Politikë

  Policia e Kosovës dhe garantimi sajë për pranimin e pergjegjësisë së kërkuar nga z. Nicolas Guillou, edhe një deshmi se jemi shtet

Gjykata Speciale dhe prokuroria sajë më mundësinë e lirimit më kusht të akuzuarve,në arrest shtepiak më dukët sikur në gjitha variantet tash sa kohë e deri më sot vetëm po na provokon.

Ishte provokim i keq të kërkohët garantimi në një shtet të tretë duke anashkaluar shtetin e të akuzuarve, pra Kosovën. Të sistemoheshin ata në një shtet jasht Kosovës, kjo do ishte fyerja më e madhe që i bëhet shtetit tonë dhe më në fund, të akuzuarit do ishin si refugjat të strehuar në një shtet tjeter larg familjeve tyre.

Nese edhe tani kur policia e Kosovës në krye më Ministrin Sveqla zotohën për kujdesin e tyre pran familjeve në Kosovë në arrest shtepiak dhe serish nuk lirohën të akuzuarit që të mbrohën në liri, kjo haptazi del se ne po provokohemi si shtet...

Një pergezim policisë së Kosovës e cila pa hezitim u pergjigj për garantin të cilin kërkon prokuroria. Tani pas kaq provokimeve të cilat na kompromentonin tek shtetet tjera, Prokuroria e ka mundesinë të deshmon të kundertën dhe ti liron të mbrohën në liri deri në seancën finale të kësajë Gjykate.

 

Ishte provokim i keq të kërkohët garantimi në një shtet të tretë duke anashkaluar shtetin e të akuzuarve, pra Kosovën. Të sistemoheshin ata në një shtet jasht Kosovës, kjo do ishte fyerja më e madhe që i bëhet shtetit tonë dhe më në fund, të akuzuarit do ishin si refugjat të strehuar në një shtet tjeter larg familjeve tyre.

Nese edhe tani kur policia e Kosovës në krye më Ministrin Sveqla zotohën për kujdesin e tyre pran familjeve në Kosovë dhe serish nuk lirohën të akuzuarit që të mbrohën në liri, kjo haptazi del se ne po provokohemi si shtet...

Një pergezim policisë së Kosovës e cila pa hezitim u pergjigj për garantin të cilin kërkon prokuroria. Tani pas kaq provokimeve të cilat na kompromentonin tek shtetet tjera, Prokuroria e ka mundesinë të deshmon të kundertën dhe ti liron të mbrohën në liri deri në seancën finale të kësajë Gjykate.

Prishtinë 11.10.2021

Xun Çetta

Facebook:

 https://www.facebook.com/xcetta/posts/4679928228693937

Komentet në facebook :

 

 

Gani Podrima : Paq Jan Xun Çetta, mbas 4 vite lirorohen te Pa fajshem se jan vjetru factet

 

Fadil Dani : Gani Podrima, Nuk mund ta besoimi se per q'far "faktesh" behet fjale ketu!!!Keta jan Vetem qlirimtar, Kriminelet gjykata mund ti gjene te Shteti Serrb,te cilet kesaj gjykate i sillen para syve lirshem fatkeqesisht!!!

 

Emri Beqiri : Fadil Dani,eshte e vertet i nderuar por keta edhe me shqiptare i kan duart me gjak plus jan hajdut. Me mire do te ishte te denohen nga vet pipullu

 

Xun Çetta :Të nderuar, unë nuk do isha i gatshëm që tani të zgjerohemi në këtë temë, edhe ashtu që nga arrestimi tyre shumë rrallë kam shkruar, e kam publikuar disa herë qendrimin tim në mbledhjen e mbajtur mbi analizimin e pasojave apo interesit të pranim mos pranimit të Gjykates Speciale të cilën po te akuzuarit e kanë pranuar dhe na kanë ftuar ta pranojm.

 

Do isha i marr atë kohë ta kundershtoj Gjykatën parase ta kushtëzoj veprimin e saj drejt dhe vetëm drejt si dhe pa seleksionuar krimin pa dallim nga del ai.

 

Ky ishte qendrimi im bazë më garantimin e plotë se nese nuk funksionon kjo gjykatë në këtë parim, atëhere 100% do ta qojm në deshtim, ky ishte nder tjera qendrimi im bazë për këtë Gjykatë të pranuar dhe votuar nen orkestrin i kuvendit tonë me ndihmën e të akuzuarve më vonë.

 

Kur kam parë dhe konstatuar se Gjykata i dinë të gjitha, amë bash të gjitha por mjerisht ka lajthitur në seleksionim të krimit mbi baza nacionale, atëhere më vonë kam thënë të ngjajshme çfarë thot këtu z.Emri Beqiri, pra kam thënë se jo pak nga të akuzuarit kurr nuk kanë vrar Serb as në via fronti aq më pak Serb të pa fajshëm siq ka vrar Serbia. Kam thënë me pas forcë të cilën nuk e kam, këtë Gjykatë e cila nuk po funksionon drejt do ta kisha shendrruar në gjykatë për ti denuar të akuzuarit jo për krime sa pse nuk kanë bërë shtet ligjor për kaq vite kur para syve tonë po zhbehej shteti më vjedhje, plaqkitje e mashtrime nga ato krime ordinere në sherbim të mdhenjëve në pushtet.

 

Që kur kërkohej garantimi nga shtetet e treta për strehimin e të akuzuarve në kohën sa ato të mbrohën në liri deri në finalizim të gjykimit, unë kam qen i trishtuar, e kam then kudo kah kam shkuar se: ,,Nuk di pse nuk reagon shteti ynë“ pra pikërisht kështu siq u pergjigj tani, një vepër e madhe kjo si pergjigje pozitive e policisë së Kosovës të cilën askush nga ne nuk guxon ta keq interpreton e aq më pak të keqperdor më spekulime siq dijn jo pak gazetar e analist tonë.

 

Jemi në kohën kur sejcili shkruan dhe shpreh mendimin e lirë por kjo jo rrallë po na kushton kur njerëzit nganjëherë nuk dijn çfarë bëjn aq më pak qfarë thojn...

 

Këtu nuk është në pyetje partia, individi e as klani në politikë, është në pyetje shteti i cili duhet të deshmoj. Policia tash e disa herë po na nderon dhe bënë të ndihemi krenar.

 

Thash që në fillim se nuk do doja ta zgjati por ja se më shkoj teper gjatë, sidoqoft ishte një plotsim sqarimi ky.

 

Luigj Shkodrani :

https://www.luigjipress.com/xun-cetta-policia-e-kosoves.../

LUIGJIPRESS.COM

Xun Çetta – Policia e Kosovës dhe garantimi

sajë për pranimin e pergjegjësisë së kërkuar nga z. Nicolas Guillou, edhe një deshmi se jemi shtet | Luigjipress.com

 

Xun Çetta : I nderuar Luigj, nuk po di ku eshte fjala pos publikimit te mire si lajm ketu apo e ke fjalen pse Foto e njejt. Sidoqofr te falenderoj per kete link lidheje e cila eshte mire te jete ketu diqka me gjate se sa une kam postuar.

 

Xun Çetta : Po tani e lexova me kujdes dhe kuptova se qenka jo vetem foto por i gjithe postimi im. Ju falenderoj dhe me fal per keqkuptimin, mendova se eshte nje publikim tjeter me te njejten Foto. KLM e gjitha te mirat.

 

Luigj Shkodrani : Xun Çetta , I nderuar Mik , une asnjehere , nuk bej shkurtime, apo te shtoj dicka mbi shkrimin e atyre qe bejne shkrime, se me duket sikur nenvleresim , ndaj respektoj shkrimin qe marr tek miqte ne facebook, apo tek te tjere . Kam shume vite qe mirrem me shkrimin, por dhe qe huazoj dhe asnjehere nuk harroj te ve as burimin ku e marr , sepse eshte respekt per punen dhe mundin e atij qe e shkruan ! Ju uroj nje dite te bukur ! Respekt

 

Xun Çetta :  Isha ne rruge kur pash afishimin dhe mendova se e ke fjalen pse foton e njeje me ndoje publikim tjeter, me pas kuptova dhe u kujtova ne profesionalizmin tuaj per vleresim dhe afishim apo ripublikim te atyre vlerave qe ju pelqeni. Ti e ke te lire kudo te marresh aty ku ju bellen. Githate mirat e nderuar.

Luigj Shkodrani :

https://www.radioprojekt.dk/.../xun-cetta-policia-e.../

RADIOPROJEKT.DK

Xun Çetta – Policia e Kosovës dhe garantimi sajë për pranimin e pergjegjësisë së kërkuar nga z. Nicolas Guillou, edhe një deshmi se jemi shtet – Radio projekt 21

 

Abdullah Prapashtica : Nuk ka as nje dyshim se kjo gjykate e huaja raciste e armiqsore e cila po vepron me mandat te skaduar, ka per qellim qe te perdor shqiptaret kunder shqiptareve per te nxitur trazira brenda vendit ton. Keto plane djallzore duhet te dmaskuar dhe duhet refuzuar kategoriisht. Ish eproret e UÇK-es duhet te lirohen pas as nje kusht! Ata, si çdo shtetas i Republikes ton,, duhete te pergjigjen vetem para drejtesise se vendit te vet dhe para askujt tjeter

 

Xun Çetta : Edhe këtu e kam një mes te mendimit z. Prapashtica,ne mjerisht nuk kemi Gjykata terësisht funksionale të një shteti ligjor, ne nuk krijuam gjykatën për krime lufte ku sot jo pak kriminel Serb po bredhin gjithëandej botës para syve tonë si dhe edhe vetë pse nuk bëm taman shtet funksional pa pergjegjsi nuk jem. Tani jam duke trajtuar tema tjera për të dal në detale çfarë i bëmë vet vehtës më sa e sa lëshime në baza të quajtura politike. Themelorja hapi rrugë për rrymën të cilën Serbet nuk e paguan, tani te presim sa po funksionon kjo. Ta pyesim vehtën pse e paguajm Kishen politike në KAMPUS të Universiteti për një pjesë të objektit Universitar andej nga ana e Radio Kosovës, ato jan mjete rreth 200 mij e jo 200 milion euro qera vjetore siq e paskam shkruar me gabim, pra para këto të cilat i derdhen në konto asajë Kishe e cila nuk do duhej te ishte aty që nga pas lufta. Të gjatha leshimet jan berë për te marr dhe mbajtur pushtetet pa u rrezikuar nga nderkombëtarët dhe vet Serbia !!! Janë tema dhe raste tmerresisht të dhimbëshme për të cilat dikush do duhej pergjigjur bash penalisht. KLM shoq se jam i zënë.