Rrefime

 

 

E thëm dhe e trajtoj si një takim më rëndësi ngase doja të vertatën më sakt dhe më për së afermi ta di : ,, Pse miku im Sadri Ramabaja si një krye akuzuari i parë në aktakuzë tani në liri dhe tjerët ende në burg aty ?”  Pyetjës time pa keqkuptim, aq më pak më hidherim si rrall kush e sinqerisht, Sadriu iu pergjigj :

 

 ,,Po mik i nderuar Xun, ke të drejtë pyetjen kaq më vend që ma shtron, ti më sukses realitetet po i hulumton pa dallim tjerët çfarë për ty thojn e mendojn pse ngapak ndoshta vertetë po jau trubullon por realitetin të cilin ti më leht se tjerët e kupton unë duhëm më ta thënë”  Kështu më tha dhe bëri të ndihem mirë Sadriu dhe pa humbur kohë filloj :

,, Të kam lexuar dhe më të drejtë në arrestimin tim në Durrës në atë kohë ti ndoshta ende dyshon por edhe vet ti Xun, trillimin e ,,Syri Popullit” më të drejtë e konteston, bile i revoltuar termin ,, Organizatë Terroriste” ti po e lufton dhe kam lexuar se sa mirë këtë gjë e argumenton më faktin se, Shqiptarët as gjatë pushtimit terrorist nuk kan qenë e as sot nuk janë, e nga doli kjo propagandë ? e huaja kjo duhet më kanë. Më një fjalë Xun, të vertetën dua më ta thënë dhe hulumtimet tua kurr ndryshe nuk kan me të dal .

 

Fal shumë opinioneve publike mbi shpifjën e organizatës ,,Syri i Popullit” asnjë prokuror e as hetyes apo gjykatës nuk ka mund ta lidh rastin e fatkeqsisë Vllasi më çfarëdo pretendimi të quajturës organizatë terroriste aq më pak ,,më mua, më emrin tim apo dienin time” për këtë akt të cilin ti Xun bukur drejtë e trajton edhe vet aktin mbi z. Vllasi edhe pse ka ndodh ti e konteston... Unë nuk jam i liruar krejtësisht nga aktakuza por drejtësia, duke konstatuar për herë e më shumë se unë isha vetëm një viktimë e pistave të krimit politik, tani më kanë liruar deri në seancën përmbyllse të këtij lloj krimi si po quhet krim i fabrikimit politik.

 

Për sqarim:

 

Nuk munda të mos e bëj publike edhe pse tentova ta lë në heshtje e në veqanti nuk munda të mos e falenderoj publikisht z. Ramabaja bashkë më zonjën Fatime Ramabaja ( Konjufca) për mirëkuptimin, e pse jo edhe ti kërkoj falje publike gruas time për kohën e momentet dhe për sikletin që pati e më duroj aq kohë sa unë po debatoja tema të tilla.

 

Lexo edhe më shumë mbi dyshimet e mia 2017, shko në info-cetta .

 

Luzern 01.09.2020

Xun Çetta

-------------------------..

Lexo nga  koha kur kisha dyshuar se vërtet z. Sadri Ramabaja u kap kaq naivisht në Durrës, një dyshim i imi ky i arsyeshëm për të cilin vet Sadriu fillimisht më arsyetoj dhe pastaj sqaroj se çfarë kishte ndodhur atë ditë pa i bërë tani publike ato...

Xun Çetta Facebook 07.10.2017
 

Lajme të rënda për ti besuar po lexoj e dëgjoj tash sa kohë por prap, asgje nuk besoj

Luzern 07.10.2017
Xun Çetta

Facebook :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1642472945772829&set=a.101831929836946&type=3&notif_id=1595795915823496&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif