Politikë

    Mjerisht më duhët ta thëm publikisht dhe ta shprehu dhimbjën time e cila tash sa vite po kërcnon shendetin tim dhe të qytetarëve të ndershëm, profesionist e patriot në Kosovë. Tash sa vite pas çlirimit të vendit tonë, diagniza politike perfundimisht po rezulton, se pushteti në Kosovë është vet kanceri i vendit tonë të çliruar më kaq mund e sakrifica nder shekuj, nisur nga ky tashmë konstatatim, fillimisht shtroj pyetjën : A ka krim më të madh se ky kancer politik siq është bërë lufta për pushtet pa qar kokën për shtet ?

Ne, më votën e qytetarëve më 06 tetor 2019, më aq shumë mund e perpjekje në gjitha format, arritëm ta lokalizojm kancerin politik, më 3 shkurt si intervenim i dytë në operacionin anti kancer, votohet qeveria Kurti por që mjerisht, pa vonuar shumë, doli e keqja se kanceri më 25.03.2020 u shperfaq në lokacione tjera të trupit brenda vet qeverisë të quajtur tashmë kancer.

Sot serish po tentohët një betejë e re dhe krejt tjetërfare për forcim-luftim të kancerit të quajtur pushtet në Kosovë. Tani më duhët që publikisht serish ta thëm lajmin e keq, se pushteti dhe lufta e këti lloji që më çdo kusht të jem, të mbetëm apo të vi në pushtet, për qytetarin e ndershëm, profesionist e patriot, pushteti është bërë iritues madje i frikshëm akoma më keq se kanceri i pushtetit dje komunist e sot të quajtur demokratik e që ashtu si dje edhe sot i njejti mentalitet po vepron e operon mbi vendin tonë.

Sot pas pak orësh a minutash sa mbetën, së shpejti më këtë intervenim-shpetimi siq po e quajn këtë ditë, unë mendoj dhe preferoj që LVV më të drejtë të mos votoj por të pa ligjshme mos ta trajtoj, ajo ndryshe duhët ta kundershton.

PDK gjithëashtu do duhej të mos e votoj ngase duke mos qenë pjesë e qeverisë, pergjegjësit e krimit eventual në qeverinë Hoti do ti mban edhe PDK pa qenë vet në qeveri, madje vota tyre pro qeverisë Hoti do ta prishte imazhin dhe stazhin e PDK-s si opozitar.

LDK pa dallim nevojës së madhe për vota që ka, do duhej të ketë edhe vota kundër kësajë qeverie, si besnik të LDK-së të cilët për qeveri të kësajë mënyre nuk janë, fjalën e elektoratit ata e mbajn kualicionet më biznese politike nuk i dojn. Pse thëm se do duhët të jetë kjo LDK sot dhe e tillë në këtë vitim vet ? për arsye se, nese votojn të gjithë, a publikisht dihët se nuk janë, atëhere perfundimisht do të legalizohet fakti se LDK është shëndrruar në diktaturë politike dhe asgjë më shumë.

Ju të nderuar deputet e deputete të vendit tonë, votoni kush doni por mos vraponi pas kancerit politik në trupin e partive tuaja nese e keni diagnostifikuar atë të keqe, qendroni vehtja juaj besnik në parti por jo të bëheni paqver, pluhur e hi aq më keq nese nuk rezistoni kur e keni parë dhe po i ndini pasojat për vendin tonë, ndaluni e mendoni dhe më kokë të kthjellt veproni ngase më vrapin pas tyre më vetëdije a pa të do shkoni drejt vdekjës suaj klinike, një fatkeqsi kjo e cila nuk falet. Po pretendohet se jemi në demokraci, nuk kërcet kiameti edhe nese nuk votoni a del kjo qeveri.

Në gjitha rrethanat, nese qeveria Hoti pa dallim si, ajo kalon, kujdesë LVV-s si do të veproj ngase parase qeverinë Hoti, vendin mund ta shkatrron, politikat e pa matura këtë të keqe kanë dhe të këqijt llogarit kështu i bëjn.

Krejt në fund edhe pse nuk doja të perzihëm në këto punë, nga pa durimi një propozim e kam:

Le të bëhët agjenda e votimit qoftë edhe si formalitet siq ka ardhur deri këtu dhe seanca e votimit të perfundoj shpejt e pa pauza ngase në situata të tilla ato po shëndrrohën në infuzion të krimit politik ku po tregtohët vullneti i qytetarëve dhe votës tij e cila pos vendit, edhe partive po u kushton dhe kështu po u sjell varfëri duke paguar votat mafi.

Zoti qoft më ne dhe ne qofshim më zotin dhe vetvehtën tonë.

Luzern 03.06.2020

Xun Çetta