimtarive për shënimin e 100 vjetorit të Pavarëssë së Shqipërisë. Punonjësit në ambasadë, sipas ankesës që ka bërë Demaçi në cilësinë e Kryetarit të Lidhjes së Shkrimtarëve, nuk e kanë shoqëruar delegacionin nga Kosova duke e lënë të vetëm.

Për këtë, MPJ-ja ka bërë një vërejtje me shkrim për konsullen Luljeta Selimin. Kjo e fundit në një prononcim për Kohën Ditore e ka quajtur të padrejtë vërejtjen pasi në ditën për të cilën delegacioni kosovar është ankuar nuk ka qenë e paraparë asnjë agjendë zyrtare.

-------------------------------------------..
Komentim i imi sa për ta sinjalizuar rrezikun i cili po kërcënon :

Nuk është ky vetëm një rast i denoncuar dhe publikuar nga z. Demaçi

i cili nuk duron dit ,por ka edhe shumë raste tjera të cilat u tha se do publikohen e nuk u publikuan kurrë për arsyet,mjerisht për mua akoma të pa njohura.

Sa për orientim dhe të mos flas në emrin e tyre,le të pyetet z. Nusret Pllana se si është ndarë me organizimet e dështuara nga përfaqësues të tillë e kryesisht në Gjenevë më rastin e promovimit të librit të tij tepër më ndikim në opinion dhe faktorin ndërkombëtar.

Pastaj le të pyetet z. Jakup Krasniqi se si,ditët e fundit është sabotuar më thirrjet formale dhe krejt pa projekt për takimin e tij me bashkatdhetar e që nuk kishe si ta emërosh këtë takim të vdekur politik. E rënd ta them këtë por realitet ky për të cilin nuk di a e ka kuptuar z.Krasniqi...

Janë raste tjera për mua të dhimbshme sa nuk mund ti publikoj madje disa prej tyre që kanë ndodhur në lokalet e ambasadës së Kosovës në Bern. Fajtori i gjitha këtyre është në prapaskenë si loja më e dëmshme politike çfarë ka qenë në të kaluarën dhe mjerisht po vazhdon edhe sot për çka sinjalizoj për kujdesin qe duhet pas ndaj gjitha këtyre prapaskenave ku po djegën edhe ambasador të ndershëm.

këto padrejtësi dhe aventura të nivelit mafioz,mjerisht po i ndihmon edhe faktori ndërkombëtar,kjo është e dhimbshme por me mund e sakrifica të reja edhe këto lojëra do ta kenë fundin e turpit të tyre.

Faktori ndërkombëtar,duhet te bindet njëherë e për gjithmonë ,se tek shqiptaret,gjithherë fatura e stabilitetit,rendit dhe qetësisë në rajon si dhe ajo globale,më e kushtueshme është fatura e vendimeve të pa drejta politike se sa vet situata e tensionuar në terën pa dallim nivelit brutal çfarë njeh ballkoni si protesta paqësore apo të dhunshme ato.

Tani është koha dhe momenti i fundit të mendohet kështu dhe veprohet vetëm mbi këto baza analizash nëse duam rejon të paqes,qetësisë dhe stabilitetit.

Kjo është njëra nga këshillat që japin ata të cilët nuk kanë lejuar padrejtësinë si dhe nuk do pajtohen me padrejtësi të reja çfarë po bëhen me ndihmën e faktorit vendor.

Luzern 17.03.2012

Xun Çetta