Lajmet aktuale Prishtina test i vështirë për VV-në, por i mundëshëm për të u dëshmuarSi tepër i pa kohë që jam, tani po e hapi vetëm një fiokë ku herëpashere,  po këtu do barti preokupimet e mia, meritat, kritikat po edhe këshillat mbi qeverisjën në Prishtinë.

Gjithëherë kur do bëjë shtesa në këtë temë do të paralajmëroj më : Prishtina test i vështirë -Shtesa 1-2-3-4-5 etj.

Tani po publikoj vetem ca foto të cilat do i komentoj më vonë si  dhe do shtoj foto tjera për ti komentuar ato.

 

Pra këtu do postoj rregullisht , kësaj radhe nxitova ngase desha ta zë datën e sodit .


Mengjes:

Rrënimi i çdo ndertimi pa leje, nuk është apriori zgjidhje e problemit urbanistik për pushtetin lokal në Prishtinë...Pa rrënuar ndertimet e egra dhe pa leje, po ashtu nuk dëshmohesh se je ai për të cilin kemi votuar. Të rrenosh objektet e korrubcionit të burokracisë politike cfarë janë bërë për kaq vite, objekte për të cilat nuk kan lëshuar leje më qellim që të korrubtohen dhe ti lëshojn më vonë disa nga to !, kjo do të thotë ta humbësh besimin nga votuesi dhe qytetari i thjesht si dhe kështu tu kthehet pushteti atyre të cilet edhe ashtu kam frikë se në po këtë pushtet do te inkorporohen për ti vazhduar legalizimet në fjalë si dhe për ta mbledhur paran e krimit të planifikuar. Pra mos kujdesi më i madh i cili mund ti kushtoj  qeverisjes së Prihtinës është ky pronlem. Tani në këtë mengjes të hershëm 16.1.2014 unë ika për punë deri në ora 17 kur do të vazhdoj ta freskoj këtë temë e cila kërkon sinqeritet dhe transparencë pa frikë se po ndihmon të keqen.Mrëmje:

Ato para të parapara nga krimi urbanistik që pasi të lëshohën lejet për objektet më pak të dëmshme për urbanistikën, tani ato derdhje parash duhet të kushtëzohën për ngritje parkingjesh nëndhe afer objekteve ku kan ndertuar si dhe mbi parkingje të shëndrrohet gjelbrimi mes atyre objekteve...

Legalizimi i shumë objekteve të cilat nuk guxojnë të rrenohen, ngase do ta shëndronte qytetin e Prishtinës në një germadh si dhe qytetarin e Kosovës në lypësar, tani e tutje pra duhet që të legalizohen më tarifa dukshem më të lira nga kishte planifikuar mafia polituke në krimin orbanistik të kryeqytetit tonë.

Këto dy ndryshime nga qeverisja e kaluar komunale, më një inspektorat të shëndosh, profesional dhe të përgjegjshem për punen dhe raportet që nxjerrin, Prishtina edhe mund ti shpetoj vdekjës së përhershme si kryeqytet.

Bashkëpunimi më pushtetin e kaluar, duhet të jetë patjetër, por kontrolli që ata të mos nderlidhen në emër të legalizimeve të pjesshme, po ashtu duhet të jetë një kontrollë i dyfisht...

Pjasa e rrenimeve që do mbetet, preferoj të mos ndodh parase të planifikohen mirë ato si dhe jo parase të eliminohen ca punime dhe riparime të vogla brenda qytetit, nëvoja këto, fotot e të cilave do i publikoj shpejt ngase i kam të filmuara të gjitha anë e kënd Prishtinës tash e sa vite.

Unë, tash sa kohë, jam i rezervuar të ndihmoj më projekte e ide gjithëata të cilët nuk jan mirë njohës dhe për më keq, ti marrin idetë dhe kurrë nuk duan të dëgjojnë për autorësinë e tyre... Këtu është apo të them del krimi tjeter për të cilin akoma nuk flitet.

Tani për Prishtinen dhe pushtetarët e shpreses së ndryshimeve, më duhet të mos kurrsej e as të rezervohem aq shumë. Në këtë drejtim, do të dëshmoj përkushtim pa u frikësuar nga prapaskena eventuale...

