Lajmet aktuale Përshëndetje të nderuar/a ,miq e mikesha,veprimtarë e veprimtarePo bëhet gati një muaj që kur nuk shkruaj ,as ne Facebook po as ne Uebfaqen time, info-cetta.com. Arsyet janë të shumta, por njëra ndër to është fakti se tash sa kohë  përgatita për botim  librin e parë, vëllimi i–II- më qellim qe të mos filloj me libra konfliktesh.

Ky libër ka të bëj vetëm më kohën e rezistencën 1981-1990, pra vetëm më kohën e ish Jugosllavisë gjegjësisht Serbisë.

Isha i sigurt se për këtë kohë rezistimi, nuk do jem i pa dëshirueshëm me botime të kësaj periudhe, por ja se përjetova vazhdimin e dhimbjeve, madje tani akoma më të rënda nga ishin dhimbjet e asaj kohe...

Kotë po mbahen zgjedhjet lokale sot, kot zgjidhen kryetar komunash me një ligj shumë të avancuar i cili mjerisht në fshehtësi po u shërben prapaskenave politike të cilat vendosin kandidaturat për kryetar dhe i djegin ata duke ju diktuar politika dhe vendime krejt të kundra ligjshme dhe qe pashmangshëm komprometojnë kryetarin i cili nuk vendos vet, por vendosin me diktat ata që kanë vendos fatin e tij për kryetar.

Sot 04.09.2013 le të mbetet vetëm si datë fiksimi dhe paralajmërimi se ku jemi dhe kah po shkojmë si popull...Unë, sot përjetova diçka çfarë nuk do besonte njeri, por edhe kjo le të i mbetet kohës së pasqyrimeve të mia në vazhdim më shpresë se nuk do mbetem tepër i vonuar në zbardhjen e krejt çfarë po i luhet këtij populli. 

Libri do dali shpejt,gjithsesi para zgjedhjeve,por mjerisht i pa forcë te bindi elektoratin se çfarë po i pergaditët nga prapaskena më njerëz të cilët duhen djegur por prapaskena të vazhdon.

Ta them tash se kënd po e ngritin për ta djeg me pas dhe kënd po e djegin në po këto zgjedhe edhe pse vet e kishin sjell si kryetar komune, kjo është e tepërt dhe po me kushton, por thirrja ime në këtë moment nuk është për durim, por për hapje syri drejt prapaskenës e cila po menaxhon të gjitha partitë tona politike dhe kandidaturat kukulla, po kukulla, mjerisht edhe në këto zgjedhje po ndodh kjo .

Ky paralajmërim le të mbetet vetëm si një dëshmi, se në që gjendja ka ardhur fati i të ndershmit i cili po kupton e nuk ka kujt ti thotë diçka më konkret, ngase përvojat kanë dëshmuar viktimizim e asgjë më shumë.

 

 

 

Miqësisht Xuni