Metaforat politike imponim i kohës

Jo pak shokë e veprimtar sa ishum në ditë të vështira, ata të mirë janë kanë por, kur erdhi koha më u dëshmu, ata më të këqinjët jan bashku pa dallim partive tyre, si qellim apo detyrë paskan pas, të mirët krejt pabesisht dhe në gjitha partitë më i blloku e si pasojë në këtë gjendje na kanë pru.

Po, e rëndë kjo më e thëmë aq më vështirë më e pranu por, edhe këtë fatkeqsi kemi më e kalu. Populli ynë kohë edhe më të këqija ka përballu dhe më sukses i ka kalu. Kjo çfarë thash dhe e shpertheva në merzi, nuk ishte prozë as poezi por një plagë e jona të cilën të gjithë bashkë jemi tu e ndi, më mirë dhe më e shëndetshëm është më e thënë se sa në heshtje të keqën më e lënë.

 

Unë situatat dhe dinamikën e ngjarjëve më perkushtim po percjelli por nuk po komentoj, ngase përvojat e hidhura kështu po më diktojn që të mos gaboj dhe jo aq leht të besoj edhe pse  fatmirësisht pakicë ata janë por neve diqka ashtu si duhët nuk po na shkon, e kjo pra edhe një mjeshtri përball të këqijve e don.

 

Luzern 11.05.2019
Xun Çetta

Komentet në facebook:

 

Skender Tolaj : Sa mir i ke renditur keto qe po perjetojmë Xun shpesh më sillen kokës shum nga keto qe plasoni ju Xun dhe te tjerë po kur i thuani athere rehatohem paksa sepse po më barazohen mendimet dhe detyrimisht gezohem qe nuk jam vetun ne hallet që kan katandisur popullin dhe vendin tonë!
Vetëm një mundemi të konstatijmë se nuk mund të i vëjmë fajin askuj sepse jemi vet autorë!

 

Xun Çetta : Skënder i nderuar, po ndihëm më leht kur shoh sa mirë më ke lexuar e kuptuar, edhe kjo është një dëshmi se nuk jemi krejt pa pergjegjësi, vërtetë të këqijt kanë emision më na zgjidh e shpartallu në mënyerë që të mos mundemi atyre më ju rezistu por, nese shkojm kështu njëritjetrin tu e kuptu e tu e ndi ne prap do lidhemi e të jemi bashk aty ku të këqijve qafën duhet më jau thy për ndryshe e keqja na vjen edhe më zi. 

Nuk jam ai që shkruaj prozë as poezi por le të më falet sot se jam i ngarkuar më merzi, e di çfarë po du por nuk jam aty ku duhet të keqës qafen më ja thy andaj po e qojn vendin në sallamadi. 

Nuk ka protesta të sinqerta as ideale siq kishte dikur o Skënder, tash edhe akuzuesit ashtu si të akuzuarit pozitë-popzitë janë pjesë e të njejtave krime të cilët i dallan vetëm ana dy poleve të dy medaljeve tyre soq thotë një fjalë ,, Ta shohum edhe anën tjetër të medaljës“ pra të këqijt janë bërë një në dy polet e tyre që të mos ketë vend për polet tjara o Skënder Tolaj. 

Unë sot nuk po agjinoj ramazan, zoti edhe kështu siq jam kabull ma bën por po heshti ti komentoj në detale këta politikan çfarë vendit po i bëjn e këtu zoti ndoshta për të madhe ma zën, heshtja në këto situata është prishje e ramazanit Skënder. KLM

 

Skender Tolaj : Xun Çetta ishalla të pranohet agjërimi tu i madhi Zot!


Xun Çetta : FLM, edhe unë po lutem o zot falma heshtjën

 

Osmanaj Sali : I thon ni fjale kur te kish nge shtin rruza ne pe edhe Xuni po ka nge e po i rendit kto rruza e po i shtin ne pe

 

Xun Çetta : Sali, kurr nuk kam pas nge por tërë jetën edhe kur jam penguar, unë kam shti rruzat e duhura në pe por, sapo ka ardhur koha te lidhet peri, kanë dal ata të cilët ta kanë shkëputur perin dhe shkaperderdhur rruzat ndriquese bashkë më ndonjë diamat aty për t`i futur goglat e tyre të errta. Në mungesë të dijës mos u bë ndihmaqar i tyre o Sali se këto punë nuk mendoj se ti i di. Ti e din dhe rregullisht po vlon kundër të keqës por, pa zanat në këto punë, nganjëherë po i ndihmon të keqinjët më shumë se ata vetvehtën.KLM Sali dhe nese nuk na sjell dritën t`paktën mos na ndal qiririn si mysafir.

Qamil Ulaj : Respekt i nderuari Xun Çetta edhe un e lexova me vemëndje esht e vertetë.

 

Xun Çetta : Ju atje e dini gjendjën më mirë se unë ngase edhe e jetoni prezent i nderuar Qamil.

 

Mehdi Hyseni : Te lumtë penda miku im Xun për përshkrim te gjendjes përmes vargjeve. Bukur i ke thurur! Kalofsh një natë të qetë.

 

Xun Çetta : Më fal miku im i nderuar Mehdi, e di se te jam përzi në proza e poezi si mjeshtër i këtij zhanri shkrimi që je ti. E di se më një modesti ma pranove shkrimin ti. KLM shoq.

 

Mehdi Hyseni : Xun, pa pikë modestie, por i ke nderthurur bukur vargjet! Vetem vazhdo sepse ti pavarësisht zhanrit je mjeshtër i mirë! Kalofsh mirë shoq!