Sot 16.1.2013.Mengjes i hershëm 17.1.2014. Uroj një ditë të mirë dhe të mbarë për të gjithë kudo që jeni. Sot u zgjova pa ëndrrën e trishtueshme të katastrofave në Prishtinë, ëndërr kjo të cilën e pash mes datës 15 dhe 16 janar. Kjo ëndërr trishtuese edhe më shtyri të i kushtohem ndryshimeve në Prishtinnë. Pra ta ndihmojm kryeqytetin në këtë situatë emergjente për uj, të bashkëpunohet me stafin e vjeter jo për ta vazhduar krimin por për ta bërë dhe realizuar ndryshimin. Mjerisht e thëm të bashkepunohet ngase nuk po shkohet si të vetëm. Deri më vonë shëndet.


Mrëmje :

Teksti nga komenti i fotos Nr,18 bartet këtu dhe e kemi atje :

Mjerisht, sot më 17.1.2014 ndodhi dicka e ngjashme nga ëndrra trishtuese e cila edhe më shtyeri ta hapi këtë temë  dhe tash e tri ditë më pak, krejt pak fjalë ta paralajmëroj kujdesin që duhet pas në këtë aksion tepër të ndieshëm por të pa ndalshëm për ta sjell drejtësinë dhe doren e pushtetit në vendin e vet.. Akuzat e bëra nga pronari i ELKOS-it në adresë të VV-së. nuk më pelqyen, ishin hije e keqe ato pa ditë më shumë mbi realitetin se kush ka të drejt këtu, e kush jo, Pikërisht këto akuza ishin frika ime  e paralajmëruar se si më mos kujdes mund të përseritet e keqja e abuzimit të pushtetit më kërkim parash...Unë, garantoj se shumë shpejt do ta kem realitetin e këtij rrenimi dhe akuzave në adresë të VV-së. Ajo që do doja të thëm është fakti se, drejtorin e inspektoratit z. Xhelal Svecla e di për një punëtorë të hershëm në përpjekje për të bërë ndryshimet dhe ti sjellim vendit lirinë e ëndrruar. E di atë për një njeri të ndershëm dhe aspak tolerant në të keqen e vendit, e tash sa kam të drejt në vlerësime dhe sa jam i mashtruar ? le të ja lem kohës. Për të mos lejuar që të na perseritet gjendja e  tash sa viteve, ku edhe viktima edhe gjelati akuzojn njëri tjetrin si të dinë e si munden, tani mendoj se akuza e Ramiz Kelmendit në adresë të VV-së duhet marrë tepër seriozisht për ta zbuluar të vërtetën dhe nese del se ky i fundit vazhdon më praktikat e vjetra, po akuzoj më shpresë se do kaloj si gjithë shpifarakët tjerë, atëhere z. Kelmendi duhet të denohet më një denim kapital nëse duam që akuza në mbrojtje, të jetë më e matur...Njerzit të cilët do ta sjellin drejtësinë në vend , mjerisht po i mungojn vendit tonë...Teksti nga komenti i fotos Nr,22 bartet këtu dhe e kemi atje :

Pas një pauze, i shqetësuar në pritje , sot 24.1.2014 erdhi lajmi i mirë

Pati edhe shumë çka në këto lajme  por më në fund, VV-ja ngriti akuzë kundë të parit të ELKOS-it  më perfaqësi në Kosovë  z. Ramiz Kelmendi i cili para pak ditësh akuzoj tepër më bindje se po na thot të vërteten , mbi korrubcionin e këtij subjekti pra VV-së. Ishte akuzë kjo e cila po të mos vepronte kështu  si veproj sot VV-ja,  gjithësesi do të i kushtonte kësaj të fundit.

E përgëzoj VV-në  për vendimin dhe Dardan Molliqaj-n për publikimin e këtij lajmi i cili pa dyshim sinjalizon përballjen më drejtësinë , jo vetëm në fushën e ndertimeve pa leje por edhe të fjalës pa mbulesë deri në shpifje (nëse vertetohet kjo). Heshtja përball akuzave për mua është aprovim i akuzës, pra të mos heshtim, ngase po thyhemi duke mbetur në dilema...Tani z. Ramiz Kelmendi, mashtrohet rënd nëse niset nga ky rregull i ri për të dhe ma ngrit padinë mua, pse unë po ,,shpifi”se si z. Kelmendi na qenka perfaqsues i ELKOS-it , e jo pronarii saj. Gazetaria ka rregullat e veta, nuk guxon ti merr supozimet si fakte siç supozoj unë tani se z. Kelmendi është përfaqësues i kapitalit të vëllëzërve Kariq apo ndonjë Kariqi tjeter...Ramizi nuk është i vetëm mendoj unë, madje Ramiz Kelmendi është më transparenti dhe më i sinqerti, pse jo edhe më kontribuesi në këto situata, krahasuar më shumë biznesmen tjerë të cilët kanë bizneset më të pista deri në krim. Privatizimet ,pjesa dërmuese e tyre, jan komplet krim ekonomik i cili i ka kushtiar dhe po varfëron vendin...

