Politikë

  Facebook-u perkujton 28.05.2021 :

Xun Çetta E shpërndarë me Publik 28.05.2018

 Afishimi -I-

A din kush me më tregu pse të pa ngopshmit e kanë kaq vështirë nga pushteti në shtepi më shku, apo nuk kanë magje tjeter ku më gatu ???

Jam fatkeq edhe për faktin tjetër se shumë leht i lexoj zgarravitësit e pushtetarëve të cilët bash pesë pare nuk i dhëjn pse rrëzohet pushteti të sigurt se i mveshën tjetrit !!! pra edhe një kancer ky i cili në politikë bënë kërdi.

Do të ndihëm shumë keq nese do ta hajn ndryshimin edhe pas ndryshimeve po ata të cilët i hengrën pushtetet në rotacion dhe kurr asgjë nga vetja s`kanë dhënë, uroj që kjo të mos ndodh ngase edhe këto ndryshime pastaj shkojn aty ku rënësit e tyre politik sot janë.

Mbi pushtetet e pushtetarët afishuar sot 28.05.2021 facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4271588682861229

Maja e pushtetit dhe pipat e politikës së vendit kundër rrënjëve dhe trungut tonë

Nuk po mund të heshti !, më besoni se po e provoj por as heshtja nuk po shkon. Majet e pushtetit dhe pipat e politikës së vendit, mjerisht po legalizojn veprat e tyre kundër rrënjëve dhe trungut të vendit tonë.

,,Sa më shumë të vrar në anën tonë aq më afër na vjen Liria, ajo ka çmim të cilin duhët paguar sa më shpejt“ Ishte një propagandë blanko,e keqe dhe jo bash e ndershme kjo, po, ishte propagandë para e në veqanti gjatë luftës e cila na kujtohët shumë kujt nga ne.

E sot po thëm unë dhe nuk pendohëm: Sa më shumë të akuzuar, të hetuar dhe denuar më të drejtë për krime të ndryshme politike dhe ekonomike çfarë i janë bërë vendit tonë gjatë dhe pas luftës, aq më afër na vjen bërja e shtetit ligjor dhe shkuarja drejt shteteve të perparuara të botës, botë të cilën e ëndrrojm dhe të gjithë bashkë po thirremi kaq më zë në emër të sajë…

Këtu nuk ka mes, nuk ka të thuhët njëra po më pelqen derisa tjetra jo.

Ka bukur gjatë që kur thëm, se unë po heshti kur spo kam çfarë bëjë, e kjo është vdekja jonë për së gjalli për hirë të jetës dhe luksit të atyre të cilët po e vrasën bërjën tonë.

Vidhni e plaqkiteni vendin akoma më shumë por jasht vendit mos i qitni të vjelurat e plaqkitjeve tuaja. Ngopuni me kapital dhe behuni kapitalist të shtetit tonë të varfër, por mos ma ndalni vullnetin dhe kënaqsinë të vazhdoj e bëjë për vendin edhe në këto rrethana ku vështirë ta mbash vullnetin dhe kënaqësinë çfarë e kishim kunder pushtuesit dje.

Ju lutëm vullnetin dhe kënaqësin për të bërë për vendin dhe fatin e tij mos ma vritni sot .

Luzern 28.05.2018

Xun Çetta

Info-cettra :

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1503&fbclid=IwAR2nFd3aufJWKVNEz1RnfptZ35wjwND2QrFnXbdh1bCijzqzHsh-kN6RaOA

 

Komentet në facebook :

Shaqir Shala : Xuno .Kafshata e mirë pa nji faqe të zezë nuk hahet ,kanë thanë të moqmit. Po fajin e kemi vet,se vetë i zgjedhim.

Xun Çetta : Zgjedhësit apo votuesit, mjerisht kurr nuk po e hajn as kafshatën e mirë e as me faqe të zezë apo të bardhë. Kafshatën më faqe të zezë shpesh po e hajn të zgjedhuirit dhe veglat e tyre në akcione tjera dhe të egra për ta, pra jo vetem si votues por pertej votës shkojn besnikët e krimit…E dhimbëshme sa më qajt më lot po ta zbardhim në detale sistemin e manipulimit të votës i nderuar Shaqir...

xxxxxxxxxxxx-----------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Xun Çetta E shpërndarë me Publik 28.05.2019

Afishimi -II-

Tash dy vite veq kishte filluar por kurr nuk u dit pse ishte penguar lufta kunder krimit të shumë fisht në gjithë Ballkan !!!

Krimi done guxim më bindje antikeimi, në të kundertën perfundon në krim.

Vetëm më fitore kurr nuk do duhët të thuhët u kry, gjithë jeta vazhdon më fakte e deshmi për të arritur aty për ku jemi nisur dhe duhet arrijt aty.

Afishuar sot 28.05.2021 në facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4271601242859973

Mos të themi ,,Bac u kry“ jo, sot në mengjes u godit vetëm njëra anë e krimit të organizuar

Do të thosha dhe të apeloj që të mos themi para kohe ,,Bac u kry“ jo, sot në mengjesin e hershëm u godit vetëm njëra anë e krimit të organizuar, ana tjetër e medaljë së krimit do të pasoj sapo të perfundj dhe stabilizohet gjendja në vend.

Tëra këto ngjarje dite, i percjella në media dhe u informova në lidhje e kanale tjera dhe tani mund të thëmi se, ky akcion ishte vetëm fillimi por jo të lejojm që të fshihet faza e dytë pas hijës së këtij aksioni ligjor, aksion ky të cilin e perkrah çdo shtet demokratik ku sundon ligji.

Kujdesë intervenimeve të jasht ligjshme të Republikës sonë, kjo ka peshën e vet specifike para faktorit nderkombëta, për tjerat, kot qon pluher Serbia dhe kërcnon më intervenim ushtarak,gjithëashtu kujdesë që mos të mashrohemi e thëm, më kaq u kry…

Nuk u ndjeva mirë më lirimin e Rusit të kamufluar si diplomat !!!, aj do duhej hetuar dhe zbuluar sakt për ta mësuar se çfarë e qoj aty, lirimi tij, pak a shumë e zbeh dhe e ul nivelin e seriozitetit të intervenimit në këto situata ku në gjitha anët po bëhët një retorikë e kombinuar politike , qoftë në Serbi ashtu në Kosovë. Lëshimët e tilla reflektojn negativitet.

Më aksione të tilla vetëm në perputhje më ligjin, edhe nese nuk ndizët drita jeshile, ne e hapim semaforin drejt Europës.

Luzern 28.05.2019

Xun Çetta

info-cetta :

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1924&fbclid=IwAR3zRh6fj3_HgKm1JbVr4WbBKpet9fgBPWkUioyUqlNY5MGis8Mr5qLDJbI

Facebook :

Komentet në facebook :

Fatos Aliu : UNMIKU, si gjithnjë mision proserb pro kriminal antishqiptar! Por, kjo dihet që nga fillimi i këtij misioni, po çfarë që edhe drejtues - politikanë të Kosovës ishin servila, inferiorë, nënshtrues, tolerantë dhe kooperues me të keqen e këtij misioni si edhe në ballafaqim me Serbinë përgjatë bisedimeve, prandaj edhe ky aksion, si e thua Xun me të drejtë, është njëra anë "e medaljes" e luftimit të së keqes, përderisa ana tjetër është brenda mafiopolitikës dhe bandito mafisë shqipfolëse në Kosovë. Prandaj, mos të na qesin shumë hi syve se i dimë e njohim mirë bartësit e së keqes nga të gjitha anët!

Fatos Aliu

https://www.mekulipress.com/rusi-u-arrestua-pasi.../...

