Politikë

  Vonesa ime si prononcim pas këtyre zgjedhjeve ka disa arsy e kryesisht ballotazhët që do i kemi ku ende ka punë

 

Ditët po kalojn që nga kur u votua për Asambleist dhe Kryetarët e Komunave tona, ishin zgjedhje fer, demokratike dhe të pranueshme si mes nesh ashtu vlerësim i nderkombëtarve ishte ky.

Pra ditët po kalojn por vlerësim analizat e mia siq di dhe i bëjë si tani e tutje deri në Balotazhe, tani mjerisht po më mungojn !!! E thash një koment para pak ditesh diku se, Ballotazhe kemi aq shumë sa krijohet pershtypja sikur po na perseritën zgjedhjet por ja se rregull demokratik është ky.

 

LDK dhe LVV serish dualën fitimtar të këtyre zgjedhjeve, fitimtare LDK ngase e kthej elektoratin në këto zgjedhje lokale për dallim nga e kishte larguar në zgjedhjet nacionale, fitimtare LVV pa dallim komunave ku i fiton, nga fakti se në nivel Komunash LVV tani aty ku nuk kishte struktura, tani i ka bash në gjitha Komunat, fitimtare LVV ngase gati në gjitha komunat ku kishte 3 e më shumë asambleist, tani ka ngritje të madhje bash në gjitha komunat pa dallim cilat i fiton si komuna e cilat jo…

 

Më një fjalë, këto zgjedhje lokale gati më shumë se kurr po i ballanson partite tona politike, pra e ngriti rënijën e LDK-së nga zgjedhjet nacionale si dhe e zbriti ngritjën e LVV-së në zgjedhjet po ashtu nacionale.

 

Duke mos pasur kohë të mjaftueshme të shkruaj më shumë, tani do doja ta them faktin se kualicionet për ballotazhe po ashtu do ta ridimenzionojn paksa akoma më shumë skenën politike, dasht zoti jo balotazhe inatesh por nevoje për komunat dhe qytetarët e vendit tone.

 

Kryetari i Komunnës siq e thash para pak ditësh, fal sistemit të mire që kemi për zgjedhjën e Kryetarëve, mund të themi se Kryetari i Komunës është relativisht Mbret i kohës moderrne. Pra duhët menduar në ballotazhe se kush mund të jetë Mbreti i cili bën për qytetarët parase për vehte…

 

Shpresoj se nuk do vonoj shumë dhe dal më publikime tjera pas këtyre zgjedhjeve, gjithësesi para balotazheve, jam tmerrësisht i zënë por lëshimet e mia më largim nga publikimet po i verej…

 

Jeta paska edhe kërkesa tjera e jo vetëm veprime në politikë, mosha po obligon të bëj paralel politikës edhe për vehte dhe familjën time e kjo aktualisht më ka marr shumë kohë.

 

Nuk mund ta ndihmosh vendin në fushat politike krejt ashtu si don, politika, ani e shfrenuar, shpesh here të ngushton por nuk ke çfarë bënë, mundësisht sa më arsyeshëm duhësh ta vazhdon edhe kur asnjë më askënd bashkë nuk mund ti bënë !!!

 

Prishtinë 22.10.2021

Xun Çetta

 

Ja sa në pozita të vështira kisha rënë në zgjedhjet e vitit 2019, a të largohësha e mos bësh për vendin, këtë nuk munda ta bëjë, në pozita të veshtira edhe veprimtarë tjerë nga parti të ndryshme i kasha lënë

 

Lexo dhe perpiqu ti kuptosh momentet dhe keqardhjën për pozitën në të cilën i qita edhe shokë e veprimtarë pa dallim partive ku ata jan :

 

Afishimi më shtesën sa lexuam më lartë sot 22.10.2021 :

 

Një koment falenderimi shtesë postimit ku i falenderova ata - ato të cilët - cilat më votuan

Pra edhe një koment falenderim i imi pas kaq ditësh votimi në Kosovë ku e di se u mbeta borxh atyre të cilët më kuptuan po edhe atyre të cilët dhe cilat më votuan në rrethana të vështira për ta-apo për to.

