Politikë

  Tani sapo perfundoj emisioni më ndryshe nga po mbyllen emisione tjera mbi fondinë e Ushtrisë tonë, fond ky i cili sapo u themelua, thëm emisioni CLIK më ndryshe nga vet fakti se ishte vetëm një fillim ku flitët më shumë se në qarkun e Qeverisë, pra e perseris, ishte vetëm një fillim ky më shpesë se Mergata do ta ketë zërin autentik të vullnetit sajë për ta ndihmuar Kosovën në këtë drejtim.

Të gjithë kontribuesit të ftuar në këtë emision, ishin në nivelin e duhur, aq më shumë pse ishin më mendime të ndryshme dhe më ndryshe njëri nga tjetri por pa eskaluar në banalitet siq po ndodh më disa të quajtur analist në disa emisione siq po na bëjn të shqetsohemi më ta.

Për mua, si gjithëherë, befasia më u lajmërua serish nga profesor universitar !!! Nuk ishte Profa i pa arsyeshëm në pika të caktuara edhe pse shumë pak, por në anën tjetër, ishte tmerrësisht banal dhe i pa konsistent më kohën në të cilën është, jo vetëm Kosova por e gjithë bota.

Zëri i cili në lidhje umllein, po vinte nga Mergata, konkretisht nga Zvicra, po ashtu ishte shumë në nivel, madje aq konstruktiv sa nuk dukej se është ai i cili për kaq kohë në organizimin tonë për Fondin kurr nuk ishte kaq i arsyeshëm si tani në këtë emision.

Ajo që nuk u trajtua fare rreth FONDIT e që është problemi kyq i cili ka reflektuar thyerje shpirtërore tëk ne Mergimtarët është tema të cilën do ja vlente të shtrohët vetëm si trajtim publik, sigurisht për të parë ku ishin defektet e projektit tonë si Mergimtar ku FONDIN do e ngritnim ne, do e menaxhonim ne më llogaridhënje të shtetit ku regjistrohemi, por gjithëherë në marrveshje të rregullt më Qeverinë sot dhe neser pa dallim kush mund të jetë Qeveria pas mandatit të kësajë ligjislatyre.

Mergata e cila ndihmon, nuk do të lejon të mvarët gjithëherë nga atje, sa herë Qeveritë ndrrojn, ta ndihmojm vendin e jo të marrim nga vendi dhe prap të mvaremi nga atje ku llogaridhënjës i ka humbus besimi, dasht Zoti e na del e kunderta por pervojat i kemi të hidhura...

Kjo temë, as nuk u shtrua dhe as nuk u trajtua, temë e cila kryekreje është faktor i thyerjës së vullnetit të punës për kaq vite që kemi bërë për fondin. U cek kërkesa e bërë Qeverisë, por nuk u shtrua pytja pse nuk u pergjigj Qeveria !!! Edhe ky është një problem i cili injorimin nuk e pranon, kjo mund të na kushtoj.

Për më shumë se kaq, shpresoj të thuhet hera tjera, por FONDI i ngritur këto ditë nuk gixon të linqohet më skepticizëm siq filloj Profa në këtë emision dhe shumë tjerë që mund ti degjojm neser. Mënyera e formës si ndodhi dhe pse ndodhi më injorimin tonë ? kjo është një qeshtje e cila shpresoj ta kalojm.

Luzern 03.03.2022

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/5175817929104962