Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: Metaforat politike imponim i koheSeanca dhe Adem Mikullovci i cili në formën e tij demokratike proteston :

Më fal për vonesën z. Mikullovci, do doja që atë ditë menjëherë të ju pergëtoj për formën e protestimit tuaj si kuvendarë por ja se koha po na ngarkon më obligime tjera.

Pajtohëm më formën tuaj të protestimit si kuvendar.

As më u shty, as më u sha e as më u vra, kështu si ju reagohët edhe me shaka. Pra edhe njëhere ju pergëzoj z. Mikullovci

VIDEO:

https://www.facebook.com/KlanKosovaOfficial1/videos/2004215352956982/

Luzern 06.06.2018

Xun Çetta

 

Pa dy tri fjalë të vetme fotografia nuk flet asgjë (Komentime )

Metaforat politike nganjëherë janë shumë më me ndikim sesa serioziteti në politikë 

Skënder Tolaj fb 31.05.2018 rruga nga Luftetar  në Veteran

Foto : Pak para nisjes per ne luftë!!!
Tash veteran!

Dedë Musë Martini : LAVDI!

Xun Çetta : Nuk ka ra deshmor por po na tregon çfarë po ndodh o Dedë

Xun Çetta : Qelsin e paske pas në derë mos me të trazuar komandantat

Link lidhja :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212418260710983&set=a.3991998997779.2148911.1215022540&type=3&theater

Luzern 01.06.2018
Xun Çetta

 

Lere Sirinë, meru më Shqiperinë ! Jo more as më Sirinë, Shqiperinë as Kosovën (Nga Foto albumi-)

 

Njeriu nganjëhere ka nevojë ti braktis gjitha ngjarjet e ti kthehët shendetit tij. Kjo është e mirë dhe preferohet nga mjeku kur koka ngarkohërt më ngjarje aktualiteti.

Sot pas dite një miku im më thot : ,,Leri ngjarjët në Siri se si tepër po shkruan !, meru më Shqipërinë se edhe atje sikur po ndodh diqka“  Jo more as nuk po merëm më Sirinë, më Shqiperinë as më Kosovën por po dal më shetit si çdo ditë rutinë për mua, të paktën sot po dal më shokë dhe kështu po merem pak më shëndetin tim, ja ktheva unë.

Ta kujtojm të kaluarën në foto+ pak tekst dhe të bëjm për të ardhmën tonë

Vendi pa ndalshëm po shkon drejt ndryshimeve por pleshtat e Fishtës së dëshpruar atë botë vështirë të bëhën grusht kunder të keqes sot. Kjo është një e keqe e madhe e cila historikisht po na percjell e si dobësi e jona, kjo ende po na kushton, por jo në finale të na dështon.

Një foto vizatimi e mirë kjo e cila na perkujton argatshtinë dje dhe kujdesë kujt i qojm bukë sot !!!

Luzern 14.04.2018

Xun Çetta

Spekulimi në media pa llogaridhënije, një formë kjo e afirmimit pa meritë (Rrefime nga ditari)

 

Spekulimi mediatik është bërë tregu me i mirë per afirmim në politikë ! Kjo formë në vend se të ndeshkohët më ligj, per fat te keq po suvensionohet dhe mirëmbahet me finansim të atyre të cilët më marrëveshje perfolën pa dallim për mirë apo për keq, rendësi ka të shkruhet për ta pa frikë se do i nenshtrohen drejtësisë.

Përse dimri tu ik e unë tu qa dru në vend se në hyrje dimri ti bëja këto ?

 

 

E di se në pamje të parë shumë kush do të thot : ,,Gjithëherë ky njeri i vonuar ! Dimri tu ik e ky, tek tani tu qa dru në vende se në hyrje dimri ti bënte ato“ Kështu mund thonë vetëm ata të cilët nuk lexojn postimet e mia të gjata për dallim nga ata, qofshin pakiocë të cilët do donin të shkruaj akoma më gjatë dhe më vemendje e më kënaqësi të lexojn e kuptojn.

Këta të fundit nuk do të thojn se unë qenkam i vonuar por do e kuptojn faktin ashtu si unë tek tani po e kuptoj vehtën dhe fatin tim.

Bota bimore e drunjëve e ngjajshme më atë të njerëzve

 

 Drunjët në Mal i rrëzon sopata e njeriut dhe erërat e forta kur fryen veri apo meqava siq thojdhin të parët tonë. Tek njerëzit, disa i rrëzon kërpeshi tyre politik, erërëat e forta kunder kërpeshit tyre dhe kerpeshgjinjëve në diplomaci, ndersa tjerat shtrsa tek njerzit i rrëzon sopata politike e po këtyre kerpeshgjinjëve dhe politikanve nen kerpesh.

Nga lodhja, pushim për të u lodhur edhe shpirtërisht

 

Kur të lodhni së lexuari pushoni duke dëgjuar aktualitetin e vendit tonë. Kjo ka rëndësi që të lodhëni edhe shpirtërisht ngase pushim nuk ka…

Hysni Klinaku : Se une jam biri shqiptarit VIDIO

https://youtu.be/wqIMMksm6Zk?t=47

Luzern 15.03.2018

Xun Çetta

 


47 Artikel (6 Faqe, 8 Artikel pro Seite)