Politikë

Po, qenka e mundur të perjetohët dhe pajtohëm edhe më këtë befasi !!!. Kështu e paska koha e gjatë dhe në përplasje më të gjithë dhe më dobësitë e tyre në vazhdimsi…
Nese dua të ta kritikoj poztën, mjerisht nuk është pa kritika as opozita.
Për më gjatë se kaq, mund të më kuptojnë vetëm ata të cilët më kanë percjell në vazhdimësi.

Komentet në facebook:

Mustaf Lajqi :Tu baft shnet...

 

Betim Kelmendi : Nje pushtet si ky i sotit, pa dashur ta quaj me asnje me asnje emer, nuk hjeket veq ne heshtje pa qytetarë aktiv, prandaj edhe ti Xun Çetta pasi ter jeta te ka shkuar duke i luftuar diktaturat dhe tradhtaret, as tash mos hesht por fol, dhe fol tamon ashtu siq edhe din me folë !!!!

Mustaf Lajqi :  Xun ty te takon te flasesh se e ke kaluar nje lufte qytetare ne Shqiperi ne 97 ten bashke me mua.Ketu njerzit po kujtojne qe lufta qytetare eshte loje e femijeve...

Xun Çetta : FLM Mustafë më pajtimin e heshtjes time dhe shëndetin që ma uron. Ti me kupton më leht se shumë kush tjetër, ngase e din se sa më ka kushtuar rrebelimi i 1997-tës kur sapo fluturova nga Zvicra drejt flakëvënjës në Shqipëri kur pas këtj fluturm e mbyllën aeroportin dhe filloj ndjekja, persekutimi dhe eliminimi edhe fizik i zjarrfiksve politik dhe i atyre që erdhen për ta mbrojt vendin më kufnj të braktisur nga ushtia e policia. 

Ata mekanizma politik, mjerisht edhe sot në vendin tonë po pergadtin të njejtin skenar. Mjerisht, elemente të këtj skenari i ke në gjitha subjektet nen maskat e tyre. në dukje të ndryshëm por të koordinuar e më detyrë të po atij skenari.

Betimin e falenderoj për respektin por e ka më vështirë ta kuptoj heshtjën time e cila edhe në heshtje ka mesazhin e plotë për ata të cilët marrin vesh në këto situata.

Xun Çetta : Lotsjellës, ka të drejt të posedoj dhe përdor atë vetëm shteti më një pushtet të dinjitetshëm e ligjor e jo ta përdor individi…Opozita është pjesë e rëndësishme e shtetit por jo e pushtetit.

Shumë deklarata të pushtetarëve nga pozita e pushtetit ,po atë ditë paten fatin e pa meritë, që të pozohën para kamerave përballë pikturave historike të cilat vet i kishin mbuluar më pelhurë dhe nuk guxonin të dukën afër tyre e lere më të marrin poza si muarrën po atë ditë.

Këto dy realtete i bëra si shtesë për të thënë diqka më shumë dhe mos mbetëm i njëanshëm. Ah sa vështirë është të jesh dhe të mbetësh i pa anshëm dhe kritik i së keqës

Betim Kelmendi : Xun ne nje situatë normale, ne nje shtet normal, sigurisht se edhe hudhja elotësjellsit do te ishte jo normale, duke qenë i sigurt se ti e njef shumë mirë situaten, per atë edhe te shkruva qe mos te heshtesh.
Pasi ne te gjithë jemi ne dijeni te plotë me degjenerimin total te vendit tonë nga qeveritë e ndryshme qe nga pas lufta e deri sotë, sidomos qe nga shpallja e pamvaresisë, dhe kulmi i te kqijave me pranimin e asociacionit dhe demarkacionin me Malë te Zi, personalisht mendoj se aj tym lotësjelles eshte minimumi i asaj qe qfarë meritojnë ata qeveritarë qe degjeneruan bash gjdo gje ne vendin tonë.
As ne kohen e Serbisë, populli nuk ka pas te drejtë te posedoj tym lotesjelles, por gjdohere shqiptaret kanë berë gjdo gje, deri te sakrifikimi i familjeve te veta veq per qlirimin e vendit nga okupatori, e ti e din edhe me mirë pasi vetë je i burgosur politik dhe gjdohere kontribues i qeshtjes kombtare.
Ne asnje menyrë keta qeveritarë nuk janë me te mirë se ne atë kohë kur ishin strukturat e dhunshme te instaluara ne Kosovë, e vetmja gje te mirë qe e kan eshte se keta flasin shqip dhe asgje tjeter
Mbulimi i pikturave, tregon edhe servilitetin e tepruar qe keta qeveritar te shantazhuar kan karshi Serbve dhe bashkesisë nderkombtare, duke mos pasur apsolut nje partneritet, sepse partneritetin e ka zavendesuar serviliteti.
Gjdo shqiptarë qe nuk i ka sjellë demë vendit te vetë, meriton te fotografohet para atyre pikturave, e me se paku qeveria e Kosoves.
Gjithsesi rrespekt per ty dhe pershendetje !!!

Rifat Muriqi : Xun shoqi une e dije qe dinjiteti rrezon qdo pushtet te keq kurse i padinjiteti vetem e ndërron. të kujtohet kur dikur që ta perfitojm masen e ruanim veten qe asgje e keqe te mos na ngjitej

Xun Çetta : Ah sa zjarri më ka përclluar në gji por me durim të tepruar që të mos humbi kntrollin e veproj më zi.