Metaforat politike imponim i kohës

Dje tërë ditën vizitova sa e sa profile te themeluesve të Partisë Euroatlantike të Kosovës pra të (PEK-ut) si dhe më biografitë e tyre, por i percjella edhe sa e sa debate rreth kësajë partie dhe në fund e pyeta Presidentin Thaçi :

 

,,Po çfarë ndodhi tani Hashim ! Milaimi filloj më emision që te pergaditet si kandidat i pavarur e tani iku nga ajo ide dhe doli më parti të re !!!. Kur i pash inicialët e partisë tij (PEK) mendova se e paskan ringjall partinë të cilën e kanë shkatrruan, pra Partinë Ekologjike te Kosovës dhe në vehte thash , po Milaimi pse ketu, për ekologji !!! ? Tani më trego, kush e finansoj këtë NISMËN–II-të lutëm, më trego Hashim se po bëhët tepër, nuk shkon më kështu, thjesht nuk po mundem më duru ?

 

Presidenti Thaçi më tha :

 

,,Unë vërtet aty kam investuar por ato para do i nxjerri nga biznesment te cilët investojn tek Milaimi në parti dhe si mik i Milaimit që je Xun dhe siq të çmon Milaimi ty, e dijm ne këtë sekretin e tij, unë te kisha preferuar që edhe ti Xun aty më shku se Milaimit ja kemi gatu vetvetën ka më e rrënu dhe tjerët kurr nuk kanë më u fajsu, ky është skenari që i është gatu o Xun“

Kështu më tha Presidenti Thaçi.

 

Mbeta i shtangur nga kjo përgjigje e Presidentit dhe kur më doli gjumi, nga sikleti menjëherë shkova të kërkoj lajme të reja: Sapo e hapa profilin e Milaimit në fb, aty e gjeta një komentues më një VIDEO por nuk e kishte sqaruar atë, pra një video kjo e cila ma kujtoj ëndrrën që pash më z. Thaçi dhe po në këtë VIDEO gjeta atë çfarë Thaçi më tregoj :

 

Këtu VIDEO nga profili i Milaimet ku e kishin komentu por jo ëndrren time më sqarue :

 

https://video.fqls1-1.fna.fbcdn.net/v/t42.4659-2/42402895_2731454826880618_2146962522438107136_n.mp4?_nc_cat=1&_nc_ht=video.fqls1-1.fna&oh=b27c43ef2761ea0057aa29890ac4a692&oe=5CF85C8C

 

Megjithëatë krejt në fund, që mos të spekuloj më ëndrrën time kaq shumë, nga kultura politike që kam, urime miku im Melaim Zeka se vetëm ti mundësh kështu, projektet gjithëhere më i denoncu dhe tani në prag të punës më i rrenu për të mos arrit diqka më ndryshu.

 

Urime, urime Milaim, ndoshta ti më mirë e din se shkon apo nuk shkon më këtë ndryshim.

 

Luzern 06.06.2019

Xun Çetta