Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: FamiliareDitëlindja jote pa ty Ilir do të jetë e vështirë. Rrugë të mar për St. Gakllen (Rrefime nga ditari)

 Ilir, neser ne do të ndiejm merzi pa ty në ditëlindjën tënde, por ti mos u merzit, shkolla ka rëndësi, ditëlindjët shkojn e vinë. Java e kaluar para vitit të Ri të ka kaluar shpejt atje, erdhe dhe pushova një javë, festuam natën e Vitit të Ri dhe tani edhe një javë do të kaloj shpejt dhe ditëlindjën tënde do ta festojm pasi të kthehësh ti mga St.Galli-ni Ilir. Urime sot në këtë mengjes të hershëm për neser djali i babit. Rrugë të mbarë e kalo mirë.

Luzern 02.01.2018
Xun Çetta

 

Unë në këtë natë feste, pushova dhe më familje festova, as nuk lexova e as komen (Nga Foto albumi-)

Mendoja se është vështirë të mos lexoj,të mos shkruaj e komentoj por jo, unë u kënaqa duke pushuar dhe me familjën time duke festuar.

Urime dhe Gëzuar të gjithëve 2018

Luzern 31.12.2017
Xun Çetta

 

Edhe unë, perjetova vehtën duke u servilu !. Pa ty gru qenka vështirë më jetu (Nga Foto albumi-)

  

Tash dy ditë jam më një grip i cili është në ikje e sipër dhe dualëm më gruan për një sheti si dhe për ajr të paster.

Në ecje e sipër më shpëtoj goja e i thash : Pa ty gru qenka vështirë më jetu, çfarë do beja sikur mos te kisha afer këto ditë ?

Jo këto ditë, por tërë jetën ma kthej gruaja. Ah fjalë grash janë këto po mirë e ke ti pasi fillova më sevilizëm ndaj teje, ja ktheva unë.Vetëm katër (4) ditë do dëshiroja të vdisja para teje, vazhdon kjo më fjalët e grave para burrit. Më fal, tash po e di se ke sens me u marr me politikë e jo unë, i thëm gruas. Kështu ja plasëm gazit më të qeshura duke kuptuar seriozitetin e njëritjetrit më ca pjesë humori mes nesh dhe vazhduam në errësirat e Malit.

Luzern 24.12.2017

Xun Çetta

 

Iku një ditë, paksa ndryshe nga tjerat për mua

Ishin tri raste këto të cilat i perjetova dhe ndoshta nuk kam forcë ti pershkruaj ashtu si i ndjeva. Tjerët nuk do i trgojshin edhe pse ndoshta i kanë perjetuar para meje.

1-Ka kohë që kur planifikoj ta marr një qen dhe ta kemë si antar familje siq kanë bërë shumë tjerë dhe shetisin çdo mengjes, mesditë dhe në mbrëmje më ta. Argëtim ky i cili ndoshta është nevojë për njeriun, të paktën në moshë pleqërie.

Gruaja më tha: Ti e merr qenin në shtepi, unë te dal nga shtëpia, mjaft i kam këta dy djem si rrishi, tani donë të me ngarkosh edhe më perkujdesje të qenit. Nuk ta kam prish kurrë por këtu e kam seriozisht më tha gruaja. Pa e zgjatur më shumë, e shuva shpresën dhe u pajtova më gruan

2-Duke shetitur në mbrëmje, po ecshim mes malit dhe si zakonisht po i lecoja gazetat në Tel. Mobil. Shoqja ma kishte marr foto aparatin dhe më fotografon duke lexuar gazetat dhe për një moment më tha: Hera tjera, telefonin me e lënë në shtëpi kur dalim për sheti. Ishte e rëndë edhe pse nuk ma tha bash ashpër siq ma këputi për rastin e qenit.

3-Duke biseduar në mbrëmje paksa vonë më gruan dhe dy djemt, që të dy djemt më thanë : Babë, mos e ke merak edhe pse ne të dy u lindem dhe po rritemi këtu.

Ne, Atdheun tonë Kosovën për të cilën bëre gjithë jetën, e duam por sikur më shumë jemi të angazhuar dhe e duam vendlindjen tonë Zvicrën ku është jeta jonë e perditshme e ndoshta e perhershme…

O zot, si të mos kuptohët fatkeqsia jonë si Mergimtar e besa edhe të drejtat e sundimit tepër rigoroz të derjtave familiare !!!

I kuptova dhe akceptova disi por pse bash të gjitha në të njëjtën ditë ?

Luzern 10.09.2017

Xun Çetta

Komentet në facebook :

Kur tjetri është, dhe bënë mirë, ndiju edhe ti mirë se e keqja largohët më leht

Kështu për herë të dytë, sot po ndihem mirë kur njerëzit i mi janë dhe bëjn mirë. Ka edhe shumë çka për të i thënë të gjitha anët e medaljës , por ato mbesin për më vonë.

Ditëlindja e gruas time sikur shpërthej dashuri të re edhe tani në pleqëri (Komentime )

Po gruaja ime, po ta kushtoj edhe ty pak në këtë fillim ditëlinje ngase që tani me prite shumë mirë dhe e mereton një pershkrim të këtij momenti i cili më bëri të ndihem mirë.

Urime ditëlindja Sevdije, dhe bashkë më ditëlindjën të uroj shëndet të mirë, harmoni dhe ngrohje shpirtrore në familje për të shkuar kështu drejt 100-shit.

Në perkujtim të zërit të Nënës, zë i cili gjithëherë më perkujton… (Akademi Perkujtimore)

 Në këtë video, krejt fare në fund, Nëna më thotë : ,,Punë të mëdhaja je kah më bënë por nuk po di si po i vjen fundi ?

Të presim njëhere, i thëm asaj.

Sot pas kaq kohe ndalëm e pyes : Deri kur të presim ?

Pusho e qetë Nëna ime se edhe pritjës, si shumë herë i humbi vlera.

Hape e shko tek video 1989 :

http://info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=122&d=1

PS:
Gabimisht nga emocionet, sapo kisha dal nga burgu 1989 djepit i thëm: Qofsh i bekuar për jetë e mot po si me linde për të vdekur sot. Në vend se , si me rrite për të vdekur sot.

Luzern 02.06.2017

Xun Çetta

Lamtumirë rini, mirësevjen pleqëri e artë, krenaria mes nesh qoftë e zjarrtë (Nga Foto albumi-)


Kaq pak jetova dhe më kaq fate e fatkeqësi disi kalova, vetëm tani në 61 vjetorin po ndalem dhe më zemër të hapur, dua të te kuptoj e pranoj ty pleqëri, të te pranoj si fillim pleqëri e cila së fundi fillove më mua në shoqëri më hy, por unë nuk të kuptova ty.


87 Artikel (11 Faqe, 8 Artikel pro Seite)