Politikë

   Foto : Sergei Lavrov Rusi dhe Dmitro Kuleba Ukrainë 

 Lajmi -I-nga laboratori analizave :

Sergei Lavrov pyet : ,,Pse shqiptarët në Kosovë u lejuan të shpallin pavarësinë, ndërsa Rusët në Ukrainë jo ?”

Ky tashmë është sinjali parë ku z. Sergej Lavrov nuk është se po kërkon drejtësi por po kërkon të nxirrët nga aventurat ku Rusia ka hyrë.

Lavrov tha se : ,, Shkëputja e Krimesë dhe Republikave Separatiste në Ukrainë është e ngjashme me pavarësinë e Kosovës”.

As këtu, nuk është se z. Lavrov po krahason drejtë Serbinë më Ukrainën, në këtë rast do duhej ta krahason ish Jugosllavinë më Ukrainën e që edhe ky krahasim nuk do ishte i drejtë nga fakti se, ish Jugosllavia ishte shtet artificial i formuar nga disa shtete siq është Sllovenia, Kroacia, Mali Zi, Maqedonia, Bosna dhe dy krahinat si dy doreza të Serbisë për të dominuar mbi tjerët në krye të ish Jugosllavisë.

Në Shqiptarët e kishim dhe kemi një shtet amë dhe kemi disa krahina në disa shtet në Ballkan ku pa vullnetin e tyri Shqiptarët kishin mbetur jasht shtetit tyre, shto fatkesinë tjetër, për aq vite në ish Jugosllavi, Shqiptarët u trajtuan si më zi.

Sidoqoftë, ulja e fitilit të ndezur, më këtë qka thotë z. Lavrov, është një sinjal se Rusia rrugë për të dal nga aventura tani po kërkon.

Ka mundësi që shpejt të na perseritert një ,,Rambuje” por nuk mund themi pas ,,Rambuje”-së qka del…

Të plotë lidhja nga ku shkëputa citatet në ,,Zëri” :

https://zeri.info/aktuale/444324/lavrov-pse-shqiptaret-ne-kosove-u-lejuan-te-shpallin-pavaresine-ndersa-ruset-ne-ukraine-jo/

Lajmi-II-

Ndihmëssekretarja amerikane e Shtetit për çështje të Evropës dhe Euro-Azisë, Victoria Nuland, e ka falënderuar Serbinë, për siç ka thënë “për mbështetjen e saj ndaj Ukrainës”

Ajo mës tjerash tha se :

,, SHBA-ja mirëpret marrëdhëniet e mira të Serbisë me fqinjët dhe përparimin drejt rrugës evropiane”

Pra edhe këtu, po ashtu është një sinjal i ri ku Serbia veq ka kuptuar për aventurat në Rusi.

Krejt në fund, nese ka pas diplomaci të fshehta hibride siq jo rastësisht e quajtën luftën në Ukrainë si luftë hibride, athëre mbete ta shohim fundin e luftës dhe fillimin paqës por, në gjitha rrethanat, lufta në Ukrainë ishte e kushtueshme për gjithë globin tonë.

Të plotë lidhja nga ku shkëputa citatet në ,,Zëri” :

https://zeri.info/aktuale/444249/shba-ja-falenderon-serbine-per-mbeshtetje-ndaj-ukraines/

Luzern 11.03.2022

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/5197168523636569