Rrefime


Ta thrrasim mendjën dhe kuptojm realitetin se nuk jan vetëm pushtuesit fajtor të fatit tonë, jo pak po del se fajtor jemi edhe vet.

Refugjatë shqiptarë gjatë luftës së parë botërore 1915-1918!


Video:

https://www.facebook.com/pagesDardaniaSacra/videos/1550251578633127/


Luzern 18 Janar 2016 

Xun Çetta

Komentet:

Xun Çetta : Dhimbja e këtij inserrti filmik që sapo ofrova si dhe kjo foto këtu, nuk janë ekzodi e as masakrimi i 7000 shqiptarëve në atë kohë sa është e dhimbëshme pa mundësia e pershkrimit të këtij filmimi dhe kësaj fotoje pa autor.

Kaq thellë ishim të fundosur në pushtim dhe mjerisht po kaq të pa vetëdijshëm jemi sot për ta kuptuar të kaluarën tonë, të sotmen dhe synimin  se ku do shkojm neser.

Më politikat aktuale në vendin tonë, ne, më gjitha filmimet mbi realitetët e rezistencës dhe të luftës sonë për çlirim, më gjitha shkrimet, fotografitë, pikturat, poezi, satira etj, po rrezikojm të mbesim pa zë po si në këtë inserrt filmimi dokumentar…

Kjo është dhimbja jonë e madhe të cilën akoma nuk po e ndijm, dhimbje kjo e cila shpejt do të filloj e renkon në shtatin e kombit tonë.

Unë, më këtë po dua të thëm diqka ! por e di se akoma nuk do kuptohëm drejt. Nuk kuptohem leht në masa të gjëra popullore për dallim nga kujdestarët dhe agjenturat politike të cilat tashmë e njohin shumë mirë frymëmarrjën time politike.…

Foto:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1097406433612819&set=a.101831929836946.4245.100000304171597&type=3&theater