Politikë


Dreka pune, Thaçi-Rama në Prishtinë ishte lajm i mirë edhe ashtu hermetikisht në izolim siq u tha në TV, se edhe rrugët ishin të blinduara dhe pa prezencë gazetarësh. Kjo nuk ka gjë të keqe pse më dyer të mbyllura, rëndësi ka deklarimet e tyre publike e kryesisht ajo po parafrazoj si e degjuam:

,,Unë nuk fola në emër të Kosiovës por fola për Kosiovën“

U tha në lajme se, është ngritur shumë zhurmë në Prishtinë dhe Tiranë mbi vizitën e z. Rama në Beograd. Po, është ngritur, jo për vizitën por për të paralajmëruar pikërisht këtë pikë të ndieshme në politikë : ,,Tirana zyrtare nuk ka të drejt të flas e aq më pak të vendos në emër të Kosovë, e ka, jo vetëm të drejtën por onligim kushtetues të flas dhe të bëjë për Kosovën“ Këtu mbyllën të gjitha spekulimet e gazetarëve të vonuar dhe ca tjerëve të cilët janë të paguar për të hap dilema e dyshime tek qytetarët dhe opinioni ynë kombëtar.

Kur dëgjova në televizor të thuhet se, më rastin e vizitës në fjalë është ngritur shumë zhurmë në Tiranë dhe në Prishtinë, u ndjeva keq ngase mendoj, se i pari kam komentuar vizitën e z. Rama në Beograd për të mos thënë drejtperdrejt edhe pse nuk isha atje.

Ja link-statusi im i asajë dite dhe nese dikush ka ngritur si paralajmërim dhe ka komentuar kështu para meje, lutem ta publikoj : http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=993

E postoj edhe një link-status tjeter kur unë mendova se jam keqkuptuar e që në realitet nuk ishte kjo:

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=996

E thash më lartë, gazetar të vonuar ngase ka vite, decenje të tëra që kur kam verejtur sesi heshtin të keqen e mundshme për të mos thënë e deshirojn dhe kur shohin se kaloj rreziku kthehen e fusin delema në opinion…

Sa i perket temës së deshtimit të marrëveshjës për demarkacion, e thëm dhe jam kategorik pro opozitës e cila nuk do duhej të largohët nga kërkesa e tyre e drejtë. Kjo nuk na vonon për liberalizim të vizave por shpeton teritorët e falura më një nenshkrim politik, thjesht politik.

Nuk ka aq rëndësi territori e as strategjia e madhe e atyre kilometrave për Kosovën ngase edhe ashtu kufizohemi më troje dhe vendbanime shqiptare, sa ka rëndësi fakti se aty po mbillët një e keqe për ta ndez konfliktin kur të duan të tjerët, pra disa nga faktori ndërkombëtar.

Këto janë politika të diplomacive të rrezikshme në kohë afatgjate, ne nuk duam të kemi të keqe më Malin e Zi, duam paqe të perhesrdhme dhe bashkarisht besnik në NATO.

Në lajmet e sotme pati edhe shumë tema tjera më rëndësi, por unë nuk jam agjensi e lajmeve dhe nuk kam punëtorë e as daftelograf të shkruajn për mua.

Luzern 25.10.2016

Xun Cetta

Edhe njëhere rreth kësajë teme e cila sapo shkon e aktualizohët:

Konstatimi më i mirë se çfarë mund të bëj qytetari dhe gazetaria hylumtese

Tërë jetën, të bësh, e veprosh dhe mos të ndalësh së vepruari, nese nuk ke koordinim më media të pavarura nga politikat zyrtare, pra më gazetar/e në hulumtim të pavarur dhe objektiv të atyre veprimeve, duhet ta dim njëhere e mirë se mundi dhe perpjekjët tona janë pa zë, janë veprime të izoluara nga opinioni.

Më shumë:

Luzern 30.10.2016

Xun Çetta

info-cetta:

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1007

 Facebook:

https://www.facebook.com/xcetta/posts/1291765834176877?notif_t=like&notif_id=1477850235971621