Familiare Tërë jeta më shkoj si investim në kritikë, mendoj se gjithëherë, më ndonjë perjashtim, ishin kriteka të arsyeshme.
Sot, në minutat e parë, ndoshta sekondat, kur ndryshoj kalendari i ndrrimit të motmoteve, desha të filloj më mbarësi dhe njëkohësisht ta shpërthej realitetin të cilin akoma nuk po e kuptojm, se paralel kritikave, mbarësia ka qenë dhe mbetet aty, po, po, aty në kritikë. Kritiku i rregulltë, më shpresë, dëshirë dhe insistim që një ditë të bëhemi më mirë, është vlera e këtij vendi i cili po fillon mbarësinë. 
Emisioni festiv i RTK-së, ishte tepër kritik, për më keq, kritik i pa kontrolluar ndonse për ta mbuluar anësinë e tepruar pë kaq vite. Kjo nuk ka si të jetë vlerë, kur nga një medium tërësisht pro pushtetit në të keqe të shtetit, si dhe pro UCK-së pa kontrollë, në dëm të vlerave të luftës, sot në këtë natë feste, pa pritur na del kaq anti pushtetit, anti UCK-së dhe tmerrësisht përbaltës i luftës sonë clirimtare !!!. 
Emisioni më atë film humoristik, nuk definoj kritikat ndaj një klani apo bande e cila thirret dhe përfiton në emër të luftës dhe vlerave të sajë. Humori ishte i mrekulluar, sikur të kishte elemente jo përgjithësimi të atyre antivlerave të cilat vërtet e kanë zhbërë vlerën e luftës dhe paqes sic u tha në këtë film humoristik. Këto janë politikat më të rrezikshme të cilat i kan kushtuar dhe mund ti kushtojn vendit. 
Kalimin nga një ekstrem në tjetrin kur imponon situata, është lehtë ta bësh, aq më teper kur ndrrimin e flamujve e bënë në momentet derisa mediat akoma i ke në dorë, shto biznesin për mes të cilit futesh në politika të reja të cilat i luftove për shkak të po këtyre perfitimeve, për ta vazhduar tani serish po atë politikë nga e cila formalisht po largohësh...

Viti Ri 2014, vërtet është i mbarë, ngase ndryshimet kanë filluar. Lutuni që të mos na përseritet forma e mashtrimit në emër të asaj që ne e duam dhe nga dashuria për të, mashtuesit politik na bëjn që ta urrejm po aq sa e deshem.

Luzern 01.01.2014

Xun ÇettaFoto-2:
Pa një familje të mirë dhe edukuar, pa një ligj të mirë, të fortë dhe të zbatueshëm, si dhe, pa një vullnet të qendryshëm për këto tri gjëra e më shumë se këto, ne si shoqëri e kemi vështirë ta ndryshojm gjendjën.
Pa frikë, të shkojm drejt ndryshimeve.  


 Foto-3 :
Pra, po fillojm të festojmë, ti lëm në një anë laptopat, aipodat etj.
 Foto-4:
Mos u gëzofsha në këtë nate feste, nese nuk po festoj më një tryezë të shtruar fare modeste... Flas për kushtet dhe vendin ku jam dhe jetoj më dhimbje pse në Kosovë është larg më ndryshe... Foto-5:
Dil këndej, ta kemi një foto të kësaj nate pak më afer nga ku je atje larg meje he burr, më tha gruaja si në shaka ! ndoshta e kishte për një mend...  


 
Foto-6 :
Ja një pamje nga filmi humoristik i cili, vërtetë kishte humor, madje të mirë, por mua më iritoj përtej mase më atë luftë të pa takt dhe tepër të pergjithësuar kundër keqperdoruesve të vlerave të luftës, gjë që nuk e kishte bërë kurrë më parë. Lufta kundër vërshimit të fshatarësisë në qytet dhe sjelljeve të tyre në këtë film, si dhe në fund për ta kulmuar të keqen tepër të pergjithësuar, hapt u pa lufta kundër fitorës së ndryshimeve qytetare në Prishtinë. Nuk luftohet e as fitohet më plackitje, vrasje, po as më shkatrrime në emër të ndryshimeve, por luftohet dhe fitohet në politikë kështu si fitoj Prishtina.

 Foto-7:
Për shkak të tavolinës së shtruar, laptopi nga ku herë pas herë po percjeli gjendjen e kësaj feste, tani ishte në një pozitë më të vështirë për të punuar më të.

 Foto-8 :
Ti cakrrojm gotat, gëzuar,gëzuar.

Publikuar sot  01.01.2014

 Xun Çetta