Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Artikel zum Thema: RrefimeFoto nga arkivi, këtu më plasi loti dhe tash dy dit nuk po gjëjë qetësi

Në shfletim te fotove, audio dhe video filmimeve nga arkivi, këtu më plasi loti dhe sa më shumë i shfletoj ato, tash dy dit nuk po gjëjë qetësi pos shqetsime e plogështi.

 

më shumë...

E gjithë mesdita sot, më kaloj në kujtime dhe permallime

Ta mendojsh e kujtojsh të kaluarën,do të thot të mos harrojsh dhe ta mendojsh të ardhmën e cila po afron trokitjën e sajë.

Një fjalë, ndoshta popullore, a për mua e pleqve:

,,Kur të vjen pleqëria, pyetja e parë e sajë është:

Ku e le rininë dhe çfarë ke sot nga ajo ? „

Unë, nuk po thëm se më erdhi pleqërija, por pyetja e sajë ka filluar e po më troket në kokë dhe në mendjën time.

më shumë...

Tani, sapo u lirova nga aktakuza i dyshuar : Xun Cetta njeri i luftës speciale

Ja sikleti im i hetuesisë deri në pafajsi :

Kush mbet pa u akuzuar për gjitha të këqijat të cilat po i vijn vendit tonë ? Kjo është një pyetje e cila nga tani urgjentisht kërkon gjetjën dhe hapjën e kutisë së zezë të anijës sonë të cilën po e fundosin jo pak njerëz të cilët po thirrën në emër të po idealeve tona.

më shumë...

Foto e cila do ta marr Dedën në pyetje apo do ti demanton perfoljët ?

Foto e cila demanton perfoljët se gjoja Dedë Misë Martini Hajdari po na u merrka më vetura të shtrejta dhe nuk i bënë hesap njerëzit buzë rrugës. Ai, po sot, po kalonte më biqikletë aty pari ku edhe u ndal e i pershendeti bashkëmergimtarët të cilët ishin duke pier kafen e mengjesit aty jasht lokalit dhe quditrish, pa u lajmëruar tek ne brenda, ai u largua krejt i qetë. Ne e pritem se ai do ta lë biqikletën e do hynë brenda por ja se Deda na befasoj, befasi kjo për të cilën do merret në pyetje.

Luzern 20.08.2017
Xun Çetta

Komentet në facebook:

Xun Çetta : Tash pas kaq orësh zbulova se Deda e paska perjetuar një shqetsim të vogël po në këtë vend nga ku më pas ka shkuar drejt e në banesë. Duke i pershendetur bashkë vendasit e vet, këta ne mes tzë cilët shihen ketu afer Dedes, i paskan thënë : ,,Gdesi Zemljace" Ku je vendas ? Unë kam shtetin tim Kosovën nga cili vend jeni ju në Kosovë ? i pyet Deda. Ne jemi nga rrethi i NISHIT i pergjigjen ata. Deda ju thot : Tani nuk qenkem vendas, mendova se jeni Serb nga Kosova si vendas tont por ja ndoshta pas sa vite edhe ju nga rrethi i Nishit mund te jeni vendas. Kështu i paskan ndrruar ca fjalë e paska shkuar drejt e në banesë. Hetimet vazhdojn

Kolë Abazi : Per sa unë e njof, z.Dedë Hajdari është i thjeshtë,pa komplekse,i afërt dhe dashamirës per njerzit dhe shoqërinë e vet.

Xun Çetta : Po kolë i nderuarë, ashtu është, por Deda sa dukët dje ka bërë vepër per kundervajtje e pas hetimeve të para, po del se ka bërë vepër penale përqka do duhët ti pergjigjet një raporti informativ. Tani a do e rrokun ligjet e Zvicrës pasi në këtë teritor e ka kryer vepren apo do denohet më ligjet e Kosovës të cilës i ka shkaktuar dëme të konsiderueshme në mardhëniet diplomatike më Serbinë ku ju ka thënë atyre se, ndoshta në të ardhmen edhe Nishi do të jetë Kosovë. Kjo, automatikisht nga vepër per kundervajtje kalon në vepër penale. Shpresoj ta kalon disi ngase Deda nuk e meriton as arrestin e as denimin.

 

Një perkujtim veprimtari në facebook dhe e veqanta në perkujtim

Xhafer Leci –Idriz Zeqiraj etj fb 19.08.17 në perkujtim tek varri i veprimtarit Kadri Osmani-(Mani)

 

Në shenjë nderimi dhe respekti sot përkujtuam atdhetarin e madh, Mr.Kadri Mani, ish i burgosur shumëvçarë politikë 17 vjet burg të rënd, arsimdhënës dhe veprimtar i devotshëm i çështjes tonë kombëtare.

më shumë...

Tani duke marr materiale nga këtu për botimet e radhës, foto album nga Burgu :

Foto që edhe sot përkujton qëndrimet e mia prej kokëfortësie jo vetëm përball pushtetit por edhe shokëve që nuk kuptuan.

Kjo foto më këta katër gishtërinj për kohën kur isha fotografuar, tek shokët e mi ka pas kuptimin i cili edhe më ka kushtuar, sa më pushtetin po aq edhe më shokë të cilët nuk më kanë kuptuar drejt.

më shumë...

Bartje nga Facebook-u, publikime pushimesh 2017

I barti këto pak publikime aq sa me premtoj koha të jem, prezent në facebook gjatë pushimeve 2017 edhe pse për mua, gjendja politike dhe sjellja e politikëbersve monopolist, është bërë e pa tolerueshme :

Tani më pushime në Kosovë

 

Jo vetëm në këtë verë, shpresoj që më shumë ti kthehem bukurive të Kosovës, e sot zgjodha Burimin në Istog. Këtu, si gjithëandej vendit tonë ka shumë bukuri të kombinuara natyrë-ndertim dhe vende tjera turistike.

Sot më Familjen dhe motrën time më dhëndrrin Muhamet Imeraj , një relaksim dhe shmallje vere.

Trubuhoc 12.07.2017

Xun Cetta

Facebook:

https://www.facebook.com/xcetta/posts/1556750984345026?pnref=story

më shumë...

Qenka e rëndë dhe e veshtirë të zbardhësh ngjarje e kujtime me foto

Unë, tashmë dekada më radhë kështu shkruaj, publikoj kujtime dhe zbardhi realitete duke u inspiruar e bazuar nga foto, audio dhe video deshmi, por tani kur po vjen radha tek të afermit e mij, sikur u ndjeva shumë i merzitur dhe nganjëhere pa forcë ti shkruaj krejt pershtypjet dhe konstatimet e mia.

Po, vërtetë qenka e rëndë dhe e veshtirë të zbardhësh ngjarje e kujtime me foto, audio e video të cilat ta rikthejn kujtimin tek perjetimet në kohë të ndryshme.

më shumë...

128 Artikel (16 Faqe, 8 Artikel pro Seite)