Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: Metaforat politike imponim i koheKarakteret e njerëzve, Hasa dhe Hysa !!!


Mjerisht po shtohet numri dhe zbulohën ata të cilët kaq vite pas lufte e dashtën Hasën dhe Hysën pa dallim të bërave tyre, i dashtën ngase më ta dhe nen ta, ngriheshin më leht. Kur filluam e i marim afer vehtës për ti perpunuar në të mirën e vendit, Hasën dhe Hysën, tani filluan e shohin rrezikun e Hasës dhe Hysës ngase po ua merr tjetri për të parë bashkëpunimin e tyre kaq vite pas lufte !!!

Praktikë e poshtër kjo, është i mirë dhe mos me folni keq për Hasën as Hysën, sapo të jau marrish ata , menjëherë fillojn e thonë : Ja me kënd shoqërohet ky dhe kush e di çfarë po pshtjellin ata.

Të tilla karaktere njerzish, duan të jen vet e ti bejn 1100 të zeza dhe sapo të futësh aty, ata ikun dhe kthehen e flasin ndryshe për Hasën dhe Hysën, sigurisht për të goditur ty i cili ju prishe strofkat e poshtersive.

Luzern 25.04.2017

Xun ÇettaËndër në gjygjin e Murat Jasharit dhe Avni Llumnicës (Komentime )


Tërë nata më një gjumë të lodhur e copa,copa si asnjëhere më parë. Pa zbardhur dita u zgjova më një ëndërr ndoshta të deshirueshme, thëm të deshirueshme ngase vonesa në drejtësi po na pret që të vdesim e më pas të dal në shesh ajo.

Jeta e paska kështu,më të mira e të këqia,me suksese e dështime,kujtimet mbesin


Më në fund jeta e paska kështu, më të mirat e të këqiat, me suksese e dështimet tona, vetëm kujtimet realitete mbesin.

Politika dhe lufta, dy forma këto nen një kulm të jetës së njerëzimit


As politika e as lufta nuk jan të perjetshme, ato herëpasëherë zëvendësojn njëratjetrën, varësisht rrethanave që impunon suksesi-mos suksesi i tyre.

Lum ai i cili bënë dhe u pergjigjët të gjitha situatave për vendin, kombin dhe njerëzimin në tërësi, pa u shendrruar nga humbës e mekatar, në fitimtar të momentit dhe situatave si dhe pa u shëndrruar nga fitimtar i luftës në humbës të paqes.

Po del si e vërtetë se, mesi është i artë.

Luzern 05.11.2016

Xun Çetta

PS.

Më keqardhje, kërkoj falje pse e publikova këtë mesazh për gjithë ne, dhe ngushllim e qetësim për vehte. E postova këtë, parase ta marr lajmin tragjik për vdehkjën enigmatike të veprimtarit Astrit Avni Dehari. Ta shlyej postimin mesazh për ne ,dhe ngushllim e qetsim për mua, kjo nuk është në natyrën time të shlyej, por e di se nuk do duhej postuar bash në këtë ditë zie. Shpresoj të jem kuptuar drejt.  

 


Ka decenje të tëra që kur dua të thëm troq e shkoqur, por nuk po më kupton njeri


Po, jeta po me shkon duke u ndrruar personazhët publike në politikë si dhe taktikat e tyre të njejta ! taktika këto të cilat populli nuk po i kupton, jo edhe sot nuk po i kupton.

Luzern 19.09.2016

Xun Çetta

Shlyerja e mendimit që thua është njëfar lloj krimi


Mjerisht, kohët e fundit sa vjen e shtohët kjo pamje në Facebook. Parase të shkruhet e publikohët duhët mendohet  mirë ngase  shlyerja për mendimin tim është njëfar lloj krimi siq thot populli : ,,Gjuje gurin e fshihe dorën“.

Ky lloj  pamjësh po shpeshtohët ndoshta edhe PDK po ligështohët. Po e politizoj pak sa për relaks pasi ishte llogo e këtij subjekti, por vërtet edhe Gjuje gurin e fshihe dorën nuk shkon më.

Luzern 09.09.2016

Xun Çetta


DARDANËT e Kosovës dhe Dardani im, ku jeni ? (Komentime )


Për ku jeni nis ore burra ? Vendin ta çlirojm, a me merrni edhe mua se për ndryshe s`mund rroj ? eja më ne (1968 Frynë murrlani më stohi)

A ka vend për Dardanin tim sot 2016 tek ju Dardanët, tifozët e Kosovës ?

Luzern 06.09.2016

Xun Çetta


Avdi Berisha:

Tani po punohët, por ndryshe nga është punuar e sakrifikuar dje. Kjo paska çmim (Komentime )


Qenka e rëndë të punosh tërë ditën dhe tani të shkruash për gjëra që nuk shkruajn e as kontribojn ata që paguhen nga taksapagues të vendit tonë ! Dje nen pushtim, arsyetoheshin disi, sot nuk falën pa dallim kush janë ata heshtak, frikacak dhe pa vulnet të mirë për vendin tonë.

41 Artikel (6 Faqe, 8 Artikel pro Seite)