Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: FamiliareSerish, e ndoshta për herë të fundit mundi i Nënës më thrret (Rrefime nga ditari)

,,Nuk po më del shpirti pa ardhur nga atje djali i Nënës” Kështu sikur po më vie zëri i saj të cilën e dëgjoj më shumë dhe më pastër, kështu po e kuptoj më mirë se sa e sa telefonata nga familiarët të cilët më sqarojn për gjendjën e saj të keqsuar dhe rregullisht më thonë se Nëna po të kërkon, tre muaj nga kur Xuni ishte këtu po më dukën tri vite po thot Nëna.

Motra jonë e vetme dhe vëllëzrit të gjithë u mblodhën atje, vetëm unë po mungoj, por Nëna ime nuk vdes pa ma bërë hallall dhe pa e puthur atë për së gjalli në dy faqet e saja. Këtë gjë e di dhe jam i sigurt se ajo më pret.

Para jo shumë ditësh komentova një linkun e një mikut tim i cili po përkujtonte prindërit e tij dhe ndër tjera i thëm:

Pas hidhërimi më i ëmbël vjen gëzimi (Rrefime nga ditari)

Dardani per provimSot 27.3.2014, tërë dita më kaloj në punë dhe më ngarkesa të jo pak telasheve çfarë po na ngarkon jeta pa i përmendur ato. Djali im Dardani, më datë 15.3.2014  ju nënshtrua provimit pranues në Shkollën e mesme ekonomike në Luzern. Atë ditë kisha edhe ca obligime tjera e nder to kisha premtuar  edhe realizimin e një interviste (rrefim mbi njohjën time më një mikun tani i ndjer) Intervista prej pak minutash u realizua buzë liqenit të Luzernit, por Dardani në po atë kohë kishte pauzën e drekës ku kishte dal nga Shkolla dhe më pritke për drekë.Kisha përshtypjen se kështu e dekoncentova atë për të vazhduar i qetë provimin pranues një pjesën e dytë pas dite. Këtë frikë e kishte edhe Dardani më çka që nga data 15 Mars e deri më sot më pa durim pritja rezultatin.

Ky vikend kaloj më vizitë familiare (Rrefime nga ditari)

Sot ditë vikendi ku pata një vizitë familiare e që këtu tek unë, u bashkuam katër palë familjësh të gjakut tonë. Kaluam aq mirë sa që kënaqësia u zbeh paksa vetëm kur pas shumë orësh u ndam por gjithësesi, të gjithë  mbetem më shpresë se pas pak ditësh do takohemi serish.

Shkas i këtij takimi familiar ishte ardhja e qikës së axhës, pra Sabria bashkë më të shoqin ( dhëndrrin) Bekë Shalën nga Kosova. Këta kishin ardhur nga Kosova për vizitë këtu në Sarne të Zvicrës ku jeton vajza e tyre tashmë e martuar dhe ka dy fëmi.

Ky ishte faktori i cili bëri që ashtu si zakonisht të na bashkoj ne familjar mergimtarësh ku erdhi Murati e Fadili për ta kaluar këtë ditë bashk.


Luzern 23.3.2014 

Xun Cetta

Si kalova 8 Marsin,ditë e grave kjo ? (Rrefime nga ditari)

Lëri për pak orë gazetat, PC-në dhe komentimin e situatës politike sot të lutëm ! Kështu më këto fjalë, sapo u ktheva në banesë ,më priti gruaja ku u ndjeva i detyruar ta kuptoj dhe degjoj atë.

Edhe Nëna ime ka festë por pa mundësi që praktikisht ta pranon lulën time nga atje oj Sevdije, ia ktheva gruas por gjithësesi duke e dëgjuar dhe respektuar kërkesën e sajë.

Pamundësinë që fizikisht të jemi atje pranë Nënes mos e ngarko më mundësinë që kemi këtu që të kalojm pakë orë feste të këtij 8 Marsi e jo që mos ta bëjm këtë as këtu ! ma kthej gruaja.

Urime ditëlindja Ilir (Nga Foto albumi-)

Ditëlindja e Ilirit - Foto -1-U bëfsh 100 vjeq, të mbara qofshin ato. Mësimin mos ma lësho, se kësaj radhe je lazdruar pak. Vetëm kështu të don dhe uron Babi, Nana dhe vëllau Dardani.

Shkoj viti 2013, filloj viti i mbar 2014 (Komentime )

Tërë jeta më shkoj si investim në kritikë, mendoj se gjithëherë, më ndonjë perjashtim, ishin kriteka të arsyeshme.

Nëna ime, borxhi ndaj saj po më thërret (Nga video dhe pershkrimet )

Mjerisht edhe dhjetë (10) ditë tjera, tani më arsye po ashtu krejt tjetër, prapë nuk do të jem aq aktiv në facebook ngase Nëna ime po kalon në pleqëri pak më të rënd se zakonisht dhe malli për të më mbyti, andaj ika për atje...Nëna ime, kjo grua e pa mposhtur e cila kaloj gjitha kohët duke më thënë:

Vetëm ca prekje kujtimesh në video: (Rrefime nga ditari)

Disa pjesë video nga disa raste vizitash të cilat më vonë, të gjitha do barten si video të plota , gjithashtu donë përshkrimin e plotë të cilat si përshkrime do merren nga ditari im i përpiktë në kohë dhe fakte.

78 Artikel (10 Faqe, 8 Artikel pro Seite)