Politikë

Të jesh i hapur, transparent në politikë po i thojnë, kjo po kushton, kjo qeltërsi dhe senqeritet në politik, mjerisht është bërë rrezik permanent për sukseset të cilat tash sa herë po dështojn.

Për dy ditë rresht aktivitete në Zvicër dhe Gjermani, nuk kam çfarë flas me fakte e fotografi ngase ky sinqeritet në politikë  dinë bumerang më na u kthy.

 

 

 

Fati më ra që për gjum, pas mesnate të vendosëm në njërin nga Hotelët e dy vëllëzërve në Gjermani të cilët po ashtu kishin pervoja të hidhira nga mundi dhe kontributet e tyre për vendin para gjatë dhe pas luftës në Kosovë. Kështu i lexiva dhe kuptova arsyeshëm zhgënjimet e tyre për aq kohë sa na ra të komunikojm pas mesnate dhe në mengjasin e hershëm të ditës sotme.

Dhoma e Hoterlit Nr 3 ku unë isha vendosur vetun, ishte më qelësin digjital, pra hapej më begj, pa perdorur bravën as qerlësin e derës. Nese, parase të flej nuk e sigoroja derën më qelës në kryqëzim per siguri , unë nuk ndihesha bash i qetë, jo për siguri jete e cila nuk kishte pse të mendohët, por për siguri të materialeve të cilat i kisha më vehte. Dera digjitale pa e venë qelsin në derë sikur ma futi frikën dhe ja si i vendosa varësët e rrobave nga prapa derës në mënyerë që në mengjes të jem i sigurt se nuk me ka hyer njeri në dhomë ku po fleja i lodhur për gjum…

Për nikoqirin e Hoteleve i cili ashtu si edhe më parë vazhdon e ndihmon aktivitet tona, e di se nuk është e lehtë kjo pamje dyshimesh apo frike në objektet e tij, nuk është pa keqardhje ky sqarim por, po ashtu e di se aj, mua më kupton shumë mirë ngase i din pervojat tona të hidhura.

Takimet e raundit të parë në Zvicër kaluan disi, ato te dytat në Gjermani pak më me veshtersi, por puna nuk ndalet aty, ajo vazhdon.

Krejt në fund, letë jetë ky një arsyetim i mungesës time dy ditë më artikuj këtu në facebook dhe info-cetta e jo të merret si sqarim për punën dhe aktivitetet të cilat nuk po shkojn bash leht e më besim i cili do duhej të jetë mes nesh.

Përvojat e mëdha sjellin suksese vërtetë të vonuara por jo të deshtuara.

Luzern 21.01.2018
Xun Çetta

Për momentin më shumë foto vetem në Facebook:
https://www.facebook.com/xcetta/posts/1751174941569295?pnref=story

Komentet në facebook:

Xhafer Leci : Përshëndetje miku im Xun Çetta. E kuptoj zhgënjimin Tuaj. Kjo botë si dukët më shumë qenka e rezilave, mashtruesve, sevilave ... Sot njerëzit e sinqertë e kanë shumë të vështirë jetën, sepse ata punojnë e veprojnë pa hile... Një pjesë e madhe e shoqërisë në ditët e sotme është, egoiste,e kriminalizuar dhe mashtruese e madhe... I kuptoj dhe u besoj atyre pronarëve të hoteleve, cilët kanë përvoja të hidhura për kontributet e tyre, para, gjatë dhe pas luftës. Nuk e donin dhe nuk punonin të gjithë njësoj për çlirimin e Kosovës. Një numër i madh i komandatëve në teren dhe, udhëheqësve politik në Perëndim kanë qenë profiter të luftës ...!

Respekt dhe përshëndetje !

Xun Çetta : Perfiter e mashtrues politik në emër të vullnetit, t`punës tjerëve për çlirimin e vendit, tashmë po dihët mik i nderuar Xhafer se ata vet janë krimi më i pa parë ndinjëherë deri më tani.

Po del një lloj krim ky më pasoja aq të thella dhe më permasa aq të mëdha sa që nga zhgënjimet kaq të dhimbëshme, edhe neve po rrezikon të na bënë bashkë fajtor për situatat aktuale pas kaq vite ngase, të mos veprosh në këto situata si pasojë e zhgënjimit gjithësesi është një mos pergjigje e jona ndaj interesave të cilat i kërkon vendi.

Krimi politik po dihët, por të mos ndermarrim asgjë kundër krimit dhe të rrim duarkryq, krejt pasiv në këto situata ! mjeriosht edhe kjo është pjesë e krimit të karakterit ndryshe nga krimi i rëndë. Tani duhet kuptur tjetri në hezitim për transparencë dhe mos sinqeritet blanko në politikë, po duhët kuptuar ngase kërkohët një syqeltësi e madhe në këto situata nga vet fakti se më vullnet naiviteti mundf ti ndihmojme kriminel të rinjë politik të cilët mund të jenë të sponzorizuar dhe shtyer të dalin po nga këta të cilët po falimentojn keq dhe më pasoja për vendin.

Të mos veprojm krimin ndihmojm, në tjerat gjëra dhe tjera rrugë njëritjetrin ta kuptojm.