Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: Metaforat politike imponim i koheHashim Thaç djal i ri me kravat si zotni aktualish më pushime në Shqipëri (Lajme)

Kush po thot se ka humbur e nuk po dim ku ka mbetur Presidenti Thaçi ? Kush po thor se ka bërë para dhe pushimet e tij nuk i ndal as Dubai ?

 

As nuk është jasht shtetit për pushime e as nuk po fshihet diku por, aktualisht është i vendosur në ,,Hotel Rogner“midis Tirane , hotel ky aq i perfolur për njerëzit e quajtur të luftës.

Nga i shpallur dëshmor i vrar, e i ngritur në lapidar, ai tani doli i gjall !!!

Rrefimi i tij :

Mos më pyetni ku dhe si jetova, Unë 20 vjet lirinë tuaj nuk e perjetova as shijova, sapo i bëra ca vizita dhe tani u ula në këtë gur dhe shumë pak pushova e më pas, varrezat e dëshmorëve i vizitova.

As luanët nuk jan të pa mposhtur kur teprojn dhunën mbi tjërët

 

Luani sulmon por e pëson shumë keq nga kundërpergjigja e të sulmuarve. Nuk i shtrypi nga bishte për te dyshuar e u perfolur siq ka thën Nastradini, por e rrëzoj për toke dhe kështu dëshmoj se kur bëhën bashkë, as mbreti nuk ka çfarë u bënë, perkundrazi e plandosin si më keq dhe e shtijnë per toke atë.

Ju protestues dhe grevist vite më radhë në Kosovë nderlidhuni dhe mos braktisni qellimin e projektuar duke lënë njeritjetrin siq ka ndodhur disa herë në të kaluarën e tendave para qeverisë.   

Shih këtu më shumë beteja tjera kafshësh të egra dhe ndal e pyete vehtën, kënd ke perball dhe kush apo cili nuk po të lë vetun :

https://youtu.be/gCuHELWy4Mw

Luzern 14.07.2018

Xun Çetta

Komenti shtesë në facebook:

Xun Çetta : Kemi lexuar disa herë të thuhet se Kosovën e kanë futur në eprovetë dhe aty po bëjn eksperimente më të dhe popullin e sajë. Nuk u pajtova ngase ne nuk lejojm këtë lloj eksperimenti që ky të bëhët më vendin e as popullin tonë...

Duke percjellur këtë gjarpër dhe miun në një kafaz të mbyllur ku miu nuk ka kah merr ikën ! Kjo sikur ma kujtoj Kosovën dhe ikjën e qytetarëve të sajë nga ,,eproveta eksperimentale“ e quajtur Kosovë.

Ikje këto të cilën në vazhdimësi e kam kundershtuar por ja se nese loja e të mëdhenjëve luhet thjesht për eksperimente, atëhere ka logjik dhe arsye të mendojm dhe reagojm si kolektivitet e jo të na fusin në kafaz veq e veq, një nga një si dhia tek kasapi, thotë popuolli..

PS.

Për të mos humbur kohën, merre miun e PC-s apo laptopit dhe shko drejt vies horizontale poshtë ekranit derisa të dali kjo foto e gjarpërit më miun dhe aty truse maiun e PC-s që ta shohesh këtë perballje të miut me gjarpërin në kafaz…

Nderlidhuni dhe mos lejoni viktimizim veq e veq si individ ngase siq thot populli ,,shkon si qeni në rrush“.

Mos harroni ,kohët janë të egra brenda dhe jasht nesh.

Lidhjas:

https://youtu.be/gCuHELWy4Mw

 

 

 

Seanca dhe Adem Mikullovci i cili në formën e tij demokratike proteston :

Më fal për vonesën z. Mikullovci, do doja që atë ditë menjëherë të ju pergëtoj për formën e protestimit tuaj si kuvendarë por ja se koha po na ngarkon më obligime tjera.

Pajtohëm më formën tuaj të protestimit si kuvendar.

As më u shty, as më u sha e as më u vra, kështu si ju reagohët edhe me shaka. Pra edhe njëhere ju pergëzoj z. Mikullovci

VIDEO:

https://www.facebook.com/KlanKosovaOfficial1/videos/2004215352956982/

Luzern 06.06.2018

Xun Çetta

 

Pa dy tri fjalë të vetme fotografia nuk flet asgjë (Komentime )

Metaforat politike nganjëherë janë shumë më me ndikim sesa serioziteti në politikë 

Skënder Tolaj fb 31.05.2018 rruga nga Luftetar  në Veteran

Foto : Pak para nisjes per ne luftë!!!
Tash veteran!

Dedë Musë Martini : LAVDI!

Xun Çetta : Nuk ka ra deshmor por po na tregon çfarë po ndodh o Dedë

Xun Çetta : Qelsin e paske pas në derë mos me të trazuar komandantat

Link lidhja :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212418260710983&set=a.3991998997779.2148911.1215022540&type=3&theater

Luzern 01.06.2018
Xun Çetta

 

Lere Sirinë, meru më Shqiperinë ! Jo more as më Sirinë, Shqiperinë as Kosovën (Nga Foto albumi-)

 

Njeriu nganjëhere ka nevojë ti braktis gjitha ngjarjet e ti kthehët shendetit tij. Kjo është e mirë dhe preferohet nga mjeku kur koka ngarkohërt më ngjarje aktualiteti.

Sot pas dite një miku im më thot : ,,Leri ngjarjët në Siri se si tepër po shkruan !, meru më Shqipërinë se edhe atje sikur po ndodh diqka“  Jo more as nuk po merëm më Sirinë, më Shqiperinë as më Kosovën por po dal më shetit si çdo ditë rutinë për mua, të paktën sot po dal më shokë dhe kështu po merem pak më shëndetin tim, ja ktheva unë.

Ta kujtojm të kaluarën në foto+ pak tekst dhe të bëjm për të ardhmën tonë

Vendi pa ndalshëm po shkon drejt ndryshimeve por pleshtat e Fishtës së dëshpruar atë botë vështirë të bëhën grusht kunder të keqes sot. Kjo është një e keqe e madhe e cila historikisht po na percjell e si dobësi e jona, kjo ende po na kushton, por jo në finale të na dështon.

Një foto vizatimi e mirë kjo e cila na perkujton argatshtinë dje dhe kujdesë kujt i qojm bukë sot !!!

Luzern 14.04.2018

Xun Çetta

Spekulimi në media pa llogaridhënije, një formë kjo e afirmimit pa meritë (Rrefime nga ditari)

 

Spekulimi mediatik është bërë tregu me i mirë per afirmim në politikë ! Kjo formë në vend se të ndeshkohët më ligj, per fat te keq po suvensionohet dhe mirëmbahet me finansim të atyre të cilët më marrëveshje perfolën pa dallim për mirë apo për keq, rendësi ka të shkruhet për ta pa frikë se do i nenshtrohen drejtësisë.


42 Artikel (6 Faqe, 8 Artikel pro Seite)