Politikë
Sot 14 shkurt dita e të dashuruarve, bleva një lule për gruan dhe gjysmë kile bukë për ti thënë gruas time si në shaka :

Ta bleva lulen siç më the mbrëmë  që të mos vij pa të, por të lutem mos ma ndalo bukën se tani edhe kjo mund të ndodh
 ----------------------------------------------.
 
 Komenti Sot 14 shkurti 2013 dita e të dashuruarve, pasi kisha blerë lulen për gruan të cilën e dashuroj dhe sot pas kaq vite martesë, unë mora një mesazh ku lajmërohem që sot para orës 21 h , ta përcjell emisionin kushtuar veprimtarit Hasan Mala (Plaku).
Nga momenti kur mora mesazhin dhe e falënderova me telefon personin që ma dërgoj atë, unë vazhdova punën ku isha me përmbledhje ditari  pas pak dola ta përcjelli dhe komentoj shtypin si dhe linke tjera në Facebook më qellim që të iku nga shtypi i kontrolluar qeveritar.

Krejt vonë, shkova në foto dokument, mira këtë foto kur ishim mysafir tek Jakupi 1992 dhe dua ti them dy fjalë:
Emisioni më pëlqej, por vërejtjet të cilat nuk i din askush i kam, madje të mëdha pa asnjë vërejtje në punës dhe kontributin e Hasan Malës por janë tjera lojëra të cilat donë sqaruar mirë.
Unë kam pas dhe mbaj respektin për familjen Malaj dhe Hasanin personalisht tek i cili kam ngrënë bukën dhe bërë konak, por nuk jam ndarë i kënaqur me rastin e K. Koordinues për manifestim të 30 vjetorit të vitit 1981 ku i kanë bërë lojëra jo bash të mira Riza Demajt pa dallim se edhe Riza ishte fajtor sa të duash dhe krejt i pa përvojë në këto organizime.
Vërejtja tjetër është: Loja çfarë më ka luajt dikush për mes aktivistes Teuta Hadri, lojë kjo të cilën e ka pranuar vet Teuta dhe sot nuk donë ta zbardhin këtë realitet të hidhur veçse vazhdojnë në ndërlidhje të cilat për mua janë tepër të dhimbshme dhe aty këtu pa mbulesë.
Sidoqoftë sot është dita e të dashuruarve dhe nuk lejohet të ketë urrejtje e as ftohje të këtij niveli.
Tani po publikoj këtë foto që mora nga sa e sa foto tjera nga foto dokument albumi im, më mikun, veprimtarin Hasan Mala dhe tani po marr dy nga emisioni e sotëm në RTK kushtuar Hasan Males si dhe një foto që kisha planifikuar krejt ndryshe madje edhe më shoqen time më rastin e Shen Valentinit...
Këtij publikimi më këto katër foto po ja bashkëngjiti edhe disa nga Komentet çfarë i bëra për këto pak orë sa kontrllova Shtypin dhe publikime tjera në Facebook, jo pa qellim që ti lajmëroj shokët se si puna në forma tjera po vazhdon...
Lexim të qetë uron Xuni

Luzern 14.02.2013

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Mbledhja e Kuvendit, Thaçi: Padrejtësitë vazhdojnë, nuk na mbetet tjetër pos bashkimit
Publikuar, Lajmi i Ditës 14.02.2013
 
Dhe
Kosovari Media.com 14.02.2013-Thursday, 14 February 2013 12:0

Xun Çetta 14.02.2013:

 Vetëm këto qëndrime të shprehura pa diplomaci e cila vret histori popujsh, politikani mund ta ketë vendin në mesin e popullit të tij pa dallim padrejtësive çfarë vijnë nga diplomacia ndërkombëtare. Nuk shihen e as gjykohen përcaktimet më inate se kush i tha Berisha apo Thaçi,  por gjykohen qëndrimet që publikisht mban politikani. Veprimet pastaj jemi gjallë e veprojmë ne krijues pa ra ndesh me krerët e politikanëve vendor. Kjo politikë pa xhelozi e inate, tek do të filloj si praktikë e re tek ne, por pa këtë ndryshim brenda nesh ne nuk mund ecim tutje.
More të bashkohemi në pikat që na bashkojnë dhe ndarja në pikat që na ndajnë do bëhët më lehtë dhe më pa vonesë. Tani këtu,sipas këtij parimi Thaçi e Kurti bëhën një, pa i përzier meritat e as dështimët në kohë dhe pika tjera. 
More të bashkohemi në pikat që na bashkojnë dhe ndarja në pikat që na ndajnë do bëhët më lehtë dhe më pa vonesë. Tani këtu,sipas këtij parimi Thaçi e Kurti bëhën një, pa i përzier meritat e as dështimët në kohë dhe pika tjera.
Më shumë:Edhe në :


http://www.kosovarimedia.com/index.php/lajme/15653-thaci-fajeson-brukselin-opozita-qeverine.html 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Adem Grabovci, i shokuar nga akuzat për implikim në vrasjen e Smajl Hajdarajt


14/02/2013 09:34
Xun Çetta 14.02.2013 
E kam dëgjuar intervistën dhe për shumë çka jam step, pa qenë në gjendje ta komentoj qoftë më dy rreshta fjalësh.
Përfundimisht kemi përfunduar si shoqëri dhe faji është bërë i shumë anshme. Gazetar e redaksi të medieve tona janë komplet përgjegjës ngase tek tani se voni po shtrojnë pyetje të cilat për kaq vite qytetarët po i shtronin njëri tjetrit derisa media ishte shitur në shërbim të po këtyre politikanëve.
Edhe sot gazetar të shumtë, nuk po i kapin të intervistuarit edhe kur po u vjen rasti nga vet pa aftësia e politikanëve.
Adem Grabovci nuk ka si dhe nuk guxon tu largohet në këtë mënyrë akuzave në adresë të Ramushit atë kohë polemikash ku pikërisht me këto akuza e bëri Ramushin të tërhiqet komplet i shkatërruar, moralisht dhe pa forcë ta vazhdoj mbrojtjen për ballë akuzave tepër bindëse çfarë i vinin nga z. Grabovci.

Sot, kjo tërheqje e Grabovcit lë tepër për të dyshuar se ky i fundit ja ka kaluar të parit dhe tani gjejnë kompromisin siç kam paralajmëruar vite më parë për stilin e tyre : ( Mos më ngacmo se tashmë jemi një, e mira jonë ta vazhdojmë aq më mirë në dukje kundërshtar).
Kjo ishte frika ime e shprehur para jo më pak se tri vite.
Sa i përket akuzës e cila vjen nga familja Hajdari, unë nuk kam çfarë them ngase nuk di...por një gjë do ta incizoj dhe mbaj rezervë ngase kur grumbullohen akuza të tilla !, realiteti del vet, realitet ku nuk do ketë avokat i cili për para të mira tenton ta mbroj krimin siç jo rrallë edhe po arrijnë që edhe avokati të jetë apo bëhet kriminel ! Në këtë rast, besoj se nuk do ketë avokat që do mund ta ketë aq lehtë ta bënë këtë krim.
Dosjet nuk po donë ti hapin, por grumbullim akuzash dhe pasqyrim faktesh do kemi mjaft dhe më bollëk për të ja dalë drejtësisë së ngujuar e cila nuk po vepron.


Më shumë:
 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Kosova e Serbia do njohin njëra-tjetrën (?)

14/02/2013 14:54

 
Komentet:

Xun Çetta 14.02.2013

Sa më larg ky akt njohje, aq më e dehur do bëhet politika shtetërore Serbe për të mos pas as edhe një vlerë nesër në BE dhe institucione tjera ndërkombëtare. A e duam një fqinjë të tillë ? Jo, fatkeqësi e rejonit do ishte kjo për të kaluar krejt pa vlera në atë rrugë shekujsh të ri. Vonesa kushton, e dinë apo jo le të mbetet në përgjegjësinë e tyre kjo.

Më Shumë:

http://www.toplajmi.com/kosova-e-serbia-do-njohin-njera-tjetren/
 
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Në BE nuk shkohet me fjalë

 


14/02/2013 16:29
 

Komentet:


Xun Çetta 14.02.2013
 Si pas titullit të këtij artikulli pa e lexuar fare,sapo isha bërë gati të përgjigjëm më vetëm dy fjalë dhe konkretisht :
Më fjalë tash nuk bënë, më pushkë nuk shkon gjithherë po si u bejka për disa që nuk duan as më fjalë e as më pushkë e vepra ?.
Doja ta them këtë nga përjetimet e mia  më jo pak llafazan e servil pushtetesh të cilët nuk donë as andej  kështu veprues,  e as këndej mos pajtues  më të keqen!
 Pas leximit të artikullit nuk më mbeti tjetër pos të pajtohem dhe përgëzoj autorin.
Faqja Lajmi i Dites 14.02.2013

http://www.toplajmi.com/ne-be-nuk-shkohet-me-fjale/ 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Leme Xhema, asistentja e Drashkoviqit?


Lajmi i Ditës 14/02/2013 14:48

Nuk është befasi kjo, madje krejt gjë normale. Katastrofa është se ka mjaft nga brenda institucioneve tona që  janë në bashkëpunim të drejtpërdrejtë më bizneset në Serbi a qytetari i ndershëm nuk po kupton këtë. Kjo është më e keqja e asaj çfarë ka lënë pushtimi në Kosovë. Ah sa e sa gjëra do dalin e që sot dihen por pa forcë ti thuash a bësh diçka.
Më shumë :

 http://www.toplajmi.com/leme-xhema-asistentja-e-drashkoviqit/comment-page-1/#comment-250 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 
Nga Adriatik Kelmendi 14.02.2013
Tash sa kohë, jo vetëm këtë libër përmbledhje programesh me mjaftë vlerë realizuar për kaq kohë,  por edhe shumë përmbledhje emisionesh tjera si nga ai ,, Klan Kosova” pastaj ,,Parrotlla”në RTK,  atë ,,Pro et Contra” dhe tjerat emisione në TV 21, unë i kam prit dhe janë botime më vlerë të cilat na hynë në punë si shoqëri hulumtuese nëse duam ti hulumtojmë realitetet dhe zbardhim kush çfarë tha e kush çfarë beri, pra një  mundësi e dhënë kjo nga shumë faktorë dhe jo çdo kujt.
Adriatikun e falënderoj për punën, i uroj suksese në vazhdim si nisma e parë nga gjithë kolegët e tij që sapo ceka më lartë,  pa dallim kundërshtive të tyre që kanë. Adriatiku më këtë botim, shpresoj të na ketë dal borxhit edhe kur opinionit po i futje në borxh në kohën kur po pushtoheshin mediat në Kosovë.
Suksese Adriatik

Më shumë :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4717525928353&set=a.1308900154839.2044622.1000647440&type=1&theater
 
 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sali Rexhaj 14.02.2013
Nuk di sa peshon ti zoteri Kryeminister, por aq sa ke peshe aq edhe je gabim.

Ndryshimi i kufinjeve, shuarja dhe bashkimi i shteteve nuk eshte qeshtje deshirash. Po te ishte keshtu, ne do bashkoheshim se paku para 100 vjeteve. Akuzat kunder Evropes gjithmon na kan kushtua shtrenjet. Kam mendua se kurre me, asnje Shqiptar, asnje politikan, ne asnje menyre nje Kryeminister i Kosoves nuk do ti drejtohet Evropes me gisht, se ajo eshte fajtore, ajo eshte kurve, ajo eshte shtrige.
Une e mbaj mend shume mire, kur nga Titana i dergonin te fala Evropes se vjeter, se do te hame bar dhe do ta mbrojme marksizem-leninizmin. Ne kem nevoje per zhvillim ekonomik, ne kem nevoje per jete te dinjiteteshme, ne kem nevoj per rend e ligj, ne kem nevoj per sistem te mire te arsimimit, ne kem nevoj qe te hiqen hajnat, ne kem nevoje qe te zhduket krimin e korrupcioni...

