Familiare Ishte ky axha im më i mirëkuptueshëm për mua e në veaqnti vitët e fundit kur publikisht disa herë i shprehu bindjet e tij.
Vdakja e tij nuk ishte e pa pritur, por si e tillë tani më zuri në befasi dhe nuk po mund ta kuptoj se atë, nuk e kam më atje ku çmalleshim më familiarët tonë.
Ishte Axha i fundit mes gjashtë vëllëzërve, gjegjësisht gjashtë djemve të Ramë Çettës. Pra nga sot jam pa migjallar.
Lavdi Axha Imer, qoftë i leht dheu i Kosovës mbi trupin tuaj, shpirti juaj në amshim, kujtimet për ty do na mbesin për jetë. Ngushllime gjithë familjës tonë dhe lagjës Çetaj.

Luzern 07.12.2016
 Xun Çetta


Komentet në Facebook:

Arber Sadiku: ngushllime baci xun
Arlinda Linda Gashi: Ngushllime
Xhavit Belaj: Ngushllime miku im.
Ardit Arifaj: Ngushllime
Xhevat Zymberaj: Zoti ju lasht shendosh o Xun e ishalla jeni ju te tjeret.
Betim Qeta: Ngushllime o baca xun
Besnik Berishaj: Nipash ngushllime ishalla ne xhenet
Fitim B Alidema: Ngushëllime!
Betim Kelmendi: Ngushllime
Ismet Hajrullahu: Ngushellime!
Alush Zejnullahi: Ngushllime familjes Cetaj
Agim Krasniqi: Ngushëllime!
Kristë Markaj: Ngushellime !
Isuf Qetaj: Ngushllime Xun Çetta
Ramadan Gashi: Ngushllime familjes Çetaj.
Toni Lee: Ngushllime
Ramë Ahmet Gashi: Ngushllime Xun!
Marjan Pnishi: Miku Im Ngushlime mate sinqerta familjes e Farefisit ju pushoft ne Paqe
Ajet Shala: Ngushëllime
Ernest Luma: Ngushellime, Xun, juve dhe mbare familjes se nderuar Çetta!
Ilir Krasniqi: Xun ngushellime nga gjithe familja.
Skender Tolaj: Ngushllime Xun!
Fitim Kuklecaj: Ngushllime
Arber Gashi: Ngushëllime Xun Çetta, juve dhe familjes.
Mehdi Berisha: Ngushllime Xun
Naim Kabashi: Ngushllime
Zekë Sinanaj: Ngushllime Xun juve dhe krejt familjes se gjere Ceta.
Isa Maliqi: Ngushëllime!
Naser Tupella: Ngushëllime për Axhen tuaj Xun,u prehtë në Parajs shpirti i tijë
Demir Reshiti: Ngushëllime Xun. Të rroni e ta kujtoni!
Bekim Demaj: Ngushellime juve dhe mbare familjes Çettaj. Pushofte ne parajse daja Imer.
Agim Neziri: Ngushllime !
Ejup Ahmeti: Ngushllime
Fadil Pollo: Ngushëllime Xun!
Astrit Shatri: ngushllime
Pren Marleku: Ngushllime per Migjen e juj Xun.Zoti ju lasht shnosh.
Mustaf Lajqi: N G U S H E L L I M E ...!
Naser Kuka: Ngushëllime për Axhën Xun!
Xhafer Zeqiri: Ngushllime Xun.
Besim Kuqi: Ngushllime Familjes
Mustë Rugova: Ngushellime!
Flamur Fiksh: Dushkaja Ngushellime
Tahir Murtezaj: Ngushllimet ma te sincerta per vdekjen e axhes shoku Xun.
Kujtim Shabani: Ngushëllime xun çetta
Hazir Bajrami: NGUSHLLIME
Kastriot Berisha: Ngushellime. ..
Miftar Ziba: Ngushllime o i nderuar Xun Çeta, axha u prehtë në parajs.
