Politikë Rudi Berisha  facebok në profilin tim 22.10.2016 me Muharrem Kosumi dhe 72 të tjerë
Vargje nga Rudi Berisha

DO I DËNOJ
MË LITARIN E BESËS SHQIPËRIA

Më dëgjo të lutem i dashur vëlla
Dhe ju e lumja motër m’ dëgjo
Ne jemi shqiptarë që jetojmë
Jetojmë padrejtësisht në këtë kohë
Nën flamurin e imponuar nga forca
Nën flamurin e Kosovës nga politika

Ne të gjithë jemi shqiptar
Presheva është tokë shqiptare
Në Bujanc kemi shpatën e’ të parëve
Në Ulqin dua të puth flamurin
Flamurin kuqezi të kombit tonë

Tetovë a’ po vie më mua në Shkodër
Të rrimë në Çamëri e të pimë ujë loti
Këto toka të Shqipërisë i pagëzoj Zoti

Nuk mundemi të tjetërsohemi
Jemi të lindur në këtë dhe shqiptar
Mos u mundoni o të paditurit e kohës
Të na tregoni kush jemi ne raca e bardhë

Këtë e dimë ç’ nga lindja jonë e kemi mësuar
E mësuam nga gjuha e nënës tonë fisnike
Mësuam s’ Arbëria është toka Pellazge
S’ në Medvegjë i vranë në beteja të parët
E gjyshërit tanë i pushkatuan në luftëra
Atje në Toplicë të Shqipërisë kimi jetuar
Nga Tivari më dhunë na larguan pushtuesit

Tokat na i grabitnin pushtuesit në çdo anë
Nëpër kohëra lufte ranë shumë dëshmorë
Nuk mungoj tradhtia nga disa në mesin tanë
Po kohërat veprën e tyre do e dënon
Do e dënon më litarin e besës shqiptare
Ata nuk kanë vend më ne këtu në varre

Ç’jemi ne këtu ne kemi gjak shqiptari
Nuk ndërrojmë kurrë as identitetin e as gjakun
Që më shekuj në koka mbajmë plis të bardhë
E dinë mirë e gjithë bota ç’ jemi shqiptar

Ca të marrë e ca zuzar i kanë hipur trenit
I kanë hipur trenit të mashtrimit që lëviz
Por populli di të flas më gjuhën e jetës
Të gjitha të pa priturat n ‘ai mësoj koha
Të kemi kujdes nga të keqit ç’ i do ‘’ bota’’

Si nuk keni turp o të marrë e ca ‘’ intelektual ‘’
Shiteni sikur hashashi tek të humburit në treg
S’ ju ka mbet fytyrë në vlera për pesë lekë
Flisni më mburrje për të lindur një Identitet

Ju ç’ nuk keni kurrë gjak shqiptari në trup
Nuk keni të vërteta në shpirtin o të shkret
Keni brenda qenies tuaj djallin e zi si nata
Ai ju ka bërë gjakun ujë e trupin hijezim

Shqiptarët e vërtetë por a’ i që është shqiptar
Nuk e duron në mesin e tij të tillën farë
I mbyllë dyert dhe më shpatë i del përballë
Do të shkatërrojmë këto mendime të fëlliqura
Këto nuk janë asgjë tjetër veç mendime të pista

Përshëndetje nga Rudi Berisha
Shqipëri, 2016

Komenti im:

Xun Çetta : Ju falenderoj për postimin tuaj në profilin tim z.Berisha, po, sinqerisht ju falenderoj ngase koha nuk po premton ti percjelli të gjitha profilet e tjerëve dhe kështu po ndodh të më shpetojn pa i lexuar shumë opinione më interes që ti lexoj e dëgjoj ato.
Kështu dhe në këtë mënyerë si ke shkruar, shkruajn gjithëata të cilët gjërat, gjandjën në tëcilën ka rënë vendi ynë e shohin lakuriq si dhe nuk janë opinionist të cilët kursehën për karrierat e tyre polituike.


As ata të cilët publikisht, më mish e shpirt po na ndajn në komb e fe si komb shqiptar, nuk janë më të rrezikshëm sesa ata të cilët heshtin më arsyetim se po bëjn politikë dhe po luajn diplomaci për kohën dhe gjendjën e krijuar…Të tillët janë shumë më të rrezikshëm mik i nderuar. Ne që nuk pretendojmë karrierë politike në dëm të vendit dhe kombit tonë, duhet ta themi troq atë që e ndiejm si dhe duhet treguar plagët tona të cilat sapo u thanë, prap kanër filluar e po kullojn mik i nderuar.


Mjerisht, një pjesë e politikës nderkombëtare i ka kap keq politikë bërësit e kësajë fare në politikë dhe në vend të largimit tyre, ata po i ndihmojn dhe avansojn para syve tonë me ato media të cilat i kanë nen kontrollë dhe i vëjn në funksion të tyre politik. Kursi i kundërvënies tek ne, duhet të ndryshoj ashtu siq ata po ndryshojn kurset e politikave tyre mashtruese para popullit tonë.
E çfarë të thëm unë tani nga Mergimi ? Sigurisht asgjë më shumë pos të mos ndalemi së vepruari si dhe ti ndryshojm kurset tona të veprimit politik ngase na i kanë marr si kopie dhe kështu po na i marrin letrat nga gjepi për tu duk vet si të kapshem para polpullit pa bërë asgjë në praktikë nga kopijet tona që i lexojn duke braktis pjesen kryesore ku nuk guxojn të futen andej. Shëndet i nderuar.

Linku :

https://www.facebook.com/DETI.FJALA/posts/1760392060661271?comment_id=1760619520638525&notif_t=mentions_comment&notif_id=1477122876530030


Luzern 22.10.16

Xun Çetta