Politikë

   Për më shumë mbi Simpozium e 40 vjetorit 1981 mbajtur më sukse në Konsullatën e Republikës së Kosovës në Stuttgart date 17.04.2021 do të shkruaj më pas, kësajë radhe dua ta veqoj evokimin më të mirë deri tani çfarë patëm kënaqësinë ta dëgjojm atë ditë nga zonja Iliriana Lladrovci, rrefim ky të cilin pa autorizimin e autorës do ta titulloja :

 

UNË JAM BIJA E ATIJ

Fillim rrefimi, më pyetjën, e kujt je ti ? pas pergjigjës, befasohët X Y personi duke i thënë serish si lloj pyetje por tani befasuese, Aaaa ti qenke bija e atij ?

Pas ndryshimeve të kohës, serish diku në rrugë, në provim apo diku tjetër, shtrohët pyetja :

Po e kujt je ti se nuk po më kujtohësh ?

,,Unë jam bija e atij“, pra kështu pason pergjigja e cila e vrau dhe ia kujtoj kohët X.Y personit i cili mbetet i stepur !!!

Po perse ke ardhur këtu ? vazhdon pyetjën X.Y personi

,, Kam ardhur këtu sepse jam bija e atij“

Këtu pra bie perdja e dramës së X.Y personit të cilën e gjënë çdo kund dhe në gjitha kohët.

Këto janë dhimbje të cilat ta plasin lotin kur i dëgjon si evokime.

Një sqarim :

Nuk e citova por e parafrazova gati në origjinal evokimin e zonjës Lladrovci si mesazhi më i mirë të cilin nuk di kush sa ka kuptuar misazhin e sajë të shkelqyer si evokim mesazh.

Luzern 18.04.2021

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/4151138204906278