Politikë

    Ah Kosovë o vendi im, shumë të deshta dhe të dua  por tani jam krejt pa durim ngase bëra aq sa munda e dijta e tash po më dukët s`po mundem shumë dhe kam pershtypjën sikur dikush serish po të djeg e po të bënë shkrumb.

Pergjigja e heshtur dhe pa zë, fare e gjetë ajo më vjen :

Derisa bëtë sa ishit këtu dhe nga larg po bëni, dashurinë kaq të madhe për mua që keni edhe unë si pa zë një realitet dua më ju thënë dhe mos harroni, se vet shpirti juaj jam, jam shpirti juaj por kaq gjatë dhe në kaq procese horrat po më kapin e nuk po më lëshojn ngase ata kunder nesh janë, mua më shkatrruan e juve nuk ju dojn por ne bashkë do ta vazhdojm dhe serish një ditë do të ju tregojm, se ne e dishim kush çfarë jemi por deshtem që bashkë rrugën drejt çlirimit ta kemi

, e pra tash veprimi ynë ndryshe ka më kënë ngase siq ka shkuar nuk mund të vazhdon.

Unë vertetë jam vendi juaj dhe i vetmi atdhe por mjerisht shumë gjatë për horrat sikur jam shendrruar në fole !!! po, po por më ju që erdhët dhe nuk po ndaleni, ne serish bashkë nga horrat popullit tonë do të ja hjekum gajlët.

Një sqarim:

Nga kjo permbyllja e fundit në këtë monolog e pash vehtën se djerësitja më paska bërë qull e pastaj dihet, Tush.

Luzern 15.06.2021

Xun Çetta