Politikë

 Lidhja ku lexohet më shumë mbi dridhjët diplomatike jasht opinionit publik dhe si të tilla, asnjëherë nuk do konsiderohën si marrveshje zyrtare këto.

 

Nuk e them tani kur po lexoj këtu, por e kam thënë kur po kuptoja çfarë është duke u nenshkruar.

,, Të nxirret vendimi zyrtar sa më parë dhe jo vetëm tani, por të vlenë njëherë e për gjithëmonë ku marrveshjet jasht opinionit publik dhe jasht konsulltimit më kushtetuesën nuk vlejn e as jan obligative pa dallim kush nenshkruan ato, Kryetari shtetit, Kryeministri apo qoftë vet votimi më intervenim politik në Kuvend“

 

Kështu kam pas thënë në kohën kur dikush tentonte edhe hilen më na lënë sikur ne, njohjën nga Serbia gjoja nuk po e dojm, mjerisht tani facebook-u nuk ma perkujton por shpejt këtë postim do ta gjëjë.

 

Më në fund, krejt natyrshëm dihet se marrveshjet e fshehta për fatin e vendit, në botën e zhvilluar denohen më burg të rëndë, këtë realitet nderkombëtarët e dijn më mirë se ne si do vepronin shtetet e tyre.

 

 

Luzern 02.11.2021

Xun Çetta

Këtu lexoni të plotë si rrefim edhe pse dua ti kem pak rezerva për zonjën Vlora Çitaku e cila shpesh na ka bërë të krenohemi më të në Këshiill të Sigurimit.

 

Sabina Çudiq dëshmoi! Tani e ka radhën Vlora Çitaku të rrëfehet !

 Administrator

 1. November 2021

 

Kommentare deaktiviertauf Sabina Çudiq dëshmoi! Tani e ka radhën Vlora Çitaku të rrëfehet!

 

Ajo ka shkruar se Matthew Palmer i kishte thënë asaj në prill të vitit 2019 gjatë një konference në Uashington se „Ndarja e Kosovës ka marrë fund.

 

Palët kanë rënë dakord. Thjesht po presim një moment të përshtatshëm për ta nënshkruar marrëveshjen në Shtëpinë e Bardhë, duke e konsideruar atë si një ngjarje historike“.

 

Kjo deklaratë në fakt nuk na thotë diçka të re. Të gjithë ata që kanë kundërshtuar një marrëveshje të tillë e kanë ditur se Hashim Thaçi po shkonte në Uashington për nënshkruar marrëveshjen në fjalë në zyrën ovale Präsident. 

 

Të gjithë und dinë gjithashtu se jo vetëm Palmer, von edhe Bolton, Grenell und të tjerë ishin involvuar Fort për realizimin und kësaj marrëveshje. Ata nuk ishin të interesuar për efektet në terren, kishin vetëm një objektiv:

 

 Ta paraqisnin präsident und zotit Trump si të aftë për të zgjidhur konfliktet lokale në botë! Von Thaçit in ndodhi si Zhukovit. Ia komunikuan në avion akuzën e Gjykatës Speciale. Nuk është i panjohur as fakti që Sali Berisha ishte aktori dhe faktori kryesor shqiptar i kësaj kundërshtie, ndërkohë që marrëveshja në fakt dështoi falë Angela Merkel.

 

Po atëherë pse deklarata e zonjës udiq tërhoqi vëmendjen dhe u bë virale në rrjetet e informimit public? Sepse na zbuloi bashkëpunimin e Vlora itakut me aktorët që punonin për shkëmbimin e territoreve, ndryshimin e kufijve dhe ndarjen e Kosovës. 

 

Sipas politikanes boshnjake, gjatë bisedës me Pamer, Vlora Çitaku i ka dalë në mbrojtje diplomatit american dhe i ka adresuar asaj pyetjen se „Përse po ndërhyn në marrëveshjen qëhet dhe“ Serbien? Sabina Çudiq i përgjigjet drejtpërdrejt: „Sepse ndikimet për Bosnjë-Hercegovinën do të ishin të pashmangshme, madje dhe për Ballkanin“!

 

Në rrëfimin e saj Çudiq shpjegon set të nesërmen ishte parashikuar që ajo dhe ambasadorja Çitaku të kishin një takim në Këshillin e Sigurisë Kombëtare të SHBA-ve kishr 

 

Unë besoj fort se shkak i këtij anulimi ishte biseda e një dite më parë me Mattew Palmer dhe Vlora Çitakun. Megjithatë opinioni public ka nevojë për disa shpjegime më të gjera dhe më të sakta:

 

 

Ne e kemi ditur ose parashikuar, madje ndonjëherë e kemi thënë se lidhjet und Vlorës me Hashimin janë të rrezikshme për Kosovën. Por të gjitha këto pyetje dhe enigma rrjedhin natyrshëm pas kësaj dëshmie të Sabina Çudiq. Shpjegimet i shërbejnë opinionit publik për të mësuar se me cilët politikanë ballafaqohen ata:

 

Me Vlorën „patriote dhe të guximshme“ në mbledhjet e Këshillit të Sigurimit për Kosovën, apo mich Vlorën e intrigave në prapaskenë për tjetërsimin në zugunsten të Serbisë të territorit të Kosovës? ! Me Vlorn që në opinionin public shqiptar ka fituar pikë pozitive, pavarësisht flirteve politike të dëmshme me Hashim Thaçin, apo me Vlorën e vërtetë në shërbim të Aleksand, Edi Hashim!

Kush është në të vërtetë Vlora Çitaku? Kjo që na paraqitet në dëshminë und zonjës Çudiq, apo ajo që na shfaqet në ekranet televizive?! Ish-ambasadorja e Kosovës në SHBA dhe nënkryetarja e Partisë Demokratike të Kosovës e ka për detyrë të shpjegohet. 

 

E ka obligim t'u thotë taksapaguesve të Kosovës se kujt i ka shërbyer në të vërtetë. U ka shërbyer këtyre taksapaguesve, apo me taksat e qytetarëve to Kosovës ka bërë punën e Beogradit në Uashington?!

 

Rrëfimi i Sabina Çudiq është ndër të parat rrëfime që po na sjell të vërtetën e hidhur për përpjekjet e politikanëve dhe diplomatëve shqiptarë për ndarjen e Kosovës. 

 

Përveç për Vjosën, hije dyshimi bien edhe mbi Shpend Ahmetin. Ndërsa ministrja e Thaçit dhe e Haradinajt, Dhurata Hoxha, paguante me taksat e qytetarëve kosovarë lobimin për këtë ndarje të territorit to vendit! Asgjë nuk mbetet e fshehtë në këtë botë! Gjithçka do të dalë graduellisht sheshit dhe opinioni public shqiptar e jo shqiptar do ta mësojë të vërtetën e hidhur. 

 

Tun Sie të mësojnë gjithashtu edhe se si janë ndëshkuar politikanët patriotë të vendit për qëndrimet e Tire kundër ndryshimit të kufijve, shkëmbimit të territoreve dhe ndarovjes së! Ky është vetëm fillimi! Rrëfime, dëshmi e fakte të tjera do të dalin pa fund!

 

Lidhja :

https://specialja.com/news/2021/11/01/sabina-cudiq-deshmoi-tani-e-ka-radhen-vlora-citaku-te-rrefehet/?fbclid=IwAR2nUSqWNG0k_eaLLNWOiCv1wNX2uF5J6qQBaoPJ1n0jJlqTDKJWl7HEOxw