Rrefime

 Për kaq orë sa u mbusha vrerë më pamje trishtuese të thëm më shumë pas lufte se sa para dhe gjatë luftës, unë në fund edhe njëherë mbeta pa koment.

Pashë VIDEO-t e mia personale krejt bruto incizime gjithëandej Kosovës Korrik-Gusht 1999, pash ura të shkatrruara, shtepi dhe fshatra të djegura, pash objekte të bombarduara, pash qytete dhe qarshitë e tyre të djegura, pash forcat e KFOR-it të perqendruara gjithëandej Kosovës po sikur akoma të ishte luftë, pash Helikopterët e tyre në fluturim mbi kokën time atë kohë, pash sa e sa rivarrime deshmirësh ku brenda dite isha në disa prej tyre dhe dëgjova sa e sa fjalime në ato ceremoni varrimesh, të gjitha bruto inqizime sot.

Më një fjalë, pash e çfarë nuk pash dhe në  fund, bashkova vetëm këto dy foto të thjeshta nga VIDEO më të cilat dua të thëm dhe perkujtoj shumë qka në këtë formë pa VIDEO për ta arsytuar kohën time të humur dhe ta dini pse mungova sot.

E thash më lartë dhe po e perseriti :  Menjëherë pas lufta ashtu se ato ditë edhe sot, më mbushi vrer dhe bëri të nxjerri konstatime të kobshme por mos të harrojm faktin se jemi në prag të zgjedhjeve dhe duhët bërë ndryshime pa zë e pa zhurmë.

Foto nga VIDEO arkivi : Objekti i Qeverisë sot dhe e gjithë Kosova 1999 ishin në këtë gjendje siq shihët në foto-Mos harroni kur të votoni.

 

Luzern 01.02.2021

Xun Çetta

Facebook : https://www.facebook.com/xcetta/posts/3931872600166174

 


 

Edhe në facebook paska qen tema e tmerreve të pas luftë dhe ikjëve masiva nga Kosova e lirë !!!

Lexo, shiqo dhe perkujto, si dhe ata të cilët nuk bënë shtet ligjor, më votë ndeshko.

Lexo tmerret tjera jo në kohë lufte, Xun Çetta facebook 01.02.2015 më temë :

Lajme trishtuese nga vendi në viber dhe skype

Afishuar sot 01.02.2021, pra pesë (5 ) vite më vonë neve ende sot ato situate ti perkujtojm :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/3931978536822247

Lajme trishtuese nga vendi në viber dhe skype

( Mik i nderuar Xun, nuk beson pa i parë më sy stacionet e autobusëve gjithëandej qyteteve tona, largim masiv i të rinjëve nga vendi, plane të shprehura pa frikë e pa turp se si do kallët ky vend !, boshatisja e Kosovës po realizohet para syve tonë pa u ndal vetëm njëhere dhe kuptojm se çfarë në realitet po na ndodh ).

Ishin lajme trishtimi për mua këto sot, dhe isha krejt i pa forcë të thëm diçka qoftë si inkurajim formal. Më u kujtua vaji i një të aferme familiare 1999 e cila për mes telefonit po qante më zë duke më thën në ulurimë :

(Maroj vendi, iku populli, Kosovën e lam pa asnjë shqiptar të gjallë dhe për plotë njerëz të masakruar mbi fusha o Xun).

Edhe sot mbaj audio incizimin e këtij vaji tmerues të vitit 1999 kur populli braktisi vendin…Skënaret e zisë mjerisht po vazhdojn edhe tani pa kuptuar kush kënd çfarë po thot.

Zotit i qofshim fal, mallkuar gjithëata që nuk po kuptojn se çfarë kanë bërë dhe çfarë po i bëjn vendit tash sa vite pas lufte.

Luzern, pas mesnata 31.01 dhe 01.02.2015

Xun Çetta

info-cetta: http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=592&fbclid=IwAR2w6hO3gdnrlAO0EKwqPnV0IqmPGOMy5gVmhL5SIH-ja6tzQCTjj9bVF5Y

Facebook : https://www.facebook.com/photo?fbid=919833148036816&set=a.101831929836946