Rusi u arrestua pasi vendosi në barrikadë veturën me targa të UNMIK-ut - Mekuli Press

MEKULIPRESS.COM

Rusi u arrestua pasi vendosi në barrikadë veturën me targa të UNMIK-ut - Mekuli Press

Rusi u arrestua pasi vendosi në barrikadë veturën me targa të UNMIK-ut - Mekuli Press

Xun Çetta : Fatos i nderuar, e di gjendjën atje, e di shkallën e zhgenjimit gati në kufi pa forcë të bëhet diqka për të ndryshuar shpejt por, nuk do të thotë që në këta hapa të mengjesit sotëm të zberthehet shkrimi im bash kështu…Unë nuk shkruaj për ata që nuk me kuptojn, ata edhe nuk lexojn e për ata që kuptojn nuk duhet të jem bash i shkoqitur kështu o Fatos. Ne po na kushton kjo formë e shkoqitjës ngase tjerët po na kujdestarojn, shpresoj po më kupton Fatos.

Fatos Aliu : Serbinë vetë e kemi berë t’fortë e përfituese në procese me sjelljet tona të vetëkënaqësisë euforike, inferiore... ! Aksioni qoftë për t’mbarë, urojmë të mos ndalet po të jetë leksion për veprimet e denja të radhës, këtu është poenta pas 20 vjet të shpërdorura...!

Xun Çetta : Ky është mesazh i mirë nga ju, pse jo edhe të kritikoni Fatos por jo ta ulni dhe perbuzni aksionin. Unë, nuk e harroj edhe intervenimin i më parshëm kur u vra polici i ndjer Zymberi dhe nuk i harroj perbuzjet e tjerëve opozitar te cilët po ato ditë ja mësyen pushimeve në deti !!! Ishte e rëndë kjo për ne Mergimtarët të cilët kishim shkuar për pushime ato ditë vere atje. Pra pas intervenimit pa kordinim të perbashket, pastaj ja futen luxit dhe dajreve të vjetra por ja se situatat po na perseritën.

Sa i perket krimit ekonomik në Veri për kaq vite pas lufte, e di se koka e krimit edhe mund të shpetoj pa u prekur fare në të dy anët në bashkëpunim, madje edhe të rehabilitohet siq i patën rehabilituar dhe avansuar në institucionet tona rojet e Urës por atje do të ketë ndryshim të situatës në të kundertën krimi do ta ben ligjin si në Kosovë ashtu në Serbi. KLM shoq

Fatos Aliu : Shoku nëse e lexon me kujdes nuk e kam përbuzë akcionin, përkundrazi, se duhen akcione e prani e përhershme, ushtrim të shtetit sovran atje jo vetëkënaqësi me veprime epizodike, ndërsa ana tjetër e medaljes është lufta kundër krimit e korrupsionit në struktura, që fillon nga majat a pushtetit dhe e institucioneve, jo vetëm në nivele ku janë e gjenden pasojat, po edhe atje te bartësit - shkaktarët kryesorë të së keqes për 20 vjet të pasluftës.

Xun Çetta : A është kjo një e vertetë të cilën mund ta dinim vetëm më hamendje apo z. Rexhep Kastrati e ka hulumtuar më tej dhe tepër në detale edhe zyrtarisht ?

Serbia ka qenë e informuar zyrtarisht edhe për detajet më të parëndësishme për operacionin në veri

,,Fokus“ 30.05.2019 14:22:33

http://www.fokusi.org/serbia-ka-qene-e-informuar.../...

Serbia ka qenë e informuar zyrtarisht edhe për detajet më të parëndësishme për operacionin në veri | Fokusi

FOKUSI.ORG

Serbia ka qenë e informuar zyrtarisht edhe për detajet më të parëndësishme për operacionin në veri | Fokusi

Serbia ka qenë e informuar zyrtarisht edhe për detajet më të parëndësishme për operacionin në veri | Fokusi

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx----------------------------------------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Xun Çetta  Facebook E shpërndarë me Publik 28.05.2017

Afishimi -III-

E di dhe i kuptoj pushtetarët e rinj sa vështirë e kanë që vendin më mire ta bëjn. Nuk pres krejt mrekulli por mjafton qytetari ndryshimet pozitive më i ndi dhe gradualisht gjithë bashkë ta fillojm një ndryshim kolektiv të ri. Ligji dhe zbatimi tij është hapi i parë kur qytetari ka më e ndi se si nuk po goditet kurrizi tij por goditët koka mafi.

Unë tash sa kohë së fundi jam i heshtur ngase shumë gjatë nuk kam heshtur andaj nga publiukimet e kaluara po afishoj për të pare se a kam gabuar dhe nese po,  tani të mos gaboj por ja se fatmirësisht kjo sa dukët nuk paska ndodhur.Unë më kujdesë po vazhdoj…

 

Afishimi nsot 28.05.2021 facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4271710609515703

E di sa e rëndë është ta menagjosh dhe qeverisish një popull në vlim

Populli ynë, në dekada e shekuj, më ngritje e rënie, më fitore e më humbje në histori, arriti deri këtu ku jemi.

Duke qenë afër, shumë më afër se dje, por më lëshimët në politikë, më krimet ekonomike që po i bëhën vëndit, më kaq truke politike përball popullit, ne mund të jemi edhe shumë larg zgjidhjës së të drejtave të popullit tonë të shkelura në shekuj.

Nisur nga kjo, populli ynë akoma është në vlime drejt ardhmerisë tij të drejt, ka pas në të kaluarën, ka sot dhe do të ketë në të ardhmën rezistues të pa imagjinuar për këtë kohë e cila gjithëashtu po vlon në telashe dhe avansime tjera te cilat dallojn nga telashet dhe avansimet e popullit tonë.

Ne nuk synojm hapësirat e gjithësisë deri në hënë dhe në planete tjera kah po synon bota, ne jemi të lidhur më vendin tonë i cili nganjëhere po përdoret si shkallë për ngritjën e tjerëve në gjithësi. Nuk jemi kundër gjithësisë dhe avansimit të kësajë fuqie por a më, nuk duam dhe nuk lejojm të mbesimi vetë si monedhë këmbimi apo shkallë e avansimit të tjerëve…

Nëse kuptohëm drejtë nga politikëbërsit nderkombëtarëve në vendin tonë, atëhere leta kuptojm pak, edhe faktorin politik brenda nesh të cilët jen peng e të parëve, pra e nderkombëtarëve. Kështu e kemi më lëht ta kuptojm dhe bashkëpunojm njëri më tjetrin.

E di sa e rëndë është ta menagjosh dhe qeverisish një popull në vlim dhe me kaq nderhyrje nga jasht, por shumë më e rëndë, më e dhimbëshme dhe më tragjike është ta manipulosh, mashtrosh dhe në fund politikisht ta trathtosh një popull në perpjekjet e tij siq është dhe po vazhdon populli ynë.

Vikend të mirë në këtë të diele, uron mesazhi im.

Luzern 28.05.2017

Xun Çetta

info-cetta:

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article...

xxxxxxxxxxxxx------------------xxxxxxxxxxxxxxxx

E shpërndarë me Publik 28.05.2015

Afishimi -IV-

 

Mjerisht Kosova po vazhdon të mbetet poligon i shantazhit politik. Po lexoj shantazhues të cilët po shkruajn për emërimin e burrit të Vjosës Ambasador në Maqedoni a harrojn se sa kanë shkruar e shantazhuar vite më parë kur ai, pra burri i Kryetarës Osmani veq ishte në Konsullatë atje dhe ju pengonte prezenca tij e shpesht në Prishtinë.

Harrojshin të mjerët se rrugëtimi për vikend Shkup-Prishtinë është më i leht se rrugëtimi Prishtinë Pejë, një aferë shantazhi kjoi për të cilën kam shkruar e sqaruar në kohën kur po shantazhonin opinjonin publik po si sot...

Pra burri i Kryetarës z. Osmani veq ka qenë i punësuar atje e jo se u punësua tani pas ardhjës saj ,,Presidente” pra Kryetare shteti.

Shantazhi medial don një goditje ligjore pa dallim pse mund të merret si shterngim i mediave në Kosovë.

Unë më realitete nuk e di ku të shkoj në kaq shantazhime që në vendin tonë po bëjn ?.

