Politikë

-1- Në Holandë edhe pse në egzil, shpallët pavarësia e Çamerisë, formohet Qeveria e cila do merret shumë më seriozisht dhe më zyrtarisht më gjitha dokumentacionet dhe faktet e deponuara deri më tani mbi trojet tona të pushtuara në Greqi. Çamërija po fillon rrugëtim të ri.

Në këtë ditë gëzimi, siq din z. Blakau gati e prishi këtë atmosferë që ishte arritur më sa mund e sakrifica, sigurisht jo më qellim por nga vlimi i pa kontrolluar.

Urime Çamëri, presim më na u kthy.

 

https://www.facebook.com/KosovaPressOfficial/videos/1288573897829376/

2-Hiqet Barrikada afër Lagjes së Boshnjakëve

http://kallxo.com/hiqet-barrikada-afer-lagjes-se-boshnjakeve/

Dy plagë këto të cilat po pikojn dhe nuk mund të thahën dot:

1-Mitrovicës se plagosur 2004 ripublikim 2008

Nëse ne,nuk po bëjmë asgjë për ty Mitrovicë
Nëse ne individualisht në llogari të plagëve tua karrierë politike po bëjmë,nëse ne po heshtim dhe me heshtje materialisht si individ po përfitojmë,nëse ne ,,fshehurazi”kështu po tradhtojmë dhe tradhtia para se të përfundoj krimin tonë po zbulon,te lutëm ti Mitrovicë qëndro !!!.


Qëndro Mitrovicë,se pakicë politike tradhtarët tuaj janë,qëndro Mitrovicë se gjenerata jo politike si shumicë,kështu nga ti kërkon,qëndro Mitrovicë se edhe bishat e ndarjes se Ibrit këtë realitet shpejt do ta kuptojnë,qëndro Mitrovicë e plagosur se vetëm qëndresa plagën ta shëron,qëndro Mitrovicë se pa ty nuk kemi ku shkojmë. Vonesa në reagim sigurisht do të na kushton.

Ata që mbrojnë dhe fshehin krimin mbi ty Mitrovicë,edhe vet kriminel janë,ata që bëjnë politikë qorre pa vetëdije a me të,po këtë punë po e bëjnë.
Ata qe thonë se në Mitrovicë nuk ka ligj as organizim,veç si në xhungul njeriu jeton,ata vet bëjnë krim,ngase përgjegjësinë e Beogradit nga krimi i organizuar po largojnë dhe kështu ministër drejtësie vetës i thonë.

Ata të cilët me deklaratat e tyre politike vetëm rezultate po numërojnë,kështu bëjnë krimin e dyfishtë kur,nga pozita e pushtetit,neve kritikëve na kërcënojnë.
Ata nuk po shohin fatin tuaj Mitrovicë se kah po e çojnë,kjo padyshim do të u kushtoj,po,po do të u kushtoj.

Luzern Mars 2004--2008

Xun Çetta.

----------------------------------

2-Kosova për Çamërinë

Çamëri oj Çamëri ku jam unë e ku je ti.
Ne të dyja ishim Shqipëri, ku jam unë e ku je ti
Çamëri oj Çamëri.

Ndoshta ne nuk ishim krejt fajtore
Jo fajtore përse ne ishim binjake
Por nëna politikisht paksa na qëlloj dinake.

Jo Çamëri nuk je krejt fajtore
Nga një nënë paksa dinake tani po të bëhen dy
Dy gjysmë nëna bëjnë sa një ndoshta edhe ti do të jesh Shqipëri
Çamëri oj Çamëri ku jam unë e ku je ti.

Çamëri oj Çamëri Ulqini, Presheva dhe trojet në Maqedoni
Nuk po të lënë të vetm uar ty,ato bashkë po mbesin si ti Çamëri oj Çamëri
dy gjysmë nëna bëjnë sa një ndoshta edhe ju do të jeni aty

Çamëri oj Çamëri aty ku më mungon ti jam pa fe e pa Shqiptari
Çamëri oj Çamëri kah do që shkoj e sëmurë jam pa ty
Çamëri oj Çamëri nuk po qetësohem dot pa ty

Evropë 01.01.2008.
Durim Ballkani-atë kohë , pra isha unë Xuni

Luzern 30.10.2016

Xun Çetta


Komenti im sqarues mesazhit oprivat:

Xun Çetta : Më pyetën në lidhje tjera pse e veqove e në veqanti pse në atë mënyerë kritike vetëm fjalën e Dr. Rifat Blakut ? shpresoj dhe besoj jo më porosinë e profesorit Blaku.
Unë njihem më Rifatin jo aq për së afermi por njihemi mirë. Kam pas rast të jem prezent kur profesori ka bërë lëshime gogja të rënda dhe kam heshtur derisa ai vet në heshtje ka kuptuar mospajtimin tim.
Pa detalizuar lëshimet e tija të cilat shumë shpejt ai i kuptoj, unë po postoj vetëm foton kur ai ka bërë një gaf dhe pas tri dite kur po kthehej nga Tirana për në Prishtinë e kam percjellur aq mirë dhe aq miqësisht sa edhe vet profesori ka mbet pa mend. Ishin kushte të veshtira financiare atë kohë dhe rruga nga Tirana për në Prishtinë nuk ishte kjo si është sot. Profesori e dinte mospajtimin tim të para tri dite që na kishte ndodh dhe prap e percjella si më mir sa që u mahnit. Kjo foto edhe pse para 20 vite besoj ia kujton rastin z. Blaku.