Evropa nuk ka nevoje per ne, por ne per ate.

Po ta them publikisht si mikut te vjeter!


Komentet:

Xun Çetta 14.02.2013
Sali, as Evropa nuk ka ku ta thyej qafën pa ne dhe as ne nuk kemi ku ta thyejmë qafën jashtë Evrope. Ishim, jemi dhe do mbetemi në Evropë, më apo pa drejtësi, ne nuk ka kush na zhbën për tu bërë Evropa si e donë ti e tjerë si ju o Sali.  A po e sheh se si vjen momenti dhe ndahen të pa njohurat tona ? Para jo shumë kohë në njërin nga linku juaj shpreha dyshimet e mia në ju si tepër pro Qeveritar dhe pro Thaçit, sot do befasohesh pse Xuni tani pro Thaçit !. Jo Sali nuk dal pro askujt veçse pro dinjitetit njerëzor e kombëtar si dhe drejtësisë e cila nuk gjunjëzohet për hatër të ku ta di çfarë ideali.

Sali, Po të kishim lëshuar pe, nuk do ishim në gjendje të komunikojmë shqip në mes Evrope e as ti shkëmbejmë këto mendime në internet po në gjuhën shqipe o Sali. Lum ai që para të huajit nuk dorëzohet por edhe lufton padrejtësitë brenda vetës sonë krejt ashtu si i ke renditur e më shumë se kaq.  

Xun Çetta 14.02.2013 
Vetëm këto qëndrime të shprehura pa diplomaci e cila vret histori popujsh, politikani mund ta ketë vendin në mesin e popullit të tij pa dallim padrejtësive çfarë vijnë nga diplomacia ndërkombëtare. Nuk shihen e as gjykohen përcaktimet më inate se kush  i tha Berisha apo Thaçi, por gjykohen qëndrimet që publikisht mban politikani. Veprimet pastaj jemi gjallë e veprojmë ne krijues pa ra ndesh me krerët e politikanëve vendor. Kjo politikë pa xhelozi e inate, tek do të filloj si praktikë e re tek ne, por pa këtë ndryshim brenda nesh ne nuk mund ecim tutje.
More të bashkohemi në pikat që na bashkojnë dhe ndarja në pikat që na ndajnë do bëhët më lehtë dhe më pa vonesë. Tani këtu,sipas këtij parimi Thaçi e Kurti bëhën një, pa i përzier meritat e as dështimët në kohë dhe pika tjera.

Fevzie Zejna Sadiku 14.02.2013 
vertete po ose tek ne veq mbrapsht po shkon

Sali Rexhaj 14.02.2013 
Xun, askush ne Evrope nuk po kerkon te leshojme pe. Ata si dhe te gjithe ne po kekojme qe te plotesohen sa me shpejte kushtet per tu heqe vizat, per tu anetaresua ne BE, NATO...ku do te kete qarkullim te lire te Kosovareve pa viza, si krejte Evropa. Do te kete pune investime e mireqenje per banoret e Kosoves, do te mbreteroj shteti ligjor dhe lufta e pakompromis kunder korrupcionit krimit, permiresimin e qeshtjeve sociale dhe nivelin aersimor. Xun, Tirqia qe rrumbullak 50 vjet po pret para dyerve te Evropes, kurse ne qe rrumbullak 600 po presim rikthimin ne te. Pra Evropes nuk i nxitohet, per neve eshte jetik anetaresimi ne BE. Fundja Xun si PDK, ashtu edhe te gjitha partite tjera te rendesishme politike, hiq VV-ne, kan per qellim dhe i fitojne votat per ta dergua Kosoven ne BE. Tjeter rruge per zhvillimin e Kosoves une nuk shoh. Nese mendon dikush se konfrontimi me Evropen, na sjelle dobi...e ka gabim. Pikepamjet e mija politike nuk bazohen ne raportet e mija me protagonistet e jetes politike ne Kosove, mua me intereson rruga ka po shkon Kosova. Me rendesi eshte qe vlerat e Evropes te pranohen dhe te instalohen sa me shpejte edhe ne Kosove, askush nuk ndahet humbes nhga to, perpos kriminelve, hajnave, te korruptuarve...keta nuk na duhen fare, madje me ta ne i kem dyert e mbyllura. 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sali Rexhaj 14.02.2013
Nuk preferoj shume te merrem me prognoze politike,