Luzern 24.1.2014.

Xun Cetta

 Foto - 2 -Foto - 2 Komenti më vonë.
Foto - 3 - Foto - 3 - Komenti më vonë.
Foto - 4 -Foto - 4 - Komenti më vonë.
Foto - 5 - Foto - 5 - Komenti më vonë.
Foto - 7 -Foto - 6 - Komenti më vonë.
Foto - 8 -Fotot - 7 - Komenti më vonë.
Foto - 9 -Foto - 8 -Komenti më vonë.
Foto - 10 -Foto - 9 -Dita e fitorës për ndryshime në Prishtinë, pikë votimi në fakultetin filozofik Prishtinë. Më shumë do komentohet më vonë.
Foto -10- Komenti më vonë.
Foto - 11 -Foto - 11 -
Veprimtari, Ramadan Haziri e mori në mbrojtje veprimtarin e revoltuar të VV-së, por shumë besnuik i kësaj organizate si dhe garantoj se ky i ri , sa jemi bashkë nuk do merret më forma dhune. Nuk di si nuk më rrahen demonstruesit ekstrem të VV-së, ashtu siç thon disa se në vitin 1981 janë rrahur gabimisht nga demonstruesit e asaj prandvere historike ?.

Foto - 12 - Foto - 12 -
Dita e protestave në Prishtinë në të cilat sapo erdha nga Zvicra, erdha pikërisht më bindje se do të jetë protestë masive kunder gjashtë ( 6 ) pikëshit si dhe isha i sigurt se do tentohët ta prishin  këtë protestë duke e shëndruar atë në protestë të dhunshme, gjë kjo e cila edhe u paraqit si formë më mjete të dhunshme dhe pa më të voglin hezitim nderhyra dhe më sukses u ndalua kjo formë duke u mbetur lëndë djegëse nen paltot e atyre që kishin ardhur të pergaditur për këtë dhunë. Më shumë komentime këtu do lexojm më vonë.
Foto - 6 -Foto - 13 - Pankarta e cila sapo kisha ardhur nga Zvicra për në protestën e VV-së në Prishtinë, më kushtoj jo më pak se 1000 sFr... Më shumë do kuptohet më vonë.
Fotot - 14 -Komenti më vonë.
Fotot -15- Komenti më vonë.
Foto -16- Komenti më vonë.
Foto -17-Komenti më vonë.
Foto-Nr,18.
Mjerisht, sot më 17.1.2014 ndodhi dicka e ngjashme nga ëndrra trishtuese e cila edhe më shtyeri ta hapi këtë temë  dhe tash e tri ditë më pak, krejt pak fjalë ta paralajmëroj kujdesin që duhet pas në këtë aksion tepër të ndieshëm por të pa ndalshëm për ta sjell drejtësinë dhe doren e pushtetit në vendin e vet.. Akuzat e bëra nga pronari i ELKOS-it në adresë të VV-së. nuk më pelqyen, ishin hije e keqe ato pa ditë më shumë mbi realitetin se kush ka të drejt këtu, e kush jo, Pikërisht këto akuza ishin frika ime  e paralajmëruar se si më mos kujdes mund të përseritet e keqja e abuzimit të pushtetit më kërkim parash...Unë, garantoj se shumë shpejt do ta kem realitetin e këtij rrenimi dhe akuzave në adresë të VV-së. Ajo që do doja të thëm është fakti se, drejtorin e inspektoratit z. Xhelal Svecla e di për një punëtorë të hershëm në përpjekje për të bërë ndryshimet dhe ti sjellim vendit lirinë e ëndrruar. E di atë për një njeri të ndershëm dhe aspak tolerant në të keqen e vendit, e tash sa kam të drejt në vlerësime dhe sa jam i mashtruar ? le të ja lem kohës. Për të mos lejuar që të na perseritet gjendja e  tash sa viteve, ku edhe viktima edhe gjelati akuzojn njëri tjetrin si të dinë e si munden, tani mendoj se akuza e Ramiz Kelmendit në adresë të VV-së duhet marrë tepër seriozisht për ta zbuluar të vërtetën dhe nese del se ky i fundit vazhdon më praktikat e vjetra, po akuzoj më shpresë se do kaloj si gjithë shpifarakët tjerë, atëhere z. Kelmendi duhet të denohet më një denim kapital nëse duam që akuza në mbrojtje, të jetë më e matur...Njerzit të cilët do ta sjellin drejtësinë në vend , mjerisht po i mungojn vendit tonë...
Foto-19-Shtylla e objektit që po rrënohet .
Foto-20
Objekti që u rrënua sot 17.1.2014--
Foto-21 -

