Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zum Thema: RrefimeRipublikim nga facebook- u 21.06.2017 ( Foto nga koha e luftës)

Mesazhin e kësajë foto të asajë kohe e kemi sapo të hapët fotografia  ku thuhët :

 

Armatim kishte gjithandej Shqipërisë, por ishte apo jo për ta futur atë në luftën çfarë po zhvillohej në Kosovë ajo ? Kjo është një pyetje më përgjigje të hidhur edhe pse vullneti për çlirim nuk zgjedh aq shumë…
Unë,nuk bëra biznes më armatim e as më lirinë e fituar dhe gjakun e dëshmorëve...Unë nuk kam thënë fjalën time po as rrëfyer për luftën.

 

më shumë...

Deri kur më këto ndalesa të cilat na çmenden ?


Edhe kërcimin në uj ma ndaluan ngase po sterpiku si shumë të tjerët, cigarën ma ka ndaluar gruaja më shumë se vehtëvehtës, alkoholin ma ka ndaluar mjeku më shumë se besimi Islam, kritikat tenton të mi ndaloj politika por nuk ndalëm, edhe çfarë më mbeti tani? PUNA, e aty nuk lëshoj pe dhe dua ta bëj rendin e punës vet. 

Luzern 18.06.2017

Xun Çetta

Befasi për mua dhe e pa besueshëm për mjekësinë


Mbrëmë, sapo i postova dy publikime të më hershme ngase tash sa ditë jam në heshtje zgjedhore. Kur u ngrita, pash se pa e verejtur fare, idha paralizuar në këmbën e majtë, e djathta më mbeti pa forcë ta kompenzoj rëndësinë e të majtës dhe kështu mbeta duke levizur sa në këmbë e sa në duar po si majmunët. Pas katër orësh telefonova ndihmën e parë.

më shumë...

Nese thëm se jam në heshtje të këtyre zgjedhjeve, unë publikoj ne forma tjera


Ka kohë që nga më këto zgjedhje jam zënë rob, por nese thëm se jam në heshtje të këtyre zgjedhjeve për te cilat nuk patëm edhe aq nevojë, unë nuk heshti por pubikoj në forma tjera.

Të keqen e proceseve pas lufte e kam paralajmëruer në vazhdimësi dhe plotësisht i pa anshëm e i pa parti ku rregullisht kam shigjetuar të këqiat dhe lëshimet e tyre pa dallim.

E alarmi më i perzgjedhur për rrezikon i cili po kërcnonte, është ky në këtë artikull botuar 2008 :    

Kush pro e kush kundër zgjedhjeve 2008 ?  (Tekst artikull)

Luzern 07.06.2017

Xun Çetta


 

E kam matirat, thojshin dhe e kam dëgjuar kur isha më i ri


Tash nuk po dihët kush kënd po e matirat e as kush kujt po ia lëshon, ndoshta dy më një, është një rezultat i llogaritjes.

Zbardhja në permbledhje pershkrimesh në kohë kah nuk po te qojka !!!. 

Tërë ditën në lëvrim të kujtimeve dhe mjerisht më pak me aktualitetin edhe pse situata po vlon.

Luzern 29.04.2017

Xun Çetta

 


më shumë...

Abuzim më institucionet, lojë nervash më qytetarin kryesisht më Mergimtar apo ?…


Vendi ynë, për herë e më shumë, pa të drejt, më fajin e papergjegjësisë individuale e ndoshta edhe institucionale, po bëhet si vendi më i urryer tek qytetarët e sajë e kryesisht tek Mergimtarët dhe fëmijt e tyre.
më shumë...

Facebook-u mrekullueshëm na perkujton kujtimet tona


Më rastin e një vjetorit të vdekjës së Ymer Nezirit prill 2013

 ( Pjesë e shkëputur nga ditari )

Një mbrëmje e cila nuk harrohët

Info-cetta.

http://info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=384

Facebook: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=757624527591013&set=a.101831929836946.4245.100000304171597&type=3&permPage=1

 

më shumë...

Njëmbëdhjetë(11) ditë heshtje publike por jo mos veprim


Pararrugëtimi dhe pas kthimi nga Kosova ku isha për ti nxjerrur ca dokumenta, siq shihet më kanë percjellur me një heshtje publike por jo se isha i mbyllur për të vepruar e kontaktuar më njerëzit të cilët nuk ndalën së vepruari.
më shumë...

128 Artikel (16 Faqe, 8 Artikel pro Seite)