Politikë

Po heshti për shumë arsy e më së paku nga frika të cilën nuk e kam pa dallim krimit nga vjen ai. Do doja të mos reagoj as tani, por ja se qenka e vështirë të heshtet.

Do doja të jem i kulturuar dhe të ndihem keq para këtyre të akuzuarve ashtu siq veproj z. Veseli i cili shkoj dhe u shprehu keqardhje ish bashkëveprimtarëve tij duke u thën :

 

,,Unë erdha këtu në cilësinë e deshmitarit por parasegjithash ju shprehu keqardhje kur ju shoh në këtö pozita dhe e mendoj ku ishit dje e ku jeni sot. Unë tani jam pushtetar i lartë por nuk dua të interferoj në organet e drejtësisë“

 

Jo more jo, e ke gabim ose e paske keqkuptuar z. Kadri Veseli, ai bëri të kundërtën, kështu më ndërhyn një zë i cili nuk dëgjohët mirë, nuk e di nga më erdhi ky zë reagimi, ndoshta nuk e paskam dëgjuar mirë z. Veseli.

 

Nuk dua të shkruaj shumë para epilogut të këtij gjyqi ngase ka shumë më shumë fshehtësira sesa po na dalin media jonë. Besa tash, kam filluar edhe frikësohëm pak nga fjala e Presidentit Thaçi i cili tha se, ka shumë më shumë se kaq por sekretet nuk qitën në publike këtu, ka edhe shumë emra tjerë tha z. Thaçi.

 

E tani, shpejt e shpejt shkova dhe po kontrolloj fotoalbimet nga arkivi im ku i ndava 10 foto ato ku isha dal më tani të akuzuarin Murat Jashari, i ndava 20 foto ku isha dalur më Avni Llumnicën si dhe i ndava 30 foto ku isha dalur më z. Sadri Ramabaja që nga viti 1991 dhe shumë foto tjera nga pas lufta në Kosovë edhe pse politikisht kisha shumë perplasje më të, por shokë gjithësesi.

 

Tash ato foto nuk i fshehu nga natyra dhe karakteri që kam por, montim proceset edhe mund pjellin nganjëherë, të paktën sa kam lexuar romane historiografike kështu më rezulton.

 

Po e lejm Syrin e popullit, po gjyqi i popullit a do të jetë vertet gjyq ? Kurr nuk do të pajtohëm më epilogun e këtij gjykimi nese nuk i shkohët deri në fund. Duhet parë dhe reflektoj drejtësia e pa ndikuar nga politika. A po dalin ato çfarë tha Presidenti apo trimat po ikun nga realiteti ? Dikush duhet pergjigjur rrast e jo të luhet më ndjenjat e këtij populli, krimi ka shkuar më thellë sesa u tha në këto seanca, nuk fshihet krimi duke improvizuar kriminel të rinj brenda vetvehtës.

 

Luzern 29.12.2018

Xun Çetta

 

Komentet në facebook :


Skender Kunoviku : Kush ka kryer KRIME, ka per tu ZBULUAR, nuk ka mundesi te fshihen KRIMET. ZOTI nuk lejon nje FSHEHJE TE TILLE. Sejcilit do tju del E FSHEHTA NE SHESH.
Ne skemi pse PARAGJYKOJM ASGJE.

 

Dakaj Ramiz : Xun i nderuar vertete qe i kemi njohur si edhe shume te tjere edhe te pushtetit, por kisha than mos para kohe te japim vlersime keshtu apo ashtu dhe garanto vetem per vetveten e jo per kerkend tjeter se edhe u mashtrum.

 

Xun Çetta : Me ka lexuar dhe kuptuar drejt miku Skënder, edhe ti Ramiz mos u thello në temë aq shumë por kupto njëhere e mirë se krimi duhët ndëshkuar dhe jo të sillet verdall duke akuzuar si dhe procese gjyqsore montuar, dhasht zoti e nuk interferon politika në drejtësi për të parë sakt se çfarë ka mund të ndodh mes tyre pa qenë në gjendje të thëm sakt se cilët janë vrasësit e vertetë.