Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zum Thema: Metaforat politike imponim i koheSi është e mundur kjo qmenduri në punë ?

A është e mundur  që nënt (9) postime ti kem postuar brenda dite, tash e tri vite më parë, pra më 08.02.2013 ?

Ja linku i publikuar ku tani ma kujton vet stafi i Facebook-ut :

Nese juve nuk u del në hapje të linkut kështu si më ka ardhur mua nga stafi i FB-së, ju kërkoj falje dhe le të mbetet si link i zbrazët.

Linku:

https://www.facebook.com/onthisday/?source=promotion_feed_story&story_id=541656442521157

Luzern 08.02.2016

Xun Çetta  

Më lejoni të spekuloj edhe unë, vetëm më spekulime ia dilet në politikë

 Sot pata shumë takime dhe më sukses ato drejt daljës nga kriza politike në të cilën e kanë perplasur vendin tonë. Nuk mjaftuan vetëm takimet dhe konsultat politike, u dash të takohën dhe konsultohën edhe komandant të UÇK-së si rival politik ata. më shumë...

Kur nuk ndiqet krimi dhe nuk sheh intresimi për të, dyshimi në polici është aty.

  Duke humbur besimin në institucione, qytetari i kthehet Kashave e Xhamive. Sapo u ktheva nga lutja në Xhami dy kilometra më larg nga këtu në foto, erdha e u luta edhe këtu në Kishë siq shihet prapa meje në foto si dhe zbrita poshtë para koshereve të berllogut nentokësor në mënyerë që të mos hudhën deshmitë e krimit të cilat nuk i donë policia për ta ndjekur atë. E pershkrova foton si më metaforë, por disi duhet denoncuar krimi pa dallim. më shumë...

A është e mundëshme kjo ?

 
 A është e mundëshme kjo, që vullnetarisht më vetëdeshirë të kthehesh në errësirë derisa tjerët të dalin nga ajo dhe të besojn në dritën për të cilën u flet atyre ?
Kjo kohë e ligë ka ardhur derisa të gjithë mendojm se po bëjm politikë dhe si të tillë, askush nga ne, po në emër të politikës dhe diplomacisë, nuk duam ta shohim realitetin në sy i cili na ka vërbuar si kolektivitet.
Kështu, populli mbetet sherbëtor i jo politikajve dhe aspak diplomatëve, produkt i degjushmërisë dhe sherbimit çfarë u bën populli i politizuar dhe vetëmashtruar se gjasmë po bënë politikë…
Luzern 12.05.2015
 Xun Çetta 
 

Nga barcileta në realitet debatesh më Jusuf Ejupi 25.02.2015 fb

Një budalla kishte dale në anë të rrugës për të peshkuar mbi asfalt, aty kalon një shok i tij....e sheh... dhe i thote:  bobobooo... sa gjynah, dhe i hedh një 5 euro. më shumë...

Më pak, apo shumë më shkurt dhe pa text

  E di dhe po e shoh faktin se i zgjeruar në problemet e vendit tonë, njeriu nuk po kuptohet drejt, apo ndoshta lodhja kolektive ka bërë të mos lexojm aq sa shkruan tjetri.

Ta kuptojm realitetin e hidhur politik gjithësesi, më parë duhet thënë atë, duhet shpreh si preokupim pa dallim formave të komunikimit tonë dhe pa dallim kush e thot shqetësimin.

Edhe kështu, shkurt e pa text mund të lexohëm drejt.

Luzern 25.02.2015

Xun Çetta

Një pyetje shumë aktuale, më një përgjigje nga unë duke falenderuar z. Luzha

  Foto sot 08.02.2015
Berat Luzhanë facebook 08.02.2015: A di dikush te ma shpjegoje fjaline "Po shkojme per nje jete me te mire"?

Xun Çetta : Po, ka spjegim dhe kuptim kjo mik i nderuar Berat, Kjo do të thot : Të mos ja dish asaj që ke dhe ta mbrosh atë si dhe ta pretendosh atë që nuk e ke e as që mund ta kesh një ditë. Për më keq, edhe ta kesh një ditë prap nuk ështe e jotja si deshirë e as si vend i jetës më të mirë.

 

Më shumë :

 

https://www.facebook.com/berat.luzha.3/posts/817760638295494

Edhe një emision më vlerë në ,,ARKIVI RTK“ sot 04.01.2015

Foto nga arkivi RTK  publikuar sot 04.01.2015 Ky emision, tashmë i ri të cilin po përcjelli më vemendje që kur filloj, për herë e më shumë ma mbush mendjen se mund të begatohet dhe profesionalizohet për shtuarjën dhe trajtimin e temavë dhe kohëve të ndryshme pa dallim kush në çfarë pozitave gjëndet në ato shpalosje arkivi. më shumë...

37 Artikel (5 Faqe, 8 Artikel pro Seite)