Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: FamiliareDitëlindja e gruas time sikur shpërthej dashuri të re edhe tani në pleqëri (Komentime )

Po gruaja ime, po ta kushtoj edhe ty pak në këtë fillim ditëlinje ngase që tani me prite shumë mirë dhe e mereton një pershkrim të këtij momenti i cili më bëri të ndihem mirë.

Urime ditëlindja Sevdije, dhe bashkë më ditëlindjën të uroj shëndet të mirë, harmoni dhe ngrohje shpirtrore në familje për të shkuar kështu drejt 100-shit.

Në perkujtim të zërit të Nënës, zë i cili gjithëherë më perkujton… (Akademi Perkujtimore)

 Në këtë video, krejt fare në fund, Nëna më thotë : ,,Punë të mëdhaja je kah më bënë por nuk po di si po i vjen fundi ?

Të presim njëhere, i thëm asaj.

Sot pas kaq kohe ndalëm e pyes : Deri kur të presim ?

Pusho e qetë Nëna ime se edhe pritjës, si shumë herë i humbi vlera.

Hape e shko tek video 1989 :

http://info-cetta.com/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=122&d=1

PS:
Gabimisht nga emocionet, sapo kisha dal nga burgu 1989 djepit i thëm: Qofsh i bekuar për jetë e mot po si me linde për të vdekur sot. Në vend se , si me rrite për të vdekur sot.

Luzern 02.06.2017

Xun Çetta

Lamtumirë rini, mirësevjen pleqëri e artë, krenaria mes nesh qoftë e zjarrtë (Nga Foto albumi-)


Kaq pak jetova dhe më kaq fate e fatkeqësi disi kalova, vetëm tani në 61 vjetorin po ndalem dhe më zemër të hapur, dua të te kuptoj e pranoj ty pleqëri, të te pranoj si fillim pleqëri e cila së fundi fillove më mua në shoqëri më hy, por unë nuk të kuptova ty.

Është kënaqësi kur në trojet tona rritën fëmi të tillë në liri, kurrë robëri (Komentime )


Nuk ke si të mos ndihësh mirë e kryesisht nga Mergimi kur sheh se si fëmijt rritën atje ku ne mjerisht po mungojm. Është kënaqësi kur në trojet tona rritën fëmi në kushte dhe krejt ndryshe nga u rritëm ne si fëmij nen robëri.

Foto: Noar Betim Çeta, tani dy mujori i ardhjës tij në jetë. U rritë në paqe, më gëzime dhe u bëftë 100, pa ja kufizuar që ta kalon 100-shin.  

Luzern 06.05.2017

Xun Çetta


Jo bash ditë e mirë e më diell por Bjashka ka bukurit, ajrin dhe kënaqësin e vet (Nga Foto albumi-)

Sot, nuk ishte bash ditë e mirë e më diell por Bjashka ka bukurit, ajrin dhe kënaqësin e vet. Ishte një ditë kjo paksa më re, erëra dhe më pak të ftoht, por katër ditë pushimi nuk mbyllet në banesë pranë kompjuteri e mos të shkohët në bjeshkë ku i ke gjitha të mirat.

Tani ikem nga nalt diqka më heret se zakonisht, ngase bëri të ftoht para se errësira ta mbuloj tokën.

Luzern 17.04.2017

 

Xun Çetta

 

Komentet në facebook :

Fadil Qetaj : Xun a tu ka prish karrika ne shtepi se koke hip maje ati guriaaaa

 

hajde klm

Xun Çetta : Jo Fadil, nuk më është prishur karrika në të cilën nuk jam ulur kurr, ti e din sa vite të tëra kam punuar në PC në sistemin e punës në këmbë, tani vonë kam filluar pak më ndryshe por prap jo në karrikë. Punën e dua karrikën jo ngase i frikësohem…Shumë pak dhe shumë rrallë ulëm në karrikë.

Naser Tupella : O knaqu Xun ne ajr të paster se boll ke hjek prej serbije ,te lumtë se ti kurrë per karrikë ske mendua,respekt

Xun Çetta :  Kjo që thuani ju, ka qenë dhe mbetët jeta, puna ime më të cilën ndihëm mirë dhe nuk pendohëm, për tjerat nuk e kam problem o i nderuar Naser. Nuk e kam problem as me ata të cilët me njohin mirë siq jeni ju e shumë tjerë, por e kam problem me ata të cilët me njohin akoma më mirë dhe nuk lëjn gurë pa levizur për karrikën dhe mbrojtjën e sajë, e unë, mjerisht shumë shpejt sikur jam reflektuar kundër karrikave tyre pa mbulesë e pa aftësi ti kenë apo uzurpojn ato. Kjo më ka kushtuar shumë i nderuar dhe mjerisht, jo rrallë kanë gjet mbështetës edhe në mesin tonë. Shëndet dhe gjithë të mirat në familje i nderuar

 


Edhe argëtimi nganjëhere vjen posi dielli dhe krejt pa pritmas (Nga Foto albumi-)


Në kulm të merzive të mia duke shkruar, Iliri më bëri të ndihëm më mirë kur pa pritmas më pyeti : Babi, a po i perngjaj Gjyshit tim ?

Luzern 15.03.2017

Xun Çetta

 


Në këtë mengjes të hershëm Ilirin e percjellëm, jo për Ushtar por për Spanjë (Komentime )


Në këtë mengjes të hershëm e më rreze dielli, Ilirin e percjellëm, jo për Ushtar por për Spanjë ku do ta kaloj një javë në ushtrime bashkë më ekipin e tyre fudbollistik.

Fillim viti 2017 sapo na ndau nga viti që sapo e lam pas (Komentime )


Fotografia e Xun Çetta

E tëra kjo natë feste më kaloj më familje dhe para ekraneve televizive. E patem një atmosferë shumë festive, fëmija , tani më djemt e mij të ritur nuk pijn asgjë nga pijet relaksuese. Unë edhe po të pija 24 orë, nuk jepem të dukëm si i relaksuar sa duhet e lere më të dukëm si i dehur.74 Artikel (10 Faqe, 8 Artikel pro Seite)