Politikë

  PDK kishte nevojë urgjente për ta ndryshuar jo vetëm stafin e sajë drejtues në politikë por edhe shumë qasje ndryshe nga kishte vazhduar kaq gjatë.

 

Në ditën e sotme të konventës tyre z. Enver Hoxhaj per lidershipin e tyre tha :

,, Ata kurrë nuk e vendosën interesin personal apo partiak, para interesit interesat e Kosovës si dhe se nuk kanë qenë të ndikuar nga ambiciet personale dhe interesat e ngushta partiake“.

Këtu e kuptoja kujdesin e z. Hoxhaj por ishte akoma më irituese të thuhët kjo nga fakti se një nder tjera arsy, pikërisht kjo i ka kushtuar PDK-së.

Pos këtij gabimi z. Hoxhaj prap perseriti gabimin tjeter dhe konkretisht tha :

,,Nga kjo konventë presim që ta forcojmë edhe më shumë identitetin tonë si parti shtet-formuese, por edhe si parti e djathtë”

 

PDK e ka të pa besueshme në elektorat kur pretendon të jetë direkt si parti e djathtë, letë pretendoj e djathtë e qendrës konformë interesave të vendit, më në fund nuk janë themelues të kësaj partie të lartë permendurit, dihet kur është themeluar dhe nga kush si dhe dihën dy ndryshime të emrit të parties deri në finale tek emir PDK, shto faktin tjetër kur z. Lirak Qelaj ishte ai i cili nxitoj këtë konventë ndryshimi a dy grupe u bënë bashkë për të arritur diqka krejt tjetër.

Sidoqoftë unë uroj që këto ndryshime sapo ndodhen më konventën e PDK-së sot, të ketë sukses edhe pse më këngët dhe melodi të vjetra politike më bënë të jem skeptik në ndryshimin e qasjës politike.

 

Prishtinë 03.07.2021