Politikë

  Pushteti i pa kontrolluar në funksionimin e tij bashkë më mediat publike pa pergjegjësi, vendin gjithëherë e mbajn në anarki…

 

Sapo pupulli këtë gjë e heton, mjerisht bashkimi i të pa ndershmëve mbi të ndershmit sundon dhe kështu pushtetri mbetet duke luajt rrolin sikur shtet po bënë…

Isha i revoltuar tej mase më lajmin e kercnimit në drejtim të Kryeministrit Kurti para pak ditësh, ishte lajm qesharak për mua ky i cili nuk e ndihmon qeverinë për të marr masa, perkundrazi e ul nivelin e besimit në qeveri e cila premton më shumë se askush deri më tani.

 

Reagova të premtën dhe më të drejtë u deshprova kur disa ditë rresht po degjoja të frustruar politik të cilët më shumë flasin për një nderlidhjë të gjërë interne në këto takime për ballotazh se si do ta rrezojn qeverinë në pranverën e ardhshme se sa flasin për zgjedhjët e raundit dytë në Komunat në ballotazh...

 

Shantazhi politik dhe media e pa kontrolluar në punën që bënë, po trimërojn kriminel të ult ordiner të cilet janë produkt i krimit politik nga nalt tash e sa vite pas lufte dhe kështu i degjon duke thënë :

 

,, Kjo qeveri e cila nuk po guxon ta prek krimin naltë shumë shpejt do të na godet neve poshtë”

 

Dikush i fruestron këta dhe i trimeron të qojn kokën sa të thojn se, kjo qeveri shpejt do të biej !!!

 

Bash jam i mendimit që në pa mundesi për momentin që të goditët krimi lartë e më lartë, ai duhët goditur në pipat e tyre për të ja tharë degët e krimit, degë të cilat shumë shpejt po lulëzojn.

 

Ah sa të rrezikuar jan të ndershmit nga krimi e të pa ndershmëve ordiner, mashtrues dhe perbuzës të ligjit deri tek aktmarrveshjët e tyre mashtruese më qytetarin e ndershëm.

 

Mediat mjereisht mund ti shohim se si nuk percjellin e as bartin shqetsimet e tilla të qytetarëve të ndershëm ngase janë në vrap pas politikave të mëdha !!!

 

Lexo më shumë nga verejtjët dhe paralajmërimët e mia kohë më pare kur ne po bënim që vendin ta kthejm mbarë :

 

Afishuar sot 01.11.2021 Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4746347658718660

 

info-cetta :

 

Publikimi i plotë këtu :

 

KPM dhe shumë analist e media televizive në provim më të madh se sa vet qeveria në formim.

 

Ka mbi 40% të analistëve të përepunuar e të shitur më para në hapsira të rezervuara në rreth 60% të disa emisioneve televizive të cilët më shumë i ka lënduar reforma e një pjese suksesi në LDK se sa i ka lënduar ardhja e LVV-së në pushtet.

 

Gjithë bashk, disa gazetar të lajmeve të rrejshme , disa analist të koduar, disa emisione televizive krijesa te biznisit të politikanve të korrubtuar etj të gjithë jan rreshtuar në front për ta penguar suksesin e ndryshimeve duke futur frikë në pjesën jo reformiste të LDK-s dhe në anën tjetër duke joshur sa më shumë frikë dhe dyshime në qeverinë e z. Kurti.

 

Askush ose pak kush ka ekuiliber neutraliteti ndaj z, Kurti siq kam unë por ja se Situata reale është kjo dhe për asnjë moment, këshilli i pavarur për media ( KPM) nuk guxon të jetë pa zë e mos monetoroj kundershtarët të cilët vendin nuk duan ta lejn të shkoj drejtë ndryshimeve për të cilat votoj populli.

 

Ne e dijm rrolin e shtyllës së pushtetit medial si pushtet nganjëherë krejtësisht i pa kontrolluar, por paralajmëroj se shumë leht mund të lihën politikanët çfarëdo qofshin ata pa dallim partive tyre politike dhe të ndermirrën masa ndaj shkaktarëve të destabilizimit të vendit e që jo pak, vendin po e destabilizojn disa media me jo pak analist si derivat i kaosit politik të cilët nuk mund të jetojn në një shtet normal e juridik.

 

Unë e dua lirinë e mendimit dhe shprehjës lirë më shumë se vet jetën ngase pa këtë liri nuk jetohët por, dua ti vras në opinion gjithë keqperdoruesit e lirisë vetëm pse erdhi ajo dhe vetëm pse e kanë atë mundësi të garantuar nga njerëzit e kaosit politik.

 

Syt jan për të parë, veshët për të dëgjuar dhe mendja për ti analizuar e kuptuar kundershtarët e prosperitetit, rendit dhe qetësisë së vendit tonë. Edhe pse kaq shpejt, nuk është veshtirë për ti kuptuar ata se çfarë duan edhe pse disa prej tyre veq kanë humbur kontrollin dhe e shohin vehtën se nuk janë stabil po as finak të qetë siq ishin për kaq vite sa po sundonte kaosi i tyre politik.

 

Të tillët të cilët ende nuk i ka lëshuar mpirja në tru dhe befasia e ndryshimeve, e kemi leht ti shohim dhe dëgjojm e kuptojm se sa të dekoncentuar flasin dhe sarrakuqin syt e tyre të cilëve tashmë nuk u besojn as vet.

 

Populli din të hakmerret edhe në këto fusha të minuara ashtu siq hakmerret kur politikanët e teprojn. Kujdesë nga zjarri i të quajturve analist dhe mediave të pa kontrolluara si dhe aspak në interes të rendit dhe qetësisë së vendit tonë.

 

Luzern 01.11.2019

Xun Çetta

 

info-cetta:

http://www.info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2031&fbclid=IwAR0Qi3x_uuZx9pV99MYx-yisdiFvPLDQlvAF4eFD7cQlq4Zxc3lLeb2nqK0

 

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/2738496899503756