Politikë

  Nuk dua të krijoj panik por realitetin si gjithëherë du ta thëm, vendi gati në gjendje emergjete po kalon. Nuk është faji i Qeverisë por pasojat e shumta nga e kaluara, kryesisht faktorë është kriza botërore e cila më të madhe u pershkallëza më invazionin Rus në Ukrainë dhe lufta e cila rrezikonë botën e qytetruar ta kompromenton.

Unë po ndalëm vetëm më lajmet e ditës sotme, sikur e dija për rrjedhat e më vonshme sot, andaj që në mengjes nga kafja më shokë e fillova më ngritjën e qmimeve të karboranti në Zvicër, një rast i cili nuk mbahet mend të ketë pas ngritje të tillë.

Pastaj më perkushtim percjella konferencën dhe vizitën e Kryediplomatës Gjarmane zonjës Annalena Baerbock, më pas po percjelli një tryezë më temën ,,Mirëqenja e qytetarëve-fluturojn çmimet”

Konferenca në fjalë më Kryediplomatën Gjarmane zonjën Baerbock dhe Kryeministrin z. Kurti, ishte për të na inkurajuar dhe dëgjuam fjalë të mira duke mos harruar situatën globale.

Tryezën më mysafirët z. Korenica LVV-z. Dreshaj AAK dhe z. Lushtaku PDK, po ashtu aq sa e percjella ishte në nivelin e duhur dhe nuk pati shumë perplasje për ti lënë fajin njëritjetrit më ndonjë perjashtim i cili rrëshqiti. U pa si një preokupim mbi gjendjën e krijuar në standardin e rënë për toke të qytetarëve të vendit tonë.

Ky perkushtim në këtë emision, pa inate e tendenca fajsimi njëritjetrin, më inkurajoj, po ishte debati në nivelin e duhur pa i cituar e bëj dallime çfarë kush tha në këtë emision.

Kam pershtypjën se ka njerëz të perkushtuar, madje shumë të perkushtuar nga gjitha partitë tona politike por, liderët e tyre, sikur po mbyllën në interesat e oborrit tyre partiak dhe kështu nganjëherë, syt i kanë kthyer kah mund të shkoj pushteti në rastet e krijuare në këto kriza nderkombëtare e në veqanti në vendin tonë...

Këtu e kam një masazh :

Opozita, lë ta ngrit zërin në çdo gabim apo lëshim që mund ta bëj pozita, të dukët hapur se qellimi kritik është i shëndosh dhe i argumentuar e jo veqsa për të kritikuar dhe ta ngrit zërin kundër deri në kritikë qesharake ajo.

Për ta dëshmuar vehtën si opozitë konstruktive, më së shumti do ta ndihmonte, pajtimi i të qenurit opozitë deri në fund të mandatit të kësaj Qeverije si dhe, Pozita aktuale, duhët ta thërras mendjën e mos sillët pa vet kontrollë në emer të mbi 51% të votave në Kuvend që i ka, kjo sjellje më këtë bindje si unë i preferoj dhe mendoj, Qeveria situatën edhe mund ta menaxhoj.

Të pajtohemi njëherë e mirë më faktin se, nuk ka pas, nuk ka dhe shumë gjatë nuk do të kemi Qeveri e cila në momente të caktuara nuk gabon. Pra në situata krizash, gabimet duhët ti kuptojm por jo të shikohët si të perfitojm nga lëshimë çfarë Qeveria edhe mund ti bënë.

Unë, nga natyra që kam, gabimet më leht i konstatoj ngase, ato më lendojn, nganjëherë shumë më lendojn por, edhe sukseset i identifikoj, i seleksionoj dhe nuk i harroj pa dallim nga kush apo cila parti vijn ato.

Në situatat e krijuara së fundit në vendin tonë, janë momente të cilat më lendojn por, më bindje e thëm se, jemi më mirë se asnjëherë duke bërë, shto situatat më të vështira të cilat vendi duhët ti kalon.

Krejt në fund, mendova të mos shkoj kaq gjatë, por ja se mesazhet do doja më i thënë për ata të cilët më kuptojn.

Vendi ynë, ndryshimet duhet ti vazhdon dhe lëshimët e nganjëhershme ti evitojm, për ndryshe, nuk di se si do të kalojm, mos të harrojm, kujdestarët e së keqës tonë janë në këmbë.

Luzern 10.03.2022

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/5194795000540588