Politikë

Po afron koha për ti thënë, dha argumentuar bash të gjitha, për ta parë pse politikan tonë pajtim mes veti nuk dojn, jo, ata nuk dojn që tavanin, dhe dyshemenë e pranimit në dialog më Serbinë ta vëjn. Mjerisht, ata duan, që fajin, pa dallim suksesi-mos suksesi, njëritjetrit më ja lënë, dhe në këtë betejë të egër mes veti, Serbinë ta harrojn !!!

Shumë shpejt do ti publikoj, dhe ta shohim krimin politik qka kanë bërë, dhe mjerisht, sa dukët, prap po vazhdojn. Unë jam këtu, jo për të fol, por realitetet e dhimbëshme ti ballafaqoj, realitete këto të cilat brenda partive politike i dijn dhe i kanë, ama para opinionit publik nuk duan ti thojn...

Ja tani këtu, lexo dhe kupto vetëm disa pika, kuptohët, nese duam ta shohim e kuptojm, kah Serbia do të shkon pas takimit të Ohërit :

Citat nga publikimi plotë këtu :

,, Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sa i përket marrëveshjes së panënshkruar me Kosovën për planin evropian dhe aneksimin e implementimit, ka deklaruar sot se ajo është ligjërisht e obligueshme për Serbinë, kur vë nënshkrimin apo kur pajtohet në mënyrë verbale“

Citati –II-

Dhe kurdoherë dhe askush tjetër nuk mund të prodhojë pasoja juridike për Republikën e Serbisë përveç presidentit të saj dhe në disa raste kryeministrit apo ministrit të punëve të jashtme.”, ka thënë ai.

 

Citati –III-

,, Vuçiq ka thënë se nuk mendon që Kosova do ta përmbushë obligimin, që është formimi i Asociacionit. Sipas tij, nuk bëhet fjalë për njohje të Kosovës nga Serbia, anëtarësim në Kombet e Bashkuara, po që, për normalizim të marrëdhënieve me Kosovën, shteti i tij është i gatshëm t’i zbatojë“

Për më shumë lexo të plotë tek TV Malisheva :

Lidhja 21.03.2023

https://www.malisheva.tv/vuciq-ska-njohje-te-kosoves-as-anetaresim-ne-okb-te-tjerat-do-ti-zbatojme/

Tani lexo dhe kupto qendrimin e Ministrit Ivica Daqiq :

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq ka thënë se vendi i tij është i gatshëm ta zbatojë marrëveshjen e arritur me Kosovën në Ohër, por deri te vijat e kuqe.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, kanë arritur pajtueshmëri më 18 mars në Ohër për zbatimin e Marrëveshjes drejt normalizimit të marrëdhënieve mes dy vendeve.

Munistri Ivica Daçiq, nder tjera ka thënë :

,, “Vijat tona të kuqe, me të cilat nuk pajtohemi përfshijnë njohjen reciproke: jo njohje e Kosovës dhe as anëtarësim i Kosovës në Kombet e Bashkuara”

Kështu ka thënë Daçiq në Bruksel, ku ka marrë pjesë në një konferencë donatorësh për mbledhjen e fondeve, pas tërmetit që ka goditur Turqinë dhe Sirinë muajin e kaluar”

Shefi i diplomacisë serbe ka thënë se në Ohër janë ruajtur interesat kombëtare serbe.

Sipas tij formimi i Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë do të jetë ligjërisht obligues për Prishtinën.

Procesi i dialogut, sipas tij, është vetëm në drejtim të normalizimit të marrëdhënieve dhe asgjë më shumë se kaq.

Lexo këtu të plotë :

Lidhja 20.03.2023

https://www.malisheva.tv/daciq-zbatimi-i-marreveshjes-se-ohrit-deri-te-vijat-e-kuqe/

E ndar dhe shperndar, për ta par, sot Luzern 21.03.2023

Xun Çetta

Facebook 2 afishim-komentime 21.03.2023 :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/pfbid02KFFqM2LzfucY4md9QjERgK5bN5BrWBFZgWiRMsLrWY4gRT8uLY9QWzWqMmwo1fVxl