Shaqir Qetaj: I lehet i qofet dheu
Hamdi Lalaa: Ngushellime o Xun miku, vdekja proces i pandalur, e pranojme si te till! 
Driton Hetemi: Ngushllime
Amir Mjekici: Ngushllime
Vrana Konti: Ngushllime Xun, ngushllime mbare familjes Cetaj!
Ken Kamishai: Ngushllime
Xhafer Leci: Ngushëllime Xun Ty dhe familjes Çetta !
Blerim H. Ibishi: Ngushellime Xun Çetta
Reshat Badallaj-Zhuriani: Ngushllime!
Adem Shabanaj: Ngushllime ju dhe familjes!
Fatos Aliu: Ngushëllime Xun!
Hamit Nebihi: Ngushëllime!
Sadri Dezdari: Ngushellime per Ju dhe me te dashurit e te ndjerit!
Hamdi Zymberi: Ngushllime Xun.
Bekë Rugova: Ngushllime i lehte I qofte dheu I Kosoves
Eni Kamishaj: Ngushllime ty dhe Families Çetta
Ymer Berisha: Ngushëllime të thella.
Mustaf Alimusaj: Ngushllime juve dhe mbar familjes
Safete Shala: Ngushllime!
Alush Kajdomqaj: Ngushllime per axhen tuaj miku im i nderuar. Zoti ju lasht shnosh familjen dhe miqt tuaj.
Adnan Ademi: Zoti u lasht shnosh
Gani Nikqi: Ngushllime Familjes Qetta dhe far fisit te afert . Dhe ty Xun Zoti ju lasht Shendosh .
Maxhun Osmanaj: Ngushellime Xun! Ngushellime mbare falijes dhe trungut, Ceta per nje burre fisnik dhe krenar!
Esat Halilaj: Ngushllime!
Muharrem A. Elshani: Ngushllime dhe njeherit ju deshiroj force per te kaluar keto momente te renda!
Blerim Shala: Ngushllime
Haxhi Grabovci: Ngushlime ju Shoku Xun per Axhen ngushllime edhe per gjith Qetajt
Ermal Hasanaj: Ngushllime!
Sadri Murtezaj: Ngushellime!
Sejdi Sopi: Ngushellime Xun miku, juve dhe failjareve!
Kreshnik Mavraj: Ngushllime
Imer Berisha: Ngushllime
Selami Huruglica: Allahu e shperblefte me Xhenet
Xhevdet Berisha: Zoti ju lasht shnosh Xun !
Naim Shala: Daja Xun ngushllime te gjithve , per gjenet ishalla
Rifat Berisha: Ngushllime!
Mergimtari Gashi: Ngushllime
Bujar Qupeva: Ngushllim Xun Çetta ishalla ne Xhenet
Xhafer Ahmetaj: Ngushllime familjarëve dhe faresisit!
Imer Smajlaj: Zoti..ju lashte shnosh..nipsh..Alush...
Amaxhekaj Rexhep: Ngushllime Families qetaj
Sahit Alaj: Ngushllime Xun per axhen zoti gjenet
Agim S. Kelmendi: Ngushêllime
Arsim Janova: Ngushllime Ju dhe familjes së gjerë Çetta!
Muamet Imeraj: Ngushllime
Tefik Ramadani: Ngushllime zoteri.
Tahir Zekaj: Ngushllime
Syla Sevda: Zoti ju lasht shnosh!
Salih Salihu: Ngushllime bëhu i fortë e të mos mërziteni i lehtë i qoftë dheu shqiptar u prehtë në paq ?!..
Osman Kelmendi: Ngushëllime!
Avdyl Buja: Ngushllime familjes...
Qazim Hatixhe Zeqaj: Ngushllime daj.
Ibrahim Kelmendi: Ngushellime!
Idriz Mehmeti: Ngushllime shoq........
Ymer Halimi: Ngushllime, Xun Çetta!