por tre njerëz shpresoj se do te behën politkan te mire,

Berat Buzhala, Asdren Osaj dhe Ernest Luma...

Qasja ndaj qytetareve dhe mënyra e komunikimit është moderne...

Komentet:
 
Shkodran Ramadani 14.02.2013
Asdren Osajn s'po e njoh mire, a këta dy tjerët qe i përmende, nuk janë potenciale për te ardhmen, por fitila te djegur.

Xun Çetta 14.02.2013
Kur nuk je analist e as merresh më prognoza të matura politike , të lutëm miku im Sali mos vrapo se e thyen qafen pa fajin tuaj mendje fluturues në politikë.
E di se ke me më kuptuar drejtë, por jo të pajtohesh më sinqeritetin tim të hidhur . Pajtohu dhe beso të lutem se mendoj se po i rrah problemet e ndjeshme dhe mirë, por nëse nuk nxiton dhe nuk bie në shërbim të kujdestarëve të cilëve nuk po u zihet vendi vend. Po përcjelle emisionin ,,Jeta në Kosovë” pikërisht në këtë moment sa po ju shkruaj pa shih se si kopjohen teoritë, propaganda, zëri kritik dhe prapaskena politike i shtyen njerëz pa kapital politik që ti thonë këto sado më vend të jenë këto.
Kush është Berat Buzhala e Berat-a tjerë o miku im Sali ? apo ju rrethon rrethi i tyre që nuk e besoj. Kujdes se nuk do doja të jem i mashtruar në shpresat që kisha në ju pa dallim befasive të nganjëhërshme që po përjetoj.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Nga Sali Rexhaj 14.02.2013
Mbi Berat Buzhalen
Komentet:

 Xun Çetta 14.02.2013
Pajtohem më këta dy komentues që po i barti këtu edhe pse shumë më shumë pajtohem më revoltën e vonuar të z. Buzhala!!! E çfarë u morr vesh këtu ? do pyetke tjetri ! Po vetëm kjo është pasqyra e pastër çfarë na duhet në situata të tilla. A po e shihni se si janë mësuar ti vishen krimit, të përfitojnë sa dinë e munden dhe kur të vjen koha vrapojnë ti len këmbët e arushës në dorë. Buzhala e dinë këtë vallëzim më mirë se askush tjetër.  

 Leo Dinoss· Manager at Ne ministrin e puneve te kota 14.02.13

e paskan lon ket kastravec pa kaqik e koka idhnu, duhet me dit se gjdo vend ne bot shpijunat e vet dikur I hek, se nuk I duhen plus munden me jau pa sherrin e kshtu , ty berat ta paskan rras gishtin,

Avdulla Krasniqi · Tirane, fakulteti i mjeksis 14.02.13

Bali ka mbet me vlersu dike!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
 
Mysafir tek Jakup Halimi,H. Mala-K. Resuli-F. Kelmendi etj 28.01.1982
-----------------------------------.

 
Emision kushtuar veprimtarit Hasan Malaj RTK Hasan Malaj14.02.2013

-----------------------------------------------------

 Jakup Halimi - VeprimtarNë emisionin kushtuar veprimtarit Hasan Malaj RTK 14.02.2013