Politikë

 Ja edhe një publikim nga facebook-u, publikuar më 07.06.2022 :

 

Njē emision aktualisht i nxeht dhe i frikshēm pēr frikacak.

 

Asnjērin nga mysafirēt nuk mund ti trajtoj tē luftēs nese mohojn krejt tē keqen qe ndodhi mē listat e veteranve.

 

Tani z. Qalaj nuk mund tē na kērkoj neve tē jemi hetus dhe futemi nē vēllavrasje jo ma bēni aj e jo ky. Kjo sjell mē tē keqen nē shoqēri. Ligji mbi baza tē cilave kritere mund tē jesh Veteran, mjerisht ēshtē jo funktional ose nuk ka ligj fare ose vet Komandantat nuk dijn as vet qka ka ndodhur nē kohē lufte. Ndoshta edhe e dijn, p0 e dijn sakt por kērkojn vota mē Veteran TE RREJSHEM, jo se genjen Veterani i implikuar nē kētē rrjetē kriminale, por atyre u ēshtē ofruar oferta pēr tē u bērē Veteran, njē ofertē tē cilēn jo pak por 50% as ēndērr nuk e kanē parē.

 

Kam shkruar parase tē dal ligji dhe ngritet Shoqata e veteranve, kam shkruar kur kam parē Veteran i cili ishte fēmije nē kohē lufte, kur kam par Veteran a kurr uniformē e as nē Front nuk ka qenē. Kam par Veteran madje e kam intervistuar dhe ma ka pranuar ofertēn nga nalt. ,, Po tē emrojm regjistrojm si komandant dhe si Veteran por i ke kēta emra gjoja kan qenē ushtar tuajt".

 

Tani shtrohet pyetja :A nuk e kemi parē se si veterani i 10 fisht Veteran moral e ka djegur publikisht njohjēn e veteranit si protestē mē krejt qka ndodhi mē listat e vetersnve ?

Thirreni mendjēn dhe reflektoni qē veteranēt e vertetē ta kenē jetēn e siguruar madje mbi rrogēn mesatare apo minimale. Emri Veteran ēshtē i madh o njerēz.

 

Luzern 07.06.2022

Xun Çetta  

 

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/5443182392368513

 

Komenti në Facebook :

 

Gani Vlahna : Në të gjittha shtetet e botës Veteranët e luftës janë nderi dhe krenarija e kombit!

Te ne në baza politike dhe duke përdorur brrylat janë keqmenagjuar dhe fryrë listat me veteranë të pa qenë,

Deri kur këtyre mjeranave dhe profiterëve do të ju lejohet të keqpërdorin emrin e Veteranit duke zhvatë buxhetin e shtetit të Kosovës?!

 

Vetëm kur të pastrohen listat nga ndytësirat, Veteranëve do të ju kthehet dinjëteti i merituar, pra si aj moral ashtu edhe ai materjalë.