Nga shtypi Unë po e shoh se pak kush po kupton se çfarë në realitet po ndodh dhe çfarë po shkruajn gazetat për vrasjet buzë kufiri ! Politikanët tonë nuk kanë këtë problem, ata kanë halle tjera por sherbimet i kanë tepër të poshtra për ta mjegulluar realitetet çfarë po ndodhin si pasojë e politikave të tyre të sëmuera për kaq vite pas lufte.

Mjerë ata të cilët nuk din se kush po vritet e kush plagosët, mallkuar ata të cilët duke mos ditur realitetet, kthehen e thonë : ( Fajtor jan ata që shkojn pa kujdes e prejn dru buzë kufiri )

Këtu përfundon kuptimi i vetëdijës qytetare.

Varroset xhandari serb. Dëshmitari:

 

Ishte luftë, menduam se na faruan

Bota Sot | 30.08.2014 21:31

http://botasot.info/lajme/323312/varroset-xhandari-serb-deshmitari-ishte-lufte-menduam-se-na-faruan/

Koment facebook:

Fadil Aliu : Të gjitha janë lojra të rrezikshme politike. Ti xunë ndoshta i shef ndryshe! Por edhe ne Ukrain perlaheshin politikanët dhe u aneksua nji pjesë e Ukraines nga Rusija. Edhe Serbija luan te njejtin skenar shkakton Probleme. vret njerzë ne kufi vret edhe polic serb per me arrit te aneksimi i mitrovices. Politikanët ne veri te kosoves i kanë kordinu punët me serbinë. Edhe Albin Kurti mir po e ban punen e vetë

Xun Çetta : Serbia nuk po na len më ngrit institucione pas zgjedhjeve ngase e paskemi lodh më këto institucione pas lufte !!!. Edhe kështu mund shpjegohet loja e Serbisë sipas teje Fadil apo jo ! Ah sikur ti garantosh asaj po këso institucione çfarë kishim për kaq kohë dhe kështu sa qetë do e mendonte gjysmën e Kosovës ajo o Fadil.

 Xun Çetta : Sot 1.9.2014  në emisionin e lajmeve të orës 19 h RTK, serish patem fatin-fatkeqësi, ti dëgjojm dy prononcime gjegjësisht reagime mbi vrasjet e fundit në kufirin Shqiptaro-Serb( Kosovë-Serbi), ku ishin dy reagime këto njëri prej analisti dhe tjetri prej politike ose diplomacie për ta par se sa e vërbër, e mjerë dhe impotente është niveli politik e diplomatik i vendit tonë krahasuar më nivelin e analistit.

Zv kryeministresha, zonjusha Edita Tahiri, sa për sy e faqe për të thën se i reagova deklarimit të djeshëm çfarë kërcënoj kryeministri Serb z. Viçiq, kur ai thot se ( Nga tani policia kufitare do të shtij  pa paralajmërim në gjithë ata që kalojn kufirinajo), pra z. Vuçiq kisht harruar të saktëson se fjala është për kalim ilegal të kufirit dhe tani nga ky lëshim i tij zonjusha Tahiri ndër tjera thot:

,,Kërkoj nga pala Serbe të sqaroj se ishte fjala për kalim të kufirit ilegal api atij të qarkullimit të lirë? “

“Reagim qesharak dhe i nivelit të ulët politike e diplomatik krahasuar më reagimin e analistit z. Florian Qehaja i cili ndër tjera, pa e cituar sakt po e parafrazoj kur thot:,,Xhandarmaria nuk ka çfar kërkon në kufi ! aty jan kufitarët e jo xhandarmaria”.