Prononcimet dhe akuzat e z. Kelmendi ( drejtori i ELKOS-it ) në adresë të VV-së.Foto 22 :Dardan Molliqaj i cili komunikoj akuzën publike në RTK 24.1.2014 dhe


KOMENTI IM:

 

Pas një pauze, i shqetësuar në pritje , sot 24.1.2014 erdhi lajmi i mirë


Pati edhe shumë çka në këto lajme  por më në fund, VV-ja ngriti akuzë kundë të parit të ELKOS-it  më perfaqësi në Kosovë  z. Ramiz Kelmendi i cili para pak ditësh akuzoj tepër më bindje se po na thot të vërteten , mbi korrubcionin e këtij subjekti pra VV-së. Ishte akuzë kjo e cila po të mos vepronte kështu  si veproj sot VV-ja,  gjithësesi do të i kushtonte kësaj të fundit.

E përgëzoj VV-në  për vendimin dhe Dardan Molliqaj-n për publikimin e këtij lajmi i cili pa dyshim sinjalizon përballjen më drejtësinë , jo vetëm në fushën e ndertimeve pa leje por edhe të fjalës pa mbulesë deri në shpifje (nëse vertetohet kjo). Heshtja përball akuzave për mua është aprovim i akuzës, pra të mos heshtim, ngase po thyhemi duke mbetur në dilema...Tani z. Ramiz Kelmendi, mashtrohet rënd nëse niset nga ky rregull i ri për të dhe ma ngrit padinë mua, pse unë po ,,shpifi”se si z. Kelmendi na qenka perfaqsues i ELKOS-it , e jo pronarii saj. Gazetaria ka rregullat e veta, nuk guxon ti merr supozimet si fakte siç supozoj unë tani se z. Kelmendi është përfaqësues i kapitalit të vëllëzërve Kariq apo ndonjë Kariqi tjeter...Ramizi nuk është i vetëm mendoj unë, madje Ramiz Kelmendi është më transparenti dhe më i sinqerti, pse jo edhe më kontribuesi në këto situata, krahasuar më shumë biznesmen tjerë të cilët kanë bizneset më të pista deri në krim. Privatizimet ,pjesa dërmuese e tyre, jan komplet krim ekonomik i cili i ka kushtiar dhe po varfëron vendin...


Luzern 24.1.2014.


Xun Cetta

 

 


Foto-23-Ramiz Këlmendi, tani përballë akuzave shtesë.


 


Foto -24-Edhe unë në punë, sot transportova, por nuk kontrabandova , nuk kontrabandova ngase jetoj në shtetin ku ligji është mbi të gjitha, është ligji ai i cili të mbron më mirë se nëna, baba, vëllau e kushdo tjetër.

 

Pas fitorës në Prishtinë sikur u ndalen paksa vjelljet e tepruara kundër VV-së :


http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=288
Vazhdon---
 
Më shumë foto e komente do të ketë në vazhdimësi :

Fillim publikimi për të vazhduar eshtë bërë më 15.1.2014

Xun Cetta


---------------------------------------.

Mbledhja e dytë e Kuv. Komunal Prishtinë :

LDK-ja mbetet pa aksionarë në ndërmarrjet publike komunale

Publikuar: 17:37 / 26.02.2014

Në mbledhjen e dytë të Kuvendit Komunal të Prishtinës, përveç vendimit për shitjen e veturës që është shfrytëzuar nga ish kryetari i Komunës, Isa Mustafa, janë marrë edhe disa vendime të tjera, siç është edhe emërimi i anëtarëve të bordeve të ndërmarrjeve publike komunale .

Pikë kyçe mbledhjes së sotme të Kuvendit të Komunës së Prishtinës ishte caktimi i anëtarëve në komisionin komunal të aksionarëve të ndërmarrjeve publike lokale.

Grupi parlamentar i Lidhjes Demokratike të Kosovës kërkoi që kjo pikë të shtyhet për në seancën tjetër, ose në të kundërtën do ta lëshonin sallën. Kjo kërkesë nuk u përkrah nga shumica e asambleistëve të tjerë të Kuvendit Komunal, me ç’rast Lidhja Demokratike e Kosovës, Aleanca për Kosovën e Re dhe Lista “Srpska”, e lëshuan sallën, thuhet në njoftimin nga KK i Prishtinës.

