Familiare

 Sot një ditë më e veqant, jo vetëm pse të shtuneve rregullusht grilojm, por sot vertetë ishte një ditë akoma më ndryshe.

Në mengjesin e sotëm një ditë me diell po se ditë vere, dola deri tek furra për ta blerër një kq bukë dhe pastaj u ula diku aty pari dhe po lexoj në Tel. lidhje, si gazetat, dhe diqka në facebook, kishte teper shumë gjëra më vlerë nga Facebook-u perkujton por edhe një akademi perkujtimore të një veprimtarit tonë.

Dielli ishte një mrekulli sa nuk po më kthehej në shtepi, i telefonoj gruas që të dal edhe ajo. Duke pritur gruan, aty erdhi edhe një miku im i cili kishte dalur sa dukët për bukë. Pa vonuar shumë erdhi gruaja dhe dualem për një shetitje deri në Emmen Center edhe pse dihej se të gjitha dyqanet jan mbyllur. U kthyem më pas në banesë dhe filloj grilimi të cilin zakonisht e bëjë unë.

 

Dardani kishte blerë për ne prinderit e tij një aparaturë masazhimi për këmbët tona, derisa Iliri kishte blerë një paketim më tri vera të kuqe, verë të cilën e perdori të shtuneve në grilim. I nxuaren dhuratat e tyre per prinderit dhe më pastaj filloj dreka, edhe kjo një drekë gjithë bashkë për dallim kur nganjëhere puna na ndan, kur është Iliri nuk është Dardani, kur vjen Dardani mungon Iliri.

 

Kështu kaluam këtë ditë pandemie ku gjitha dyqanet dhe lokalet jan të mbyllura. Familja më në fund është mbi të gjitha, por shtetin dhe kombin e kemi bazë e cila ende po na lengon, ne ëndrrat tona realitet do ti bëjm.

 

Luzern 26.12.2020

Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/xcetta/posts/3834129139940521