Politikë

  Këtu në këtë postim, facebook-u shumë mire na kujton se çfarë demokracie do duhej ta instalojm nese do ishim ata që vehtës demokrat i thojm.

,,Kia inatin e jepja hakun“  thot një fjalë e popullit, edhe unë, inati nuk ja kom, por shumë shpesh kam kritikuar dhe e kritikoj z. Hyseni por a më, në këtë seancë dhjetor 2013, Hyda ishte i mrekullueshëm.

E di se partive politike do të ju kushton largimi i mendimit ndryshe brenda partisë, kuptohët, nese ato, pra partitë kanë zhvilluar dhe kultivuar demokraci brenda tyre ku mendimi ndryshe shprehet, votohet dhe shenohet për ta parë më vonë se kishte të drejtë mendimi ndryshe në fillim pakicë apo jo...

LVV ku Hyda sot aderron, shpresoj ta kopjon dhe mos ta zbaton të keqen e partive tjera të cilat kanë larguar gjithë njerëzit që rezistojn, kuptohet më pak perjashtime kjo e keq në partitë tona ka ndodh, po për zote edhe në LVV paksa kjo e keqe në zgjedhjet në vrapim për votë edhe ka ndodh andoj shumë veprimtarë lista zgjedhore i perjashtoj.

Për më shumë e më mirë lexo nga publikimi 28.12.2013

Starti i Hydajet Hysenit në demokraci, më i mirë se kurrë ndonjëherë

Hydajet Hyseni,më mirë se kurr më parë,në njërën nga seancat parlamentare pra më 26.12.2013 , startoj më dëshmi kundërshtimi dhe propozim alternativash ndryshe në , si po quhet tani në seancat parlamentare, ndryshim apo shtim amandamenti…

Ishte një mundësi e dhënë, po ashtu e shfrytëzuar për mrekulli nga z. Hyseni për të kundërshtuar pjesë amandamenti dhe propozuar mendimin ndryshe se si do ishtë më mirë të bëhet kjo.

Nuk kishte gjë të keqe pse Hyda, fillimisht u keqkuptua dhe më gëzim e mori sikur më shumicë votash e svidoj komisionin dhe ashtu filloj e po e zbut situaten duke i barazuar si dy alternativa të mira por më pak ndryshim.

Kjo ishte një modesti e z. Hyseni e cila nuk zgjati shumë, punë sekondash ndashta minuti derisa kryeparlamentari Krasnici i nderhyri dhe po e sqaron se nuk ka fituar propozimi juaj Hydajet.

Për mua, kjo ishte ajo cfarë rregullisht i thëm Hydes e shumë tjerëve si Hyda, se në demokraci rëndësi ka ta japësh mendimin, propozimin tuaj të pavarur si alternativën më të mirë të mundshme, se a mbi votohet alternativa juaj apo jo ? kjo nuk varet nga ju, kjo varet nga vota e ndergjegjshme apo e diktuar nga partia të cilën nuk mund ta ndryshosh pa ardhur koha e ndryshimeve, por amë reagimi, kundershtimi, propozimi juaj duhet të jetë gjurmë e mospajtimit më të keqen.

Para sa muajsh, fuqishëm, në prezencë të shumë miqëve, dashamir e shokë që ishin prezent, kam thënë: Llogaridhënja për dështimet politike do filloj nga argumentimet tuaja, të miat e gjithë neve mbi rastet konkrete të kundershtimit ndaj të keqes dhe propozimit për veprime ndryshe…Nëse nuk i kemi këto dëshmi, padyshim se do jemi vetfajtor për dështimet që po perjetojmë.

Hyda ka qenë përsoni Nr.dy (2) pas ish kryetarit Rugova ku pa dyshim ka pasur suksese në kohë të caktuar ajo parti, lidhje a si të doni quajeni atë, por kur kishte nevoj të reagohet, madje ashpër dhe të jepet alternativa ndryshe konformë situatave, aty do duhen të kenë qenë reagimet dhe propozimet ndryshi siq ndodhi në këtë seance parlamentare pa dallim pse më shumicë votash ta mund, qoftë edhe një llum servilësh në politikë. Po kështu pastaj kërkohën llogaridhënjët në kohët e partive tjera deri tek përplasjet në PDK…

Hyda nuk ka arsye të ndihet keq në dështimin e asaj seance ku u kundra votua, keq do duhet të ndihen ata të cilët nuk than asgjë, për më keq të pakten jan përgjegjës pse votuan me diktat, ka raste kur grupi parlamentar i partisë merr vendim dhe degjushmeria e organizimit duhet të jetë aty por jo gjithëherë, jo edhe atëhere kur sheh se po votohet për interes të biznesit të parit të partisë apo të klaneve të ndryshme në dem të vendit dhe interesit të përgjithshëm…

Llogaridhënjet do fillojn vetëm në mbi këso baza faktesh për të par se kush ishte figurë shahu në partitë e tyre, në kabinete qeveritar apo si asambleist për numer…

Luzern 28.12.2013

Xun Cetta

Facebook :

https://www.facebook.com/photo?fbid=700371353316331&set=a.101831929836946