Në shtatë ndërmarrjet publike komunale, Kryetari i Komunës, Shpend Ahmeti ka caktuar nga një anëtar të komisionit komunal të aksionarëve.

Lista e anëtarëve të këtij komisioni, të caktuar nga Kryetari i Komunës, është si në vijim:

Ngrohtorja e qytetit – Visar Berisha;
Ndërmarrja Publike Banesore – Xhelal Sveçla;
Kompania rajonale e mbeturinave “Pastrimi” SH.A. – Ardian Gashi;
Ndërmarrja publike lokale “Hortikultura” SH.A. – Hysen Durmishi;
Ndërmarrja publike komunale “Trafiku Urban” SH.A. – Dardan Sejdiu;
Ndërmarrja publike lokale “Sport-Marketing” SH.A. – Liburn Aliu;
Stacioni i autobusëve SH.A., Prishtinë – Muhedin Nushi. 

Meqë Kuvendi Komunal kishte kuorum të mjaftueshëm, në votim u nxor propozimi i përbashkët i Lëvizjes Vetëvendosje, Partisë Demokratike të Kosovës, Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Partisë së Drejtësisë, Lëvizjes për Bashkim, Partisë së Fortë dhe KDTP-së, propozim ky që mori shumicën e votave të asambleistëve të Kuvendit Komunal të Prishtinës. Këto grupe parlamentare u shprehën për ndryshime pozitive në qeverisjen e Prishtinës, me theks të veçantë në qasjen ndaj ndërmarrjeve publike lokale.

Lista e anëtarëve të këtij komisioni, të zgjedhur nga Kuvendi Komunal i Prishtinës, është si në vijim:

Ngrohtorja e qytetit – Hatixhe Latifi-Pupovci dhe Shaip Shabani;
Ndërmarrja Publike Banesore – Qëndron Kastrati dhe Muhamet Selmani;
Kompania rajonale e mbeturinave “Pastrimi” SH.A. – Genc Sherifi dhe Fadil Gashi;
Ndërmarrja publike lokale “Hortikultura” SH.A. – Sadri Ramabaja dhe Lirieta Rexhepi;
Ndërmarrja publike komunale “Trafiku Urban” SH.A. – Fisnik Ismajli dhe Imer Rusinovci;
Ndërmarrja publike lokale “Sport-Marketing” SH.A. – Brahim Mehmeti dhe Laura Zherka;
Stacioni i autobusëve SH.A., Prishtinë – Fetih Mediu dhe Lirie Avdiu.7

Në pikën e tetë të rendit të ditës u diskutua propozimvendimi i Kryetarit të Komunës, Shpend Ahmeti, për shitjen e pronës së luajtshme të Komunës, konkretisht për shitjen e veturës luksoze Audi Q7, që ishte blerë vite më parë me çmim prej 76 mijë e 300 eurosh. 

Kryetari i Komunës, Shpend Ahmeti, e arsyetoi këtë propozimvendim me faktin se ai nuk do të përdorë asnjëherë atë veturë luksoze, përderisa 30 % të banorëve të Prishtinës janë të varfër. Ahmeti tha se me paratë që do t’i merr Komuna nga shitja e kësaj vetura, do t’i subvencionojë dy projekte mjaft të rëndësishme, njërin të shoqatën Handikos, kurse tjetrën të shoqatës “Down Sindrom Kosova”.

Kuvendi Komunal i Prishtinës votoi me shumicë votash për shitjen e kësaj veture, me përjashtim të Lidhjes Demokratike të Kosovës. 

Gjatë kësaj mbledhjeje u miratua edhe propozimvendimi për formimin e Komitetit për Komunitete; propozimvendimi për vazhdimin e dhënies në shfrytëzim të pronës së paluajtshme të Komunës AKP-së; propozimvendimi për caktimin e komisionit vlerësues për dhënien në shfrytëzim të pronës së paluajtshme të Komunës; propozimvendimi për lejimin e mjeteve NPK “Trafiku Urban” SH.A. Prishtinë; propozimvendimi për ndryshimin e Statutit të teatrit “Dodona”; propozimvendimi për themelimin e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi, si dhe u informuan asamblesitët për suksesin e nxënësve në gjysmëvjetorin e parë të vitit shkollor 2013/2014. /Telegrafi/


------------------------------------.


Kooalicioni për ujin Ahmeti-Kada (Bujupi):

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=359