 

Komenti im sot në postimin Xun Çetta facebook 7.Shtator 2019 më titullimin :

 

Një falenderim nga zemra gjithë atyre të cilët më votuan dhe nderuan

 

Xun Çetta : FLM i nderuar dhe respektuar Xhafer, më vonesë te lexova e klikova dhe po të komentoj ngase koha ishte ajo e cila nuk me premtoj sa e si duhët. Pak kush me ka percjellur e kuptuar veprimet dhe reagimet e mia nder kohë dhe procese si ju i nderuar. Kam mjeft shokë e veprimtar nga gjitha subjektet të cilët po si ju më kanë vlerësuar dhe pa dyshim besuar por unë kam dashur ti ruaj ata nga ekstremi i partive dhe organizatave tyre ngase në të gjitha po vlonte e keqja për vendin tonë.

 

E di se ata të cilët nuk me kanë percjellur e as kuptuar në këto permasa si ju dhe disa tjerë të veqant në perkushtime, jan befasuar dhe kanë mbetur pa mend pse u gjeta në listën e PEK-ut si kandidat i pavarur më marrveshje të ngjeshur mirë. $

 

Jam ndier shumë keq kur më keni uruar dhe mbështetur publikisht ju disa nga subjektet e juaja politike ku ishit dhe mbeteni besnik të tyre në sherbim të vendit dhe çështjës sonë kombëtare.

 

Jam ndier keq pse të mbështetëm publikisht edhe pse do duhej të ndihem mirë nga fakti se, në partitë tona politike ende më format e militantizmit servil po svidojn më të demshmit dhe po i eliminojn të arsyeshmit besnik të partisë por parase partisë ata të vendit tonë.

 

Kjo ishte ajo pse nuk e doja mbeshtetjën tuaj publike as nga ju Xhafer, as nga Arbër Gashi, as nga Osman Ferizi, as nga Saim Tahiri e shumë tjerë nga besnikët e LDK-së të cilët falë këtyre dhe perkushtimit të guximshëm që reflektuan, LDK shpetoj dhe arriti që më vullnetin e elektoratit oponent kunder të keqës,ajo, pra LDK bëri reforma ku erdhi në shprehje zëri i paknaqësisë ndër vite dhe kështu sollën ndryshimet kunder bllokmenve të partisë pa shkatrruar njëritjetrin por duke disciplinuar partinë. Këtë reformë akoma as që kanë filluar partitë tjera i nderuar Xhafer.

 

Sa për ju veprimtar të ndryshimeve në LDK pak qonë pesh a erdhi z. Kurti apo zonja Osmani si kryeminister/e sa qonë peshë një bashkëqeverisje e suksesshme më programet e tyre kolorit drejt progresit ku kanë çfarë i japin njëratjetrës si partitë kryesore në vendin tonë.

 

E kam thënë dhe po e perseriti, LDK pa një LVV në bashkëqeverisje e ka vështirë ta pastroj pjesën e krimit trashegim nga kur po mbillej krimi politikë LDK-PDK. Pra LDK sot nuk është ajo që ishte dje falë oponentëve brenda sajë të cilët arritën kthesat e mëdha.

Edhe njëhere të falenderoj mik i nderuar Xhafer.

 

Komenti i fundit sot 22.10.2019 Facebook:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2684689528217827&set=a.101831929836946&type=3&theater

 

Afishuar më shtesën koment, sot Luzern 22.10.2019 :

Xun Çetta

 

info-cetta :

http://www.info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2017&fbclid=IwAR36Mkn36HaaiTYiNbCrisHqcR7xk8PzqzO_7mGQpO45_KyEGF2cONnX3vw