Afishimi sot 28.05.2021 facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4271772242842873

Emisioni ,,Jeta në Kosovë“momentalisht po vazhdon më mysafir të ftuar nga LDK

 

Isha pa qendrim të prer për liderin e LDK-së në këto zgjedhje, aq më shumë kur ngadalsohej kandidatura e pretendentve per kryetar/e të LDK-së. Nga këtu, duke percjell emisionin Jeta në Kosovë, jam i prer për zonjën Vjosa Osmani Kryetare e LDK-së. E ka vështirë ta mund komunizmin dhe kkomunistet e mbetur në këtë subjekt por më ndihmën e atyre që jan për ndryshime, kjo svidë është e mundur. Nese z Fatmir Sejdiu nuk kandidohet në momentet e fundit, lus atë dhe perkrahësit e tij ta votojn zonjën Osmani.

I dua ndryshimet e mentaliteteve të vjetra në gjitha partitë tona politike, këtë gjë e dua edhe në LDK.

z.Lutfi Haziri e tha një gjë të mirë: Ka kuadra të reja më moshë por më idie të vjetra dhe ka kuadra të vjetra në moshë por më idie të reja. Këtë gjë e kam elaburuar para sa vite se si kuadri i vjeter komunist po tenton ta trashegoj mentalitetin e politikëbërjës tyre në rini. Kujdes

Luzern 28.05.2015 para ekranit të emisionit

Xun Cetta

13 Ti, Shaqir Qetaj, Xhafer Zeqiri dhe 10 të tjerë

5 komente

1 ndarje

Komentet në facebook :

Halit Elshani

Sejcili e ka te drejten e nominimit>

Hazir Kabashi : QESHTJA E KUMUNIZMIT ESHTE SI PUNA E FARES SE HITHNAVE ,POR PRAP MBESIM NE SHPRES SE NDRYSHIMIN DO TA BEJN ATA QE ME TE VERTET JA DOJN TE MIREN KOSOVES ,PA MARR PARASYSH DREJTIMIN PARTIAK , SUKSESE PER MERITORET !

Lim Prishtina : Në vend se LDK-ja të grumbullon 12000 faqe për krimet serbo-sllave kundër kombit tonë, ajo grumbullonte kundër luftëtarëve të UÇK-së. E tash po pyesim pse ??? MË HERËT KA QEN DASHT ME U BA KJO PYETJE ???? pse egziston kjo parti, pse e lejojë serbia këtë, pse e regjistrojë në Beograd e psetë tjera ....

Tefik Ramadani : Me rendesi eshte qe te kete nje proces zgjedhor demokratik. Kur ka zgjedhje dikush humb e dikush fiton. Une nuk po them qe te fitoi me i miri, sepse realisht nga keta qe kane paralajmeruar se do te kandidojne, nuk e di se cili eshte me i miri, por ai qe fiton shumicen e votave i "kjofte per hajer" dhe keta pretendentet tjere duhet tia urojne detyren dhe ti deshirojne suksese, cilitdoqofte qe fiton.

Sabri Ismajl Maxhuni

DHASHT ZOTI TE I KEMI NE BALLE TE PARTIVE DHE ORGANEVE SHTETERORE, INTELEKTUALËT DHE INTELEKTUALET SI VJKSA OSMANI!

xxxxxxxxxxxx---------------------xxxxxxxxxxxxx

Xun Çetta E shpërndarë me Publik 28.05.2017

 

Afishimi -V-

Nuk është lehtë të shkruajsh, kjo punë është më shumë pergjegjësi, duhesh ta dish sakt ku dhe më kend e ki e pa lexuar gjithëandej faktet teste nuk i ki.

Lexo, konstato e pastaj komento qoftë edhe më nenkuptime për ta lën sqarimin konkret më vonë a më, mos hesht nese je njeri i këtyre punëve.

Këto punë dojn perkushtim, kohë dhe angazhim e jo veq po shkruaj.

Afishuar sot 28.05.2021 facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4272023042817793

 

Unë, shkruaj në ambient të mbyllur, lexoj në ambient të hapur fushor, ah !

Sot 28.05.2017, pas takimeve të paraditës, u ndala në shetitje buzë mali ku lexova nga shtypi dhe e thërras mendjen për kujdesë çfarë shkruaj, ngase …

Ja ca nga temat e lexuara ku gjeta shumë çka për të konstatuar nevojën e kujdesit tim në shkrime.

Luzern 28.05.2017

Xun Çetta