Kulturë

   

Sot, duke udhëtuar më veturë ku po shkoja në Zyrat e qendrës pensionale në Luzern, gjatë rrugës po dëgjoja këngët, gjegjësisht tekstin e tyre ku thuhët :

,, Kur më pyesin ku po shkoj ? ju thëm : Unë po shkoj në Prishtinë se atje është vendi im“

Pastaj vazhdon streofka tjetër :

,, Kur më pyesin ku po shkoj ? ju thëm : Unë po shkoj në Tiranë se gjithë Shqiptarët kudo janë zemrën aty e kanë “

Duke dëgjuar këto këngë, arrita tek zyrat e qendrës pensionale ku duhej ta marr një dokument dhe nderkohë, aty në sportel sapo pritja dokumentin, në vend se të ulëm, unë fillova e po fotografoj pershtypjët e pamjës aty siq është fontana e cila ngarkon më ujë dhe shkarkon këto llojë enësh si formë tepsije. Këto kanë një kuptim dhe jo pa qellim janë pikërisht këtu në këtë onjekt,këto enë në formë tepsije, të gjitha mbushën dhe tepricën më uj i japin njëratjetrës, pra një pamje kjo e cila tregon diqka.

Pastaj dal në hyrje të objektit dhe fotografoj familjën e shkrier në bronz, një pamje kjo e cila gjithështu tregon shumë qka dhe jo rastësisht këtu në këtë objekt.

Pasi mora dokumentin, trupova qytetin e Luzernit trup liqenit, një qytet ky nder më turistike që ka Zvicra. Këtu u ndala dhe po mendoj jasht këngëve që degjoja më parë dhe e ndjeva Luzernin, pra Zvicerën krejtësisht si vendin tim.

Kështu pra më u bënë tri shtete ku zemra, shpirti im është i shperndar dhe nuk është lehtë realitetin më e mar.

Kështu jeta vazhdon, zemra duhet të gjitha realitetet ti perballon, fal zotit më mire askundi nuk mund ta gjëjë.

Luzern 06.09.2021

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4567534743266620

Komenti parë në facebook i cili ma kuptoj realitetin dhe e kuptova plotësisht mesazhin e tij :

Muharrem Latifi : Përshëndetje i nderuar nuk je i vetum ta kuptosh jetën atëher e ke jetua.Shëndet

 

Tafil Cetaj : Kom pa than se ty nuk t'rrok mleqi i Zvicres hajli koft