Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikel zum Thema: FamiliareDita ndërkombëtare Fëmijëve, meriton ti kujtojm të rriturt ti gëzojm të miturin

Të bëjm më shumë për fëmijt tonë, mos tu frikësohemi lindjeve ngase shterrpësia e kohës do të na kushtoj. Solidarizohëm më fëmijt madhor dhe të miturit ngase fati, mirëqenja dhe trajtimi i tyre sot është e ardhmja e vendit tonë neser.

Luzern 01.06.2018

Xun Çetta

 

Pas 23 ditësh luftë nervash, beteja vërtetë e mundimshme por më sukses (Rrefime nga ditari)

Nga 12 faqe përshkrimësh të gatshme për herat tjera mbi krejt çfarë ndodhi më fatkeqësinë e Ilirit, tani po ndaj këtu vetëm pjesën e fundit kur beteja më në fund perfundoj dhe dua te besoj se më sukses. Ishte një dramë e dhimbëshme jo praktikë në spitalet e Zvicrës kjo por ja se po ndodhin edhe këto gjëra. 

Dita e Nënës 13 Mai 2018. Djemt lulën Nënës Nena Flinë tradicionale (Rrefime nga ditari)

 

Uruar dita e Nënës të gjitha Nënave, respekti i veqant për ato nëna të cilat rritën dhe po rrisin sa më shumë fëmijë.

Luzern 13.05.2018

Xun Çetta

 

Monologu : Bisedë më Babën dëshmor (Mirjeta S. Çeta) (Akademi Perkujtimore)

Parathënja ime me dy fjalë dhe komenti në fund të postimit të autorës :

Edhe pika loti e pikëllimi për ne në mergim, ato janë pjesë gëzimi kur dëshmori atje përkujtohët, këndohët, e pse jo edhe jetohet më veprën e tij dëshmor. Ju falenderoj Mirjeta për formën e gëzimit të cilën na solle nga Kosova këtu në Mergim.

Kjo qendresë, kjo mburrje më rënie dëshmorësh, sado e dhimbëshme të jetë kjo, ne nuk na ligështon perkondrazi na forcon.

Më shumë nga monologu, bisedë më Babën dëshmorë, autore

Mirjeta S. Çeta facebook  13.04.2018 ora 11 para 4 oresh

Foto nuk flet gjithëqka nese nuk e sqarojm me pak fjalë për ti kuptuar 1000 sosh

As nuk jemi kuqalosh pse rasitsisht jemi të veshur në të kuq e zi, e as nuk jemi kunder besimit tonë Islam pse shoqja më shoqëron me nga një gotë verë, po më shoqëron gati çdo të shtune. Gjithëherë kam thënë se, fotografia nuk flet bash gjithëqka nese nuk e sqarojm atë me pak fjalë.

Ky vikend, tani po kuptoj akoma më shumë se kaq, paska qenë vikend vizitash (Komentime )

 

Blerim Imeraj facebook 26.03.2018 ora 21 e 30 Wien- Austria

Komentimet në fb : 

Xun Çetta : Ju pata lakmi për vizitën e këtij vikendi që patet në Austri, u informova gjërë e gjatë dhe u relaksova kur kuptova dhe pash më foto e video se sa mirë kishit kaluar. Nipash Blerim, besoj se e ke verejtur se sa gabim është të mos vizitojm njëritjertin për pak kilometra rrugë. Nuk është e mundimshme të dilni edhe këndej nga Zvicra. Në Austri e pash dhe kuptova se keni kaluar shumë mirë, kuptova se edhe Xhaviti kishte percjellur djalin ushtar dhe e di, jam i sigurt se ai do të bëhët besnik i uniformës dhe ushtrisë Austriake si vendlindje e tij, do të bëj për atë ushti mos më shumë se për vendin dhe ushtrinë e atdheut, pra të vendlindjes se babit tij.
Uroj dhe shpresoj të kaloni mirë. Të fala andej.

Vet jam lodhur a Webmasteri i info cetta ka filluar me u plak, çka tani ? (Rrefime nga ditari)

 

Qenka e rëndë por e natyrshme dhe shpresoj e kalueshme. Vet jam lodhur, Webmasteri i info-cetta ka filluar me u plak, fëmia tani të rritur e bërë burra nuk duan të merren më këtë profesion as si hobi, gratë po na thojn e kemi ditur se po psheshni më shumë sesa mund ta hani !

Shpalli konkurs për Webmaster i cili na kursen pak kohë dhe na shpeton nga presioni i grave.

Ditëlindja jote pa ty Ilir do të jetë e vështirë. Rrugë të mar për St. Gakllen (Rrefime nga ditari)

 Ilir, neser ne do të ndiejm merzi pa ty në ditëlindjën tënde, por ti mos u merzit, shkolla ka rëndësi, ditëlindjët shkojn e vinë. Java e kaluar para vitit të Ri të ka kaluar shpejt atje, erdhe dhe pushova një javë, festuam natën e Vitit të Ri dhe tani edhe një javë do të kaloj shpejt dhe ditëlindjën tënde do ta festojm pasi të kthehësh ti mga St.Galli-ni Ilir. Urime sot në këtë mengjes të hershëm për neser djali i babit. Rrugë të mbarë e kalo mirë.

Luzern 02.01.2018
Xun Çetta

 


78 Artikel (10 Faqe, 8 Artikel pro Seite)