Bashkim Bekaj: Ngushllie Xun Çetta
Sylë Maksutaj: Ngushllime.
Anton K. Cetta: Ngushlime familjes per Axhen Imer .
Gani Berisha: Ngushime
Skender Mekaj: Ngushllime
Dedë Musë Martini Hajdari: Ngushellime, Xun
Ruzhdi Nimani: Ngushllime
Selman Blakaj: Ngushllime familjen Çetta.
Bujar Kelmendi: Ngushllime
Hajrush Shoshi: Ngushllime o tezak
Rifat H Brahimaj: Zoti ju lasht shnosh.
Baqaj Shefqet: Ngushllime.
Florim Belaj: Ngushllime familjes Çetta!
Rexhep Rifati: Ngushëllime Xun
Burim Januz Blakaj: Prano ngushellimet e mija per vdekjen e axhes tuaj baces Imer,pushofte ne paqe.
Nuhi Bytyçi: Ngushllime!
Rexhe Kelmendi: Ngushellime z. Xun, vdekja nuk esht denim, por ligj ...
Blerim Imeraj: Ngushllime
Islam Musliu: Zoti e meshirofte. Ngushellime miku im Xun.
Aziz Morina: NGUSHLLIME DHE PERENDIA JU LASHTE SHENDOSHE E JU DHASHTE FORCE,PER TA PERBALLUARE VDEKJENE E XHAXHAJT..
Muharrem Kosumi: Ngushllime !
Idriz Çelaj: Ngushllime Xun! Te jetoni ju tetjeret!.
Esad A. Rizai: Ngushllime Familjes Cetaj
Muharrem Salihaj:
I nderuari miku yne Xun Çetta,
Bashkëndajmë dhembjen me ju Xun,
per vdekjen e Axhës, Ngushëllime juve per Axhën,
Ngushllime mbare familjes Çetta, dhe të gjithë atyre që janë për t'u ngushëlluar!...
Pushoftë në paqë!...
Të rroni dhe ta kujtoni!...
Dritë i pastë shpirti!...
Zoti e shperblefte me Xhennetin...
Amin...
Ismajl Gashi: Ngushllime juve te gjitheve familjareve edhe tye Xun Zoti te lasht shendosh se shume e vertete se me ate qe merresh vesh eshte me i afermi por ne mungese te tij eshte humbeje e madhe por Zoti e shperbleft ne xhennet e juve u dhashte force e shendet.
Musa Dakaj: Ngushllime Xun Qetta ju dhe mbar familjens.
Valdet Qetaj: Ngushllime Xun.
Sylë Maksutaj: Ngushllime familjes Çetta!
Frasher Mehmetaj: Ngushllime tezak
Selim Krasniqi: Ngushllime familjes Çetta!
Çetaj Shkelzen: Ngushllime Xun Çetta
Kosovare Gjevukaj: Ngushllime!
Jusuf Ejupi: Ngushllime,per agjen. Ta kujtoni perhere.
Cetaj Sulejman:
Bild zeigt Blume
Naim Blakaj: Ngushllime
Shtjefën Ivezaj: NGUSHLLIME
Shefki Shoshaj: Ngushllime!
Ibrahim Egriu: Ngushëllime familjare!
Avdi Berisha: Ngushllime Xun Ngushllime familjes Qetta!
Bild zeigt Blume
Selim Osmanaj: Ngushllime!
Muhamet Kelmendi: Ngushllime familjes!
Musli Popaj: Ngushllime dhe u preft i qet
Fazli Hajdaraj: Xun ngushllime ty dhë gjithë Familjes Çetaj!
Avni Kurteshi: Ngushllim Xun
Isa Zeqiraj: Ngushllime Xun ju dhe mbar familjes Çetaj
Nijazi Rama: Ngushllime Zo Xun mos u merzit
Argjend Hasani: Ngushellime!
Sami Krasniqi: Ngushllime!
Granit Maloku: Ngushllime
Malush Kabashi: Ngushllime familjes Cetaj
Fatime Muriqi: NGUSHLLIME
Dashnim Hebibi: Ngushllime i nderuar. I perjetshem kujtimi!
Qemajl Ahmeti: Ngushëllime
Arif Molliqi: Ngushllime!
Kadri Preniqi: Ngushllime
Emrush Çeku: Ngushllime
Handi Osm: Ngushllime
Sherif Sho: ngushllime
Nexhat Shala: Ngushllime
Sejdi Elezi: Ngushëllime
Fadil Berisha: ngushllime
Haki Gashi: Ngushllime
Kadri Xheladin Ipek: Ngushllime
Sefedin Berisha: Ngushllime ju dhe gjith familjes Qeta
Shaban Mujaj: Ngushllime
Xhevdet S Ademaj: Pranoni ngushllimet tona!
Shpresim Kuqi: Ngushllime
Shaip Ademi: Ngushllime Xun per Agjen..
Islam Sejdaj: Ngushllime!
Mehdi Hyseni: Ngushllime Xun!
Ruzhdi Sefa: Ngushllime per axhen!
Rexhep Kelani: Ngushllime
Vaxhid Xhelili: Ngushellime!
Nysret Lipa: Ngushëllime.
Hysnia Elezaj: Ngushllime Familjes Qetaj
Nimon Muçaj: Ngushllime
Avni Ahmetaj: Ngushllime
Nusret Pllana: Ngushellime familjes Çetta!
Qamil Zogiani: Ngushllime
Shkelzen Tolaj: Ngushllime Tezak ngjenet ishallah
Xhelil Cibaku: Ngushellimet me te sinqerta familjes.
Ali Ramqaj: Ngushllimet e mia të përzemërta ju shpreh juve i nderuari Xun dhe familjes Qetaj!
Gani Vlahna: Ngushllime
Hysni Balaj: Ngushllime mbar familjes Qetaj
Egzon Thaqi: Ngushllime.
Tush Marniku: Ngushellime
Brahim Cekaj: ngushllime
Arif Haliti: ngushllime
Xun Çetta: Të gjithëve juve miq e mikesha të cilët-cilat më këni ngushlluar më rastin e vdekjës së Axhes tim i cili kohët e fundit më ka kuptuar më shumë se askush tjetër, ju falenderoj për lehtësimin e dhimbjës që perjetova në momentet e findit kur pas dreke po bëhesha gati te dal dhe vazhdoj punën. Tani kur i lexoj ngushllimet tuaja, sinqerisht, lodhjën nga puna e harrova, merzinë sikur e lehtësova. Dasma dhe vdekja, gëzimi e hidherimi, tradicionalisht tek ne si popull, ishin, janë dhe do mbeten dy gjëra, dy vlera ndernjerëzore më të cilat ndihmohësh më urime për gëzime dhe ngushllohësh në pikllime nga miq e mikesha dhe gjithë ata të cilët të duan e nuk të lenë vetun as në pikëllim e as në gëzim. Dasht zoti e të ju kthej më të mira e gëzime gjithë juve të cilët më ngushlluat po edhe atyre të cilët në pamundësi të jenë në lidhje e qe e di se do ishin këtu më keqardhjet e tyre për vdekjën e Axhës Imer, një plak i urtë e i dashur për gjithë ata të cilërt e njohen dhe i njohu. Edhe njëhere, shpirtërisht ju falenderoj.
Musa Gjoci: Ngushllime tezak tye dhe tegjith familes
Qetaj Sulejman: Ngushllime
Bild zeigt Blume
Jashar Shoshi: Ngushllime ju dhe farefisit
Bujari Tours: Ngushllime bac xun per axhen
Sadik Berisha: Ngushllime per dajen Imer
Adem Shala: Ngushllime.
Avdi Rexhaj: Ngushellime.
Sylë Maksutaj: Ngushllime Familjes Qetaj
Xhelal Ramqaj: Ngushllime familjesQetaj!
Palushaj Zef: Ngushllime , i ndjeri pushotë në paqe !
Negjdet Mehmetaj: Ngushllime
Xhevat Gjini: Ngushellime! I qofte i lehte dheu i tokes arberore!
Shkelzen Isniqi: Ngushllime familjes qetai
Pjeter Nrecaj: NGUSHLLIME
Mahir Shala Belushi: Ngushllime
Fran Buzhala: Ngushellime!
Riza Gjocaj: NGUSHLLIME
Nazmi Gashi: Ngushllim Xun ju dhe familjes se gjer Qetaj
Safet Sadiku: Ngushllime!
Muhamet Çetta: Ngushelime familjes se ngushte dhe et gjere te Ymer Rame çettes, per vdekjen e tij! NGeli nder vellezerite fundit te ramve, por perhere si ai me qe dinte te pershendeste si te rinjte e poa shtua ehe ete moshuarait!Deme Ymeri, ngushellime, Tafil ngushellime dhe et gjithe ramve dhe qetajve ngushellime, per Ymer Ramen e qedtajve burrin me te urte dhe te ndershem! Fatkeqesisht qe nuk ndodhemi aty ne trubuhoc ...por mbare familja e tij le et na mirekuptoj, dhe zoti ju lashte shnosh te gjitheve!
Halil Berisha: Ngushllime.
Ahmet Rexhepi: Ngushëllime familjes.
Ahmet Bllaca: Ngushllime i nderuar.
Naim Cekaj: Ngushllime
Hysnia Elezaj: Ngushllime
Besarta Qetaj Selmani: Ngushllime
Ali Maloku: Allahu ne gjenetin mete mir ferdeus allahu meiman prej ksaj dynjaje
Sejdi Gega: Ngushllime !
Fatmir Fatmir Veseli: Ngushllime o Xun tër Familjes tuaj dhe Fare e Fisit.Zoti e past shpërbly Agjen tuaj me Parajsen e xhenetit.Ngushlliet i Përcjell tër Familja Veseli.
Fetah Bakija: Ngushllime te gjitheve
Ismet Tahiraj: Ngushllime !
Hamit Gashi: ngushellime.ndjese past.
Mentor Qeta: Ngushllime
Drilon Gjergji: Ngushëllime Ju dhe mbarë familjes !
Paçi forcë të përballoni dhimbjen për të ndjerin !
Të jetoni me kujtimet e mira për Te dhe ta kujtoni për jetë e mot !...
Hysen Bajraktari: I shpreh ngushlime familjes se ngusht si dhe kush asht per ngushllime me respekt per at burr te urt e bujar Xun ty te tako te jesh krenar qe e patte nji mixh si at.
Fatmir Gashi: Ngushllime te thella te gjithve,te rroni e ta kujtoni.
Pal Qetaj: ngushllime baca Xun pere agjen agja pushofte ne paqe
Nuri Pulaj: Ngushëllime o shoku Xun
Dashnor Duraku: La ilahe ilAllah ngushellime
Rugova Istogu: Ngushllime per Familjen Qetaj.
Kenda Qetaj Gashi: Ngushellime per bacen Imer !
Shyqëri Bytyqi: Ngushellime
Shyhrete Qetaj Camaj: Ngushllime per bacen Imer
Niman Blakaj: Ngushllime Xun juve dhe gjithë familjes çetta
Xhevat Kabashi: Ngushllime Xun juve dhe gjithë familjes çetta
Ismer Mjeku: Ngushellime Xun, ty dhe familjes.
Deaa Andii Qetta: Ngushllime
Tali Sylaj: Ngushllime
Hasan Perolli: Ngushllime
Zymer Mani: Ju shnosh zoti xun qeta zoti i madh e past qu ne xhenet
Haki Belaj: